sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Kirput ja kierrätys


tunnetila: auringossa sulatettu

Tänään (ja huomenna) järjestetään Kaapelitehtaalla jo pidempään odottamani Kierrätystehdas -tapahtuma. Kävin tänään heti aamusta tutustumassa tapahtumaan. Idea on siis seuraava: tehtaalle saa viedä tarpeettomia tavaroitaan noutopöydille, myös vaatteille on omat rekkinsä esillepanoa varten. Omat osionsa on kulttuurille (kirjat, levyt, pelit), harrasteille (mm. jääkiekkomailat, rullaluistimet), lastentavaroille ja -vaatteille sekä kodintarvikkeille. Voit tuoda tapahtumaan vanhoja tavaroitasi joille sinulla ei enää ole käyttöä. Jos taas löydät esillä olevista tuotteista jotain kiinnostavaa, voit ottaa tuotteen mukaasi. Raha ei siis vaihda omistajaa, eikä sinun myöskään tarvitse tuoda tarjolle mitään jos et halua. Ottaa siis saa vaikkei mitään tilalle jättäisikään.

Tehtaan ovet aukesivat kymmeneltä ja itse olin paikalla yhdentoista maissa. Ajankohta oli ehkä huono: hätäisimmät olivat hakeneet parhaat päältä heti kymmeneltä ja uutta tavaraa ei ollut vielä tullut ihmisten mukana lisää. Isoja kasseja kantavien ihmisten tasainen virta valui kuitenkin tehtaalle koko aamupäivän, ja jaksoin itse myös hengailla paikalla mm. muotinäytöstä katsoen.

Kierrätyskeskus esitteli oman Plan B Kesä -08 mallistonsa. Miten ikinä ihmisten mielikuvitus riittää keksimään vanhoista verhoista, kylpytakeista ja ristipistotöistä mitä upeampia muotiluomuksia? Eikä mitä tahansa lumuksia, vaan trendikkäitä käyttövaatteita arkeen ja juhlaan. Ei voi muuta kuin ihailla sitä luovuutta ja kekseliäisyyttä!

Vaihtotorin lisäksi Kaapelilla oli tuunauspiste, jossa 5€:n hintaan pääsi tuunaamaan vanhoista vaatteista uutta kivaa. Keskellä huonetta oli iso kasa kierrätykseen tulleita vaatteita joista käsittääkseni sai ottaa mieleisensä uudistettavaksi. Mm. erilaisia nappeja ja nauhoja vaatteisiin oli tarjolla satoja erilaisia. Olin tyhmyyksissäni lähtenyt matkaan ilman rahaa, vain muutama pokkari tuomiseksi vaihtotorille kassissani, joten en voinut osallistua hauskalta näyttävään tuunauspajaan enkä siksi osaa siitä tarkemmin kertoakaan.

Tehtaalla oli myös myytävänä paljon kierrätystuotteista tehtyjä uusia tuotteita. Mm. Seccolla oli tapahtumassa iso osasto. Toivottavasti ihmisillä oli rahaa mukanaan enemmän kuin minulla (hölmö!) ja kauppa kävi. Tuunatut tuotteet oli ihania ja ihmisten uudet ideat aivan häkellyttäviä! Kierrätystehdas on loistava idea ja Kaapelitehtaan toimitusjohtaja on jo lupaillut tapahtumasta jokavuotista.

Ihan tyhjin käsin en Kierrätystehtaalta minäkään lähenyt, mukaani tarttui läpällinen punottu laukku. (Tai kannellinen kori, ihan miten vaan..) Ja siis ihan ilmaiseksi.


Kaapelilta suunnistin vielä Valtteriin, ja ilman rahaa tietysti! Valtterilla olisi kerrankin ollut vaikka mitä kivaa tarjolla, mutta en jaksanut raahautua pankkiautomaatille kun juuri olin sen typeryyksissäni ohittanut. Valtterin ja kodin välillä on vielä yksi kirppis jota en voi koskaan ohittaa käymättä sisällä: Venla. Ja onneksi en tänäänkään ohittanut; löysin sieltä aivan upean punotun mustan pillerilaukun! Laukku on ihana, made in Italy. Tulin aivan älyttömän iloiseksi löydöstäni. (Kuvassa laukku yhdistettynä Elloksen tulppaanimekkoon ja mekon alla vielä Lindexin housut jotka eivät oikeasti kuulu asuun..)

Jaksaisikohan sitä ottaa itseään niskasta kiinni ja kipaista vielä tänä iltana vinttiin? Siellä olisi vaikka mitä itselle tarpeetonta, jollekin muulle ehkä tarpeellista tavaraa. Kierrätystehdäs on nimittäin auki huomennakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti