torstai 31. maaliskuuta 2011

Kesän neljä tyyliä

tunnetila: info

Terveisiä Schwarzkopf Professionalin Essential Looks -trendi-illasta!

Kävin alkuviikosta kuuntelemassa luentoa tulevan kesän trendeistä ja vaikkei mitään maata mullistavia uutuuksia esille tullutkaan niin ajattelin silti referoida teille mitä tilaisuudessa kuulin.

Trendisuuntaukset oli jaettu neljään eri osaan joita kutsuttiin seuraavilla nimillä: Edge, Pure, Metropolitan sekä Urban.


Image and video hosting by TinyPic


Kauden voimakkain ja rajuin suuntaus Edge on muovautunut kahdesta edelliskauden suuresta trendistä, New Rebelistä (grunge ja 90-luku) ja Road Worriorista (nahka, niitit, ketjut) ja tämän tyylisuuntauksen tärkeimmät elementit ovat prätkärotsi (mikä materiaali tai väri tahansa), revityt farkkushortsit ja maiharit.

Alkuperäinen 90-luvun grunge syntyi laman aikana ja muoti oli halpaa ja oikeasti kauhtunutta. Tämän päivän Edge-tyyli näyttää suttuiselta ja halvalta mutta todellisuudessa kuluneen näköinen prätkärotsi on Balenciagan ja revityt farkut Balmainin.

Hiuksissa suositaan voimakkaita leikkauksia ja pituuksien kontrasteja. Kontrastit ja näyttävyys rakennetaan siis enemmän leikkauksien kuin värien avulla. Jos haluat kuitenkin värjätä hiuksesi Edge-tyyliin ehdoton sävy on hehkuva kupari-oranssi.


Image and video hosting by TinyPicTäysin päinvastainen suuntaus on toinen kesän suosikeista, Pure. Pure on naisellinen, aistillinen ja hienostunut ja ammentaa inspiraationsa 70-luvusta sekä romantiikasta. Pitsit, pitkät liehuvat helmat sekä kukkakuosit tekevät Pure-naisen tulevan kesän asut.

Hiuksissa pehmeät muodot, luonnolliset rakenteet, pehmeät ruskean sävyt (kuparinruskea muodikkain) ja ultrapitkät hiukset (=lisäkkeet) ovat tämän tyylin tärkeimpiä lookkeja. Myös "oudot" vaaleat, värit joissa sekoitettu kylmiä ja lämpimiä sävyjä ovat ensi kesänä muodikkaita.

Asusteissa yksityiskohdat ovat kultaisia ja kauden tärkein asuste on ruskea nahkavyö.


Image and video hosting by TinyPic


Kolmas tyylisuunta on nimeltään Metropolitan. Metropolitan nainen on vahva, itsevarma ja elegantti. Hän suosii asuissaan business-tyyliä ja pelkistettyjä linjoja. Hänen mottonsa onkin "less is more". Metropolitan naisen tulevan kesän siluetti muodostuu niukkalinjaisesta yläosasta ja väljästä alaosasta. Kesän ykkösvaate on haalari joka yhdistetään korkeisiin korkoihin.

Kengät tulevana kesänä ovat joko täysin matalat tai huikean korkeat. Välimuotoja ei tässä tyylissä tunneta.

Hiuksiin saadaan tässä lookissa näyttävyyttä väreillä ja teknisillä leikkauksilla. Tärkeää kampauksissa on niiden muunneltavuus ja toimivuus. Metropolitan-tyyliin kuuluu mm. hiusten liukuvärjäys sekä pitkien hiusten todella tiukat ponnarit. Myös koko pään peittäminen huivilla on leveiden pantojen lisäksi in.


Image and video hosting by TinyPicViimeinen kesän tyyleistä on nimeltään Urban. Kuten nimi jo kertoo, tämä trendi on nähtävissä kaupunkilaisten nuorten keskuudessa ja se on paljon enemmän kuin trendi, sitä voisi kutsua jo elämäntavaksi. Urban-nainen elää yhteiskunnassa jossa on jokapäiväistä ammentaa lähes reaaliaikaista tietoa uusimmista muotisuuntauksista sosiaalisen median ja netin kautta.

Tässä tyylissä ei tyydytä tavanomaiseen vaan haetaan muotiin uutta esim. urheiluvaatteiden puolelta. Vaatteet tehdään entistä teknisemmistä materiaaleista (Cyber Sport), muoti on kerroksittaista ja käytännöllistä. Värit ovat selkeitä ja räikeitä mustaa ja valkoista unohtamatta.

Raakuus ja kovuus haetaan hiuksiin voimakkaiden värien avulla, esim. yhdistelmä violetti ja oranssi on hyvin muodikas ja rohkea. Kun asu on tekninen ja graafinen hiusten siisteys ja kampausten muoto ei ole tärkeintä. Vaikkapa rennosti päälaelle kietaistu nuttura sopii muuten graafiseen tyyliin.

Jos haluatte nähdä kuvia jokaiseen neljään tyyliin sopivista catwalk trendeistä kannattaa klikata tänne. Löytyykö trendeistä oma suosikkinne? Taidan itse liputtaa pääasiassa klassisen Metropolitanin puolesta mutta poimin myös muista suuntauksista parhaat palat. Esimerkiksi valkoista pitsiä on tänä kesänä saatava!

Kuvat Schwarzkopfin pressimateriaalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti