torstai 11. marraskuuta 2010

Hyvästit muovipusseille

tunnetila: ekoilua

Olisin tarvinnut eilen märkien kumisaappaiden roudaamiseen muovipussia. Kuinka ollakaan, koko huushollista ei löytynyt ainuttakaan. Epäuskon jälkeen levittelin lattialle kolmisenkymmentä kangaskassia jotka ovat taloudessamme korvanneet muovipussit nähtävästi kokonaan. Ja mikä upea kirjo kangaskasseja (joista suurin osa ilmaisia) meillä onkaan!

Näillä kasseilla (kuvassa alla) saan halutessani hetkessä tyttömäisyyttä tavalliseen asuuni. Kangaskassin ei siis missään nimessä tarvitse olla tylsä. Vero Modan söpössä kissakassissa on jopa paljetteja. Hauska idea!

Image and video hosting by TinyPic

Vaikka monen kangaskassin funktio on olla vain yrityksen mainos (esim. Helsinki10 alla), niin niitä olallaan kantamalla voi myös halutessaan kertoa itsestään jotain. Suosikkini ilmaiskasseista (Weekdayn mustavalkoinen kassi joka näkyy mm. täällä) on lempparini ei pelkästään värityksensä vuoksi vaan myös siksi, että siihen isolla painettu teksti (MTWTFSS Weekday) aukeaa kohtalaisen harvoille. Minut on jopa pysäytetty kadulla ja kysytty mitä kassissa lukee. :) Toisaalta taas vastaantulija joka tietää mitä kassissa lukee, tietää että pidämme samoista asioista, tai ainakin tietää mistä minä pidän.

Image and video hosting by TinyPic

Juuri tuon "leimautumisen" vuoksi en kehtaa käyttää lahjaksi saamaani Mental Wearin "Kleptomaani"-kassia (kuvassa vasemmalla). Uskokaa pois, olen niin nössö että "Kleptomaani"-kassi, vaikka onkin mielestäni hauska, on minulle liikaa. Mielummin mainostan tekeväni ostoksia Helsinki10:stä kuin... no niin... tiedätte kyllä.

Eilinen "märät kumisaappaat" -ongelma jäi kuitenkin ratkaisematta järkevästi. Nähtävästi taloudessa tarvitaan ainakin yksi muovipussi, tai vaihtoehtoisesti kangaskassi jonka sisäpuoli on muovipinnotteinen.

Käytättekö te kangaskasseja muovipussien sijaan?


Ps. Jos tykkäätte käyttää kangaskasseja niin ekologisuuden lisäksi niillä voi tehdä myös muuta hyvää.
Lanvinin taiteellinen johtaja Alber Elbaz suunnitteli hauskan "tyttöprintin" luomupuuvillaiseen kassiin kerätäkseen rahaa UNICEFin All for Children -kampanjalle. Kassi tulee myyntiin 23. marraskuuta, eli samana päivänä kuin Lanvin for H&M -mallisto lanseerataan. Muistakaa vinkki jos juuri nyt on tarvetta uudelle kangaskassille!

11 kommenttia:

 1. Voi jestas tuo kissakassi on hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Mau: Eikö olekin söpö! Rusetti päässä, kissan posket ja koru on koristeltu paljetein. Överiä, mutta just sopivalla tavalla. :)

  VastaaPoista
 3. Ehheh, sama ongelma havaittavissa täällä. Roskapusseinakin käytetään kaupan hevipusseja (joita niitäkin otetaan mahd. harvoin), kun on sopivan pieni roskaämpäri.

  Parisenkymmentä kangaskassia varmaan laskin viime keväänä, jotkut laitoin jakoon ja yksi katosi kesällä. Ja sitten tulee ongelmia kun tarvitsis sadesäillä muovikassia vaikka tavaroiden kuljetukseen tarakalla. Pari jämäkkää ja paksumuovista Marimekon muovikassia mulla on sitä varten, toinen kylläkin hukassa nyt. Ne kestää vaikka on jo ihan kuluneita ja paljon käytettyjä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä vaan! Täälläkin suorastaan tulvii niitä ja aina jostakin tulee vain lisää.:)

  VastaaPoista
 5. Onneli: Juuri tuollaisia jämäköitä ja pitkäaikaisia muovipusseja olisi kyllä hyvä olla muutama. Mulla on pari hyvää mutta ovat niin isoja että pääsivät uuden kodin vinttiin säilyttimiksi. Tätyyisi metsästää jostain pienempiä päivittäiseen käyttöön.

  MouMou: Heh, tuo "kangaskasseja tulvii lisää ja lisää" -on kyllä tuttua. Jossain vaiheessa niitä alkaa olla jo ihan liikaa kun ei ehdi vanhoja kuluttaa sillä tahdilla mitä uusia saa. Onneksi niitä voi laittaa eteenpäin ja levittää salakavalasti ekoilua esim. työpaikalle. :)

  VastaaPoista
 6. Naulakossa roikkuu yksi iso kangaskassi täynnä kangaskasseja... Yksi suosikeistani on Sonia Rykiel for H&M. Tarpeeksi iso, eikä ole ruma. :)

  VastaaPoista
 7. Tahtoo kissakassin! Me käytetään kangaskasseja muovisten sijaan. Meidän kassit on kyllä ankeita: Siwan sininen, Cats-näytelmän mainoskassi teatterista ja beigejä kuvattomia :/

  En ehkä kehtaisi käyttää Kleptomaani-kassia minäkään...!

  VastaaPoista
 8. Netta: Mulla on kans yksi kangaskassi täynnä kangaskasseja. Ostitko sen Rykielin kassin silloin kun se yhteistyömallisto tuli myyntiin? Eikös siitäkin mennyt rahaa UNICEFille?

  Heidi: Heh, vaikka tuo Kleptomaani -kassi on hauska juttu niin mä olen vaan niin tylsä etten voi käyttää sitä. Onneksi joku muu on kans. :)

  VastaaPoista
 9. Mä pidän kangaskassia jo niin itsestäänselvyytenä etten voi ymmärtää muovikasseja enää ollenkaan... Olen just se "joo ei tarvi pussia kannan kaiken mieluummin vaikka kainalossa/taskussa/käsilaukusta tursuten" -tyyppi joka sitten himassa ihmettelee mihin tarpeen tullen tunkisi roskat tai märät kamppeet. Lomareissuilla ole alkaanut jo välillä vähän joustaa, koska olen tajunnut, että useimpia niistä kasseista tarvitaan kun pakataan kotimatkalle (nimimerkillä joo, on mula ollut shampoot matkiksen pohjalla).

  VastaaPoista
 10. Juu, just silloin ostin ja joku lati siitä UNICEFille meni.

  VastaaPoista
 11. Prefecta: Heh, vai shampoot matkalaukun pohjalla... :) Todetaan nyt yhdessä että muovipussit on joskus hyviä olemassa. :)

  Netta: Toi on parasta. Siis että saa itselleen jotain kivaa ja lisäksi hyvän mielen auttamalla.

  VastaaPoista