lauantai 27. marraskuuta 2010

Vaarana kulttuuriähky

tunnetila: muistelu

Jos olet taipuvainen imemään (pahimmassa tapauksessa yhden lomaviikon aikana) kaiken matkakohteestasi löytyvän kulttuurin (korkeakulttuuri, kabareet tai showt, mitä ikinä) varoitan jo etukäteen: New Yorkissa kulttuuriähkyyn voi tuupertua. Jo pelkästään vierailu MoMA:ssa sai menneellä reissulla tyydytettyä taidenälkäni enkä päässyt taaskaan Guggenheimiin. (Siinäpä hyvä syy palata jälleen kerran New Yorkiin...)

Kulttuuririennot Manhattanilla ovat kuitenkin aika erilaisia mitä tutuissa Euroopan kulttuurikaupungeissa. Muutaman Pariisi-viikon jälkeen oloni on aina seestynyt, hienostunut ja suorastaan eteerinen. NYC:ssä nauttimani kulttuuri on enemmänkin hersyvää, villiä ja pursuilevaa ja jättää jälkeensä riehakkaan olon. Tällä kertaa olimme todistamassa riehakkuutta mm. Radio City Music Hallissa jossa pääsimme katsomaan legendaarisen Christmas Spectacular with the Rocketts -joulushown. Showta on esitetty amerikkalaisille jo yli 75 vuoden ajan, joten paloin halusta nähdä shown myös itse. Ja olihan se, värikäs show täynnä joulumieltä ja amerikkalaista runsautta. Spektaakkeli nimensä mukaisesti.

Image and video hosting by TinyPic

Kävimme myös Broadwaylla katsomassa musikaalin Wicked, joka oli puvustukseltaan upea, lavastukseltaan mahtipontinen ja sisällöltään hauska, mutta myös koskettava ja opettavainen. Kuten aiemmin kerroin, myös budjettimatkalaisen on mahdollista päästä osalliseksi Broadwayn teattereiden tarjonnasta. Jos aikataulu antaa myöden, suosittelen piipahtamaan Times Squaren läheisyydessä olevalla lippuluukulla esityspäivän aamuna. Jos vapaita paikkoja on (ja yleensä on), liput saman päivän näytöksiin saa hyvinkin edullisesti. Jopa muutamalla kympillä saattaa saada hyvätkin paikat.

Ja tietysti talk (ja muut) showt, niitä ei pidä unohtaa kun ollaan New Yorkissa. Olen useamman kerran seisonut jonottamassa aamutuimaan Rockefeller Centerissä lippuja esim. Late Night with Conan O'Brian showhun, silloin kun suomalaisten suosikkipoika Conan oli vielä New Yorkissa. Tällä kertaa pääsimme Katjan uskomattomien suhteiden avulla VIP-vieraiksi NBC:n uuden The Nate Berkus Shown yleisöön. Ja tietysti meidät istutettiin eturiviin... (Onneksi show ei näy Suomessa, säästytte touhukkaalta taputtamiseltani kun hakkasin shown aikana käsiä yhteen vimmatusti. Ja tietysti myös amerikkalaiseen tapaan huusin ja kiljuin aina kun studio-ohjaaja niin käski. Huh, Suomessa on hieman eri meininki. Mutta pääasia että hauskaa oli!)

Image and video hosting by TinyPic

Pääsimme seuraamaan myös Today Showta ja aina niin charmikas shown ankkuri Al Roker
kätteli meitä. Wohoo, fanitapaaminen! Fanitapaamisesta puheen ollen... Jos olet New Yorkissa tarkkana, voit bongata kenet tahansa! Esim. hotellillamme kuvattiin oleilumme aikana Man on a Ledge -leffaa (teattereissa 2012) jonka pääosissa ovat mm. Avatar-leffasta tuttu Sam Worthington, Ed Harris sekä Elizabeth Banks. Samoilla kulmilla kuvattiin myös Jennifer Anistonin uutukaista ja bongasimme myös yhden "red carpet" hetken kun satuimme paikalle jalokiviliike Harry Winstonin eteen samaan aikaan kun Halle Berry poistui juuri matolta ja hänen tilalleen kuvattavaksi tuli Leighton Meester. Jei, julkkisbongausta! (Leightonin asu oli super rohkea musta pitsihaalari, virallinen kuva tilaisuudesta täällä.) Oletteko te maailmalla matkatessanne nähneet julkkiksia?

Huh, minulle alkaa tulla ähky jo pelkästä reissun huippuhetkien muistelemisesta eikä vielä olla edes päästy New Yorkin ruoka-/ravintolapostaukseen. Awesomeness!

12 kommenttia:

 1. Oooh, sytyin noille julkkisbongauksille! Mä en ole ulkomaille suuremmin ketään bongaillut, mutta Cannesissa näin Orlando Bloomin. Se näky lämmittää vieläkin...

  VastaaPoista
 2. Sara: Oooooo, Orlando Bloom!!!! <3 Mä en ole ikinä nähnyt ketään noin HOTTIA livenä. Mun suosikkibongaukseni olisi Jude Law. <3 <3 Olisin niiiiiin liekeissä. :)

  VastaaPoista
 3. Iih, en voi lukea näitä sun nykkipostauksia, koska muutun kateudesta vihreäksi ;-) Jospa joskus sitten minäkin...

  VastaaPoista
 4. Bisquits: Heh, meillä oli kyllä mielettömän hyvä reissu! Mutta hei, mä huomasin eilen FB:ssä kun kyselit kuka on menossa siellä teillä päin joulumarkkinoille ja olisin just nyt halunnut kans sinne. Eli sun arkesi ulkomailla on minusta epäreilun ihanaa. Eli tasoissa ollaan! :)

  VastaaPoista
 5. Huh, tulee ihan kylmä kun katselee tuota pitsipukua näillä pakkasilla :D

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Pelkästään Manhattanilla on jo niin paljon nähtävää! Mulla on melkein sama Radio City Music Hall -kuva. Sulla on kyllä paremmat värit. :) En olisi uskonut, miten paljon julkkiksiin törmäilee NYC:ssa ja kuinka kiva on bongailla, vaikka ei aina tiennyt edes ketä on tulossa...

  VastaaPoista
 8. Onneli: Hih, taitaisi näissä pakkasissa tuossa asussa pylly paleltua. :)

  Eija: Sanos muuta! Ja sä varsinkin onnistuit aina olemaan paikalla kun jotain leffaa kuvattiin tai jotain muuta tapahtui. Meiltä muilta olisi mennyt kaikki muuten varmaan ohi. Eli kiitos sulle! :)

  VastaaPoista
 9. Mä olen kerran mitä ilmeisimmin bongannut Johnny Deppin Lontoossa Hyde Parkissa.

  VastaaPoista
 10. Prefecta: Ooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!! Mahtavaamahtavaamahtavaamahtavaa!!!!

  VastaaPoista
 11. Tiesinhän mä että matka on ihana vaikka alku näyttikin pahalta :)
  Mun julkkisbongaukset jää näihin ei-niin-isoihin kotimaisiin julkkiksiin kuten Mikko Alatalo ja Hannu Lumivuori (kukaan ei varmaan enää ees muista kuka tää on). Ei voi paljo niillä kehuskella...

  VastaaPoista
 12. Rhia: Heh, Mikko Alatalo! :) :) Ja hei, matkan alku näytti huonolta ja kyllä, mä näytin huonolta koko matkan. Mutta en antanut kukkivan naaman lannistaa tai estää hauskanpitoa.

  VastaaPoista