sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kokonaisia marjoja

tunnetila: herkuttelu

Image and video hosting by TinyPic

Lensimme viettämään uutta vuotta Berliiniin Riian kautta. Meillä oli muutama tunti aikaa kierrellä lentokentällä Riiassa ja löysin kentältä kivan liikkeen jossa myytiin paikallisia herkkuja. Hamusin käsimatkatavaroihin useampaa sorttia käsintehtyjä suklaita joita olen maistellut alkuvuoden ajan.

Kaikki suklaat olivat merkkiä Emils Gustavs Chocolate ja suosikkimakuni näette yllä. Valkoista suklaata jossa on kokonaisia mustikoita ja puolukoita. Nam, niin hyvää!! Kaikki muut mukaan valikoituneet suklaat olivat maitosuklaapohjaisia eikä niistä mikään vakuuttanut vannoutunutta suomalaisen suklaan ystävää. Vaikka suklaassa oli mukana esim. pistaasia se ei maistunut oikeastaan miltään. Suomessa tehdään maailman parasta maitosuklaata!

Emils Gustavs Chocolate panostaa käsityönä tehdyn suklaan lisäksi tuotteiden pakkauksiin jotka olivat mustia ja yksinkertaisen tyylikkäitä ripauksella ylellisiä kuviointeja. Suklaat olivat aika kalliita mutta jos reissuillanne törmäätte niihin niin kannattaa maistaa ainakin tuota mustikka-puolukkajuttua. Merkin myydyimpiä tuotteita on erilaiset tryffelit mutta niiden maistelun jätin suurten pakkauskokojen vuoksi toiseen kertaan. Minulla kun ei ollut koko matkalla mukana kuin käsimatkatavarat niin en saanut laukkuun mahtumaan muuta kuin ohuita ja litteitä levyjä.

Pidättekö te ulkomaisista suklaista?
Itse pidän ainakin sveitsiläisistä Tobleronesta ja Lindtin suklaista. Huonosti taas kävi viimeksi testaukseen ostetun espanjalaisen artesaanisuklaan kanssa.. Laitetaan ulkomaiset suklaasuosikit jakoon!

7 kommenttia:

 1. Riikassa on myös Emils Gustavs Chocolate-kahvila, kiva paikka! Ite olen tuonut noita tryffeleitä ja herkkusuklaita kyllä sieltä mukanani :) En ole mikään suklaahiiri, mutta näiden kohdalla ulkonäkö houkutteli hamstraamaan :D

  VastaaPoista
 2. Aijai kun näyttää herkulta!

  Pakko kyllä vannoa suomalaisen suklaan nimeen, täällä Walesissa se on tuntunut oikein erityisen herkulliselta. En sitten tiedä, onko kyse oikeasti siitä mausta, tottumuksesta vai jonkinlaisesta "tunnearvosta". :D

  VastaaPoista
 3. Belgialaiset Starbrook-suklaat. Tai no mene ja tiedä onko tuo suklaa nyt oikiasti niin hyvää, kun en niin suklaista välitä muutoinkaan, mutta hei nuo peltirasiat! Hämärästi muistan yhden laadun olleen koostumukseltaan kuin toblerone. Tuskinpa jäi syömättä, mutta minun tapauksessani pakkaus oli ensisijainen syy siihen että mokoma lähti mukaani Frankfurtin lentokentältä (:

  http://www.starbrook-airlines.com/products/

  VastaaPoista
 4. Minä uskon ja luotan lähes yksinomaan suomalaiseen suklaaseen, mutta virolainen Kalevin mustikkasuklaa on aika herkullista... ja matkoilla mutustan usein milky wayta, sillä sitä saa melkein kaikkialta ;)

  VastaaPoista
 5. wikke: Pakettien perusteella minäkin näihin ihastuin. Niitä tryffeleitä on ehdottomasti ostettava ensi kerralla. Nam!

  Christina: Ymmärrän kaipuusi. :) Itse olin Sveitsissä vaihdossa ja Sveitsiin, tuonne maailman parhaiden suklaiden luvattuun maahan kaverit lähettelivät mulle Suomesta Fazerin sinistä. :) :) Se vaan on parasta!

  kiki_: Oi miten kauniita ja ihanan vanhanaikaisia pakkauksia! Tästä huomaa miten tärkeää on tehdä tuotteille houkuttelevat pakkaukset. Valinta tehdään pääasiassa pelkän pakkauksen vuoksi jos tuotetta ei tunne entuudestaan. Samalla metodilla ostin Pietaristakin suklaata ja onneksi en joutunut pettymään sisältöön. :)

  Ilona: Milky Way on kyllä hyvä! Kalev ei ole minua vakuuttanut mutta ehkä jos sitä söisi PALJON niin siihen tottuisi. :)

  VastaaPoista
 6. Oi että, kun hyvännäköistä suklaata! Kyllä suomalainen suklaa on huippuluokkaa - esimerkiksi Yhdysvalloista ei saa kunnollista suklaata tai karkkia oikein mistään, tai minä en ainakaan löytänyt pikku visiitiltäni.

  VastaaPoista
 7. Miranda: Hmmm... Jenkeissä en minäkään ole löytänyt artesaanisuklaita (en tosin ole etsinytkään, mikä virhe!), mutta luulen että siellä on tarjolla pääasiassa perinteisiä Marseja ja M&Miä.

  VastaaPoista