lauantai 30. elokuuta 2008

Ravit


tunnetila: uupumus


Huh, on se rankkaa! Nimittäin siistissä sisätyössä viihtyvän toimistotyöläisen olla ulkona koko päivä. Olimme tänään mieheni kanssa Vermossa raveissa. Juu, siis hevosia, ei riehakasta reivauskansaa. Mieheni ystävällä on Vermossa talli joten käymme vähintään kerran vuodessa moikkaamassa ystävää ja silittelemässä heppoja. Tällä kertaa varustauduin hevosten kohtaamiseen pussillisella leipäpaloja. Leivät meni kuin kuumille kiville ja jostain syystä kaikki hepat pitivät minusta kovasti.

En ole koskaan ollut ns. hevostyttö, en edes lapsena harrastanut ratsastusta, joten pelkäsin ennen hevosia aikalailla. Nykyään tulemme jo paremmin juttuun, mutta epämääräinen hörähtely ja eläinten suuri koko herättävät minussa edelleen pelonsekaista kunnioitusta. Olin aiemmin suhtautunut raveihin hyvin negatiivisesti, pidin sitä lähes eläinrääkkäyksenä ja ensimmäinen kerta katsomossa jännitti todella. Nyt kun olen muutaman vuoden aikana tutustunut lajiin paremmin, niin olen huomannut miten tyytyväisiä hevoset talleilla ovat, miten hyvät laitumet niillä on temmeltää, miten hyvin niitä hoidetaan ja miten ne nauttivat juostessaan kilpaa. Toki minua vieläkin säälittää katsoa kun hevosia kiritettäessä lyödään raipalla, mutta ei se kuulema satu. Uskoisinko kuitenkaan..?

Päivän asuna minulla oli, ensimmäistä kertaa tänä syksynä, paksumpi neule ja syyskengät. Ja uskokaa tai älkää, palelin silti. Onneksi otin laukkuun lisävaatteita mukaan ja lopulta istuin katsomossa, Toto-kuponki kädessäni jännittäen, päällä t-paita, neule, takki, huivi, hattu ja käsineet. Ja tietysti housut ja kengät.. (Neule BCBGMaxazria, laukku Longchamp, housut Lindex, kengät Vagabond)


Nyt se on virallista: ulkona ei pärjää enää kesäkengillä. Aamulla lämmintä oli +11. Sinne katosi kesä. Kesä, jota ei koskaan tullut..


6 kommenttia:

 1. Meidän papalla on ollut nimen omaan ravihevosia joten olen ollut raveissa tosi monta kertaa. Vermossa en olekaan käynyt vaikka jopa asuin ihan vieressä pari vuotta viimeksi kun asuin Suomessa.

  Mulla on aika samankaltainen suhtautuminen noihin isoihin eläimiin. Lähestyn tuttujakin heppoja tosi varoen, kun en ole tottunut heppailemaan.

  VastaaPoista
 2. kysyn nyt täällä kun en tiedä miten luen aiempien postauksien kommentteja: huomasitko minkä hintasia ne mantereen-parikan kängät oli? kalliimpia vai halvempia kuin parikan oma mallisto?

  VastaaPoista
 3. Herttainen: Hevoset on todella upean ja uljan näköisiä, joten pelksätään sitä tulee kunnioitus niitä kohtaan. Kun tähän lisätään vielä suuri koko niin varovaisuus on varmasti vain järkevää.

  Nallak: muotimessuilla ei tuotteissa ollut hintoja (ammattilais-/sisäänostajamessut), mutta olen puhunut aiheesta Minnan kanssa ja käsittääkseni kengät tulevat olemaan Parikan omia mallistoja edullisempia. Ja tulevat myyntiin vain Sokoksissa.

  VastaaPoista
 4. Itse olen joskus ratsastanut ja äitipuoleni vanhemmilla oli ravihevosia. Luulen, että suurin osa kotieläimistä pitää virikkeistä ja harrastustoiminnasta (esim. koirat agilitystä jne...)! Toki noissa jutuissa pitää mennä eläimen ehdoilla.

  VastaaPoista
 5. Piti tulla vaan kehumaan, että tätä sun blogia on todella kiva lukea! :)

  VastaaPoista
 6. Mikkan: Kiitos kun kommentoit, tulin valtavan iloiseksi! :)

  VastaaPoista