keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Avocadovoi

tunnetila: uteliaisuus

Image and video hosting by TinyPic

Vietin viime viikonlopun Tampereella pääasiassa kaupungilla kierrellen ja ainoat jutut mitkä ostin oli kaksi purnukkaa kasvo-/vartalovoidetta. Törmäsin itselleni tuntemattomaan kosmetiikkasarjaan Kodin1:n kosmetiikkahyllyllä (en ole edes tiennyt että sisustusliikkeessä myydään kosmetiikkaa) ja tuotteita hetken tutkittuani oli pakko ostaa testiin pari purkkia ihanan tuoksuisia voiteita. Athena'sin Erboristica -sarjan tuotteista sanotaan mm. NetAnttilan sivuilla seuraavaa:
 • 100% biohajoava luonnonkosmetiikkasarja
 • 100% kasvipohjainen
 • Ei sisällä petrokemikaaleja, väriaineita eikä säilöntäaineita
 • Ei kuormita ympäristöä - ympäristöystävällinen
 • Biologisesti korkea hajoavuusaste
 • Pakkaus kierrätysmateriaalia
 • Ei testattu eläimillä - ihotautilääkärin testaama
Tuotteet löytyivät Kodin1:n alehyllystä joten nappasin mukaan kaksi purkkia yhden hinnalla. Testasin eilen illalla avocadovoita ja täytyy sanoa että tässä tuotteessa jos missä nimi osuu oikeaan. Voide oli hyvin paksua voimaista "jankkia" ja kuten purkin kyljessä sanotaan, sen saa notkeammaksi lämmittämällä sitä kämmenellä. Otin mielestäni voidetta pienen määrän mutta lopulta jouduin valelemaan sillä kasvojen lisäksi dekolteen sekä käsivarret.

Tuote on hyvin rasvaista, erittäin riittoisaa sekä tuoksuu hyvälle. Tuotteen paksusta koostumuksesta johtuen en, ainakaan ensimmäisellä kerralla, saanut sitä kokonaan imeytymään ihoon. Aamulla peilistä näkyi kuitenkin (sitkeän silmätulehduksen lisäksi, nyyh!) kuulas ja terve iho ja ensimmäinen käyttökokemus avocadovoista oli hyvin positiivinen.

Aion jatkossa, ainakin pakkaskauden loppuun, käyttää voidetta yövoiteena L'occitanen kevyemmän päivävoiteen kaverina. Olisinpa löytänyt nämä voiteet jo kovilla pakkasilla, uskon että näistä olisi ollut apua talvikuivan ihon kanssa.

Shoppailetteko te ex tempore kosmetiikkaa omituisistakin paikoista? Itse ainakin yllätin itseni kun ainoat ostokset sisustusliikkeestä oli kaksi purkkia kasvo-/vartalovoidetta!

6 kommenttia:

 1. Tommosta voita minäkin olisin kovilla pakkasilla tarvinut. Ei ees Eighthourcream auttanut!

  Olen joskus ostanut vartaloöljyä samaa merkkiä, mutta en tiedä miksi, koska en öljyistä välitä...

  VastaaPoista
 2. Petra: Jos sulla lojuu sarjan vartaloöljy kotona käyttämättömänä (eikä se ole vielä pilalla) niin mä voisin antaa sille uuden kodin. Sarjassa taitaa olla ainakin manteliöljy, eli jos sulla on just sitä ja se on jäänyt käyttämättä niin tänne vaan! :)

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla manteliöljy. Se on avattu vuosi sitten, mutten usko sen menneen pilalle. Pistän sulle postiin!

  VastaaPoista
 4. Löysin sen ja pistän huomenna postiin pienen yllärin kanssa :D

  VastaaPoista
 5. Petra: Jee, olet super kiva! Jos laitat tilinumeron niin maksan sen toki.

  VastaaPoista
 6. No en kai siitä nyt rahaa kehtaa pyytää!

  VastaaPoista