lauantai 23. elokuuta 2008

Taiteiden yö

tunnetila: tyytyväisyys

Kysymys: Millainen bloggari lähtee Taiteiden yöhön ilman kameraa? Vastaus: Huono bloggari. Olisi taas valtavasti asioita jotka haluaisin jakaa kanssanne kuvien kera. No can do, olen pahoillani. Tekstiä nyt tulee kuitenkin.

Eilen, 22.8. perjantaina oli siis Helsingissä Taiteiden yö. Kulttuuria ja juopuneita ihmisiä ähkyyn ja ahdistukseen asti. Selailin illan ohjelmaa vielä aamulla hajamielisesti; liikaa kaikkea, vaikea tehdä valintoja ja olisi oltava monessa paikassa yhtä aikaa. Lopulta päätin keskittyä tällä kertaa vain muotiin. Myötähäpeää aiheuttaneita performansseja ja äärimmäistä turhautumista aikaan saavia "pakko nähdä vaikka 30 000 muutakin sinne varmasti ryysää" -esityksiä on tullut vuosien aikana koluttua ihan tarpeeksi. Tervetuloa kanssani Ninan valintaan!

Kohde 1. IvanaHelsingin muotinäytös, syksy 2008

IvanaHelsingin näytöksessä pidin ennen kaikkea keveistä, läpikuultavista mutta muhkeista ja hyvin lämpimän näköisistä neuloksista. Printtikuosit olivat hieman sekavia omaan makuuni, mutta muutamassa pikkumekossa oli upeita leikkauksia ja kekseliäitä materiaalivalintoja.

Kohde 2. Marimekon muotinäytös, syksy 2008

kuva

Marimekon näytöksessä kirkkaat värit, punainen, sinapinkeltainen ja violetti hyökkäsivät leveästi hymyilevien mallien kera silmille IvanaHelsingin totisten teinimallien ja asujen murrettujen sävyjen jälkeen. Mallisto oli taattua Marimekkoa ja vaikka joukossa oli tunikoita ja muutama tyttömäinen mekko, niin mallisto oli varmasti enemmän aikuisemman naisen makuun.

Kohde 3. Antti Asplund Greenhouse, syksy 2008


Seuraavaksi suunnistin Antti Asplundin liikkeeseen Iso-Roballe. Liikkeessä oli esillä syksyn ja tulevan talven mallisto. Jokainen tuote oli Asplundille ominaiseen ja minulle niin rakkaaseen tyyliin: musta. Ihanaa harmoniaa! :) Liikkeessä oli rento, lähes bilemäinen meininki ja minulle tarjotun viskilasin jälkeen aloimmekin jo Asplundin kanssa hieromaan kauppoja. Tästä lisää myöhemmin. :)

Kohde 4. DTM

Satuin Iso Roballa juuri oikeaan aikaan kävelemään DTM:n ohi ja katselin siinä Miss Divetin drag shown. Parhaimmillaan Miss Divet oli Hanna Pakarisena ja Marion Rungina. Hanna Pakarinen oli suorastaan täydellinen. Toivottavasti Hanna on nähnyt shown!

Kohde 5. Dianapuisto


Dianapuistossa pysähdyin hetkeksi kuuntelemaan loistavaa jazz poppoota. Vailtettavasti orkesterin nimi meni ohi, mutta hienosti jazzaavat biisit saivat kuuntelijat jammailemaan rentoutuneina.


Kohde 6. DesignMuseo

kuva

DesignMuseossa kävin tutustumassa Fennofolk -näyttelyyn. Näyttelyssä on esillä yli sadan taiteilijan, vanhempien konkareiden ja nuorten lupausten töitä, mukana mm. jo tänään kertaalleen nähdyt Paola Suhonen ja Antti Asplund. Suosittelen, näyttelyyn ehtii tutustua vielä kuukauden verran.

Kohde 7. Kasarmintori

Kasarmintorille oli laitettu pystyyn design-kirppis. Myyntipöytien takaa löytyi niin Fida kuin Seccokin, myös antiikkia, vanhoja astioita ja kodin tekstiilejä sekä nuorten suunnittelijoiden omia juttuja oli tarjolla. Äärimmäisen hyvä idea! Ja mitä myyjiltä kuulin, niin kauppa oli käynyt mukavasti.

Kohde 8. Espan puisto

Espan puistossa kuuntelin taas hetkisen nimettömäksi jäänyttä orkesteria jonka swengaava musiikki toimi lämpimässä yössä upeasti! Ihmisiä oli paljon liikkeellä, mutta leppoisa soitanta vaikutti väenpaljouteen positivisesti enkä koko illan aikana törmännyt yhteenkään tappeluun tai muuhun järjestyshäiriöön.

Kohde 9. Senaatintori

kuva Markus Jokela

Saavuin Senaatintorille parahiksi kuulemaan Mike Monroen esityksen sekä encorena nähdyn Mike Monroen ja Paula Koivuniemen duon. Biisinä parivaljakolta kuultiin Hey Jude.

Senaatintorilta tallustelin tyytyväisenä kotiin. Illan saldo oli mitä onnistunein. Luulepa, että eilinen Taiteiden yö oli antoisin koskaan!

3 kommenttia:

 1. Meitä hieman harmitti kun Taiteiden yö jäi tänä vuonna välistä, mutta mökilläkin oli mukavaa ja saimme tärkeän jutun hoidettua pois alta. Taiteiden yö on onneksi joka vuosi, vaikka ainahan se on hieman erilainen. Toivottavasti toi Kasarmitorin idea jää elämään :)

  Pitäisi muuten käydä siellä Designmuseossa katsastamassa se Fennofolk-näyttely kun se nyt vielä on siellä. Mitä pidit siitä? Olen kuullut siitä myös hieman negatiivisempiakin arvosteluja, mutta en halua niiden antaa vaikuttaa siihen päätökseen että menenkö sinne.

  VastaaPoista
 2. Voi, en ole ikuisuuksiin ehtinyt blogimaailmaan, kiva käydä täällä taas kääntymässä. Olipa kiva postaus, tuli oikein haiku Taiteiden yöhön. Täällä kun ei sitÄ -ainakaan ihan samalla lailla kuin Suomessa- ole. Tosin "Nuit Blanche de Paris" toimii samalla idealla, vaikka ei vastaavanlaista kansanvaellusta saakaan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Herttainen: Noh.. Fennofolkissa oli hetkensä/tilansa ja sitten jotain vähemmän kiinnostavaa. Laaja katsaus kotimaisiin tekijöihin oli plussaa. Itsestäänselvyyksien joukossa myös muutama kiinnostava valinta. En tiedä, käy katsomassa kun vielä ehdit. :)

  Tuuli: Tuuli, sua on ikävä! Kiva kun kävit moikkaamassa, yritä päästä useamminkin blogimaailmaan!

  VastaaPoista