sunnuntai 31. elokuuta 2008

47 vaatetta

tunnetila: seesteisyys

Tänään oli aurinkoinen päivä, hip hei! Pienikin auringon pilkahdus pakottaa ulkoilemaan vähintäänkin kurjan kesän jälkeen. Paras motivaattori (auringon lisäksi) on ehdottomasti sunnuntainen kirppiskierros. Suunnistin perinteiselle "kolmen kirpun kierrokselleni" seuraavassa asussa: iso huivi H&M, neuletakki Vila, pitkät nahkahanskat Seppälä, laukku Longchamp, housut Lindex, kengät JonaK.


Ihana että tänään taas tarkeni avokkailla ilman sukkia. Kaikki toivo lämpimistä syyspäivistä ei siis vielä olekaan mennyt.. Kirppissaldoni jäi tänään yhteen hameeseen, tosin tarkoituksenani ei ollutkaan kantaa kaappeihin tavaraa selkä vääränä. On ihanaa kun kaapeissa on, pari viikkoa sitten olleen kirppisrupeaman jälkeen, tilaa uusille hankinnoille tai vanhoille vaatteille päästä esille. Kurjaa on joskus kun joku vaate jää kokonaan käyttämättä hautautuessaan kaapin perukoille. Tällä hetkellä vaatetilanteeni on hyvä; tiedän mitä kaapissa on ja sisältökin (ainakin jossain määrin) miellyttää ja tyydyttää. Mutta tämä, musta pliseerattu hame, tarttui tämän päivän reissulta mukaani. (Kuvan "lasipallokoru" Pariisista, pusero FilippaK, hameessa ei valitettavasti ole valmistajan merkkiä)

Ja sitten, sujuvasti kirppishankinnan kautta paljastuksiin. Rakastan listojen ja taulukoiden laatimista! Varsinkin jos minulla on tylsää, alan laatia listoja mitä erinäisimmistä asioista. Tänä vuonna olen pitänyt listaa hankkimistani vaatteista, kengistä ja laukuista. Olen reippaasti merkinnyt jokaisen ostokseni Excel-taulukkoon. Tuote, merkki, hinta, ovh jos tuote alessa ja ostopaikka. Tiedän, olen sekaisin. Mutta olen havainnut vaatehankintoihin liittyvän listan hyvin palkitsevaksi.


Tänään, kun merkkasin listaan vekkihameeni, aloin tutkia taulukkoa tarkemmin. Olen ostanut tänä vuonna 47 vaatetta (alusvaatteet ja sukat eivät kuulu merkattaviin hankintoihin), 10 paria kenkiä ja 8 laukkua, kaikesta tästä olen hankkinut vain 9 tuotetta normaalihintaisena. Kaikista muista olen saanut edes pienen alennuksen, joko alennusprosentin mukaan, paljousalennuksen usean tuotteen yhtäaikaisesta ostamisesta, ale-hinta Hulluilla Päivillä tai ostos kirpputorilta. Laskin myös tuotteista maksamani yhteishinnan, tuotteiden normaalihinnan niiltä osin kun se oli mahdollista, ja vähensin maksamani hinnan alkuperäisestä. Jestas sentään, olen ostellut tosi hyvin! :) Jos ostamisella voi säästää niin nyt olen tehnyt kyllä huiman voiton. Listan pituus sai hetkeksi omatuntoni soimaamaan, mutta lopullinen saldo ilahdutti.

Suosittelen kaikille listojen tekemistä! Vaikka maine fiksuna nuorena naisena menee, tilalle tulee mahtava fiilis siitä, että olet ostostesi herra ja alesta hamstraamasi vaatteet eivät unohdu käyttämättöminä kaapin uumeniin sillä jokainen ostoksesi löytyy... LISTALTA!! (Vaihtoehto listojen laatimiselle on hankkia elämä.)

10 kommenttia:

 1. Heh, montakohan kertaa olen tehnyt inventaariota vaatekaapista ja kirjannut ylös kaikkien eri vaatelajien lukumääriä yms.. Mulla tosin laskuissa on aina myös ne sukat ja alkkarit, joita onkin varmaan viisissäkymmenissä :D

  Ja toi oma listasihan on just mahtava, vihdoin jokin taho sanoo että kaikki on ollut järkevää ja kannattavaa, vaikka joku saattaisikin arvostella ylenpalttista ostiskelua.

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin, ulkona EI tarjennut paljain jaloin, hytisin jäässä kun rohkeasti laitoin avokkaat paljaisiin jalkoihin ;) hrrr..

  Ja toiseksi, miten voitkin olla noin järkevän järjestelmällinen?! palkkaan sut ihan tosissaan kohta tulevan yritykseni taloutta pyörittämään, saan sitten itse keskittyä sähläämiseen... ja sitä riittää :D

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo musta vekkihame!
  Listojen teko ON mahtavaa, mutta exceliin en koske tikullakaan. Suosin kymmeniä hukassa olevia muistikirjoja, kadonneita word-tiedostoja, ranskalaisia viivoja ja turhautumista siihen että kaikki on ihan levällään :D

  VastaaPoista
 4. Minäkin rakastan listoja.
  ... niin paljon, että miestäni joskus turhauttaa...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/9/08 14:03

  hyi ku tuli ihan paha olo ku aloin miettimään et kuinkahan pitkä mun ostoslistani ois ollu tältä vuodelta. mikä tietysti on ihan hyvä vihje siihen, et mun kannattais alkaa pitämään sellasta ni ei tulis paha olo...

  ja ihana toi eka asu, neuletakki + huivi + hanska yhdistelmä toimii tossa!

  VastaaPoista
 6. Herttainen: Voi jee, ihana tavata "kohtalotoveri"! Listojen rustaaminen on niin kivaa!

  Nelliina: Joo, olisin innoissani tulossa pitämään jöötä firmassasi. Uskon, että oltaisiin yhdessä aika toimiva parivaljakko. :)

  Bea: Kiitos! Listojen laadinta sinulla kuulostaa olevan hallussa, kun vielä saisit tuon loppusilauksen järjestykseen niin.. :)

  Niia: Heh, sama täällä! Mieheni tulee aina uteliaana selkäni taakse katsomaan mitä listaa tällä kertaa päivitän esim. ison kuittikasan kanssa. Ihana kuulla että moni on yhtä hurahranut listojen laadintaan.

  Taru: Kiitti! Musta tuntuu että listani olisi normaalisti ollut pidempi kuin nyt, mutta keväällä olin ostolakossa ja muutenkin olen tänä vuonna satsannut enemmän laatuun kuin määrään. Mutta joo, reaktio "paha olo" voi olla ihan hyvä motivaattori oman listan tekemiseen.. :)

  VastaaPoista
 7. Mäkin oon yrittänyt tehdä jotain listaa joskus, mutta missäköhän laatikoiden perukoilla sekin mahtaa olla...hmm? Ihailen kyllä, että toisilla pysyy tallessa tavarat ja muistaa merkitä kaikki listailut. Mulle se olis suorastaan mahdoton haaste. (; Ja tuo ensimmäinen asu erityisen ihana!

  VastaaPoista
 8. hitto miten hyvä idea tuo vaate-excel, voisin yhdistää kaksi lempiasiaani (tai kolme, jos syö suklaata listaa tehdessä). ja superihana vekkihame :)

  VastaaPoista
 9. Caramelo M: Suosittelen listan tekemistä ja sen säilyttämistä.. :)Nyt se saattaa tuntua mahdottomalta tehtävältä mutta sit kun saatkin sen tehtyä niin tulee toooosi hyvä mieli! Siitä vaan kokeilemaan.

  Tiiti: Juurikin noin! Harvoin itsekään istun koneella mussuttamatta jotain herkkua, useimmiten suklaata tai jätskiä..

  VastaaPoista
 10. Hei, pitkästä aikaa taas täällä... Julkaise tuo lista, pliiiiiiiis!!! Ja siitä laukusta, jonka tilasit PAriisista, jos ei sitä kulluu niin let me know, voin käydä kyselemässä. Mistä tilasit sen? Laita vaikka mun blogiin vastaus, jos en muista täältä tulla katsomaan, niin saan sen meilitse.

  VastaaPoista