tiistai 20. toukokuuta 2008

Hippie shake!

tunnetila: tuntuu, että olisin ihan jossain muualla kuin vuodessa -08

Kesän hitti nro 1: leveälahkeiset farkut. Pillifarkkujen jälkeen ajattelin leveiden lahkeiden tuovan kivaa vaihtelua vaatekaappiin. Uusien netistä löytyneiden inspiraatiokuvien innoittamana marssin viime talvena Fidaan ja ajattelin etsiä sieltä leveät harjoittelufarkut. (Harjoittelufarkuilla totutellaan siis uuteen muotiin ja jos se koetaan omaksi, niin parhaassa tapauksessa uusiin housuihin satsataan enemmän rahaa.) Ja kas, Fidasta löytyi varsin upeat ja hyväkuntoiset (Mangon!!!) levarit hintaan 8€. Pikkasen oli farkut isot, mutta olivatpahan sitten entistä leveämmät. Käytin housuja talvella tasan kerran ja vaikka jalassa oli korkeat korot niin silti leveä lahje teki minusta entistä lyhyemmän ja pyöreämmän. YÄK! Ajattelin, että harjoittelufarkut tekivät tehtävänsä ja piilotin ne kaapin perälle.


Kesäisemmät ilmat ja liehuvien lahkeiden mukavuus saivat minut kuitenkin viikko sitten kaivamaan farkut esille. HenkkaMaukan juuttipohjakengät toivat mukavasti kaivattua lisäpituutta levarilahkeiden kanssa ja sopivat muutenkin samaan "hippityyliin". Housut eivät enää tuntuneetkaan epämukaville ja niinpä kävin alla olevassa asussa kaupassa. Laitoin vielä kaiken hyvän lisäksi saparot enkä meikannut ollenkaan. Huh mikä hippiytyminen tapahtui muutamassa minuutissa! (Kuvassa huivi Lindex, neuletakki H&M, t-paita FilippaK, farkut Mango/Fida, kengät H&M)Ja ettei hippiytyminen jäisi kenellekään epäselväksi, niin yhdistin (kokeillakseni uutta kesälookia) farkkuihin viime kesänä Pariisista järkyttävän helleaallon iskiessä kohdalle ostamani huivitopin. Toppi on helppo toteuttaa myös itse vanhasta huivista. Leikkaa tavallisen neliskanttisen huivin keskelle poikittainen viilto. Ompele viillon reunoihin kanttinauha jottei huivi purkaannu. Ompele n. 7cm päähän halkion reunoista kiinni olkaimet, vaikka vanhoista rintsikoista tms. Ja näin toppi on valmis! (Kuvat edestä ja takaa jotta topin solmimissysteemi selviäisi.)

Toppi on tosi viileä ja mukava hirvittävässä helteessä. Jokainen tuulenpuuska saa helman lepattamaan ja virkistää ihanasti. Toki huivin materiaali kannattaa miettiä tarkkaan ettei tee toppia mistään hiostavasta keinokuidusta.

2 kommenttia:

  1. MouMou: Kiitos! Hauska huomata ihmisten kuukausia sitten tekemiä kommentteja ja vastailla vasta nyt niihin. :)

    VastaaPoista