torstai 21. elokuuta 2008

Järkevä pakkaaja


tunnetila: järjestelmällisyys

Kehuskelin taannoin pakkaustaidoillani ja laitoin tänne myös kuvan todistusaineistoksi. Tämän jälkeen minulta pyydettiin vinkkejä reissuun lähtijöille järkevästä pakkaamisesta. Tässäpä muutama.


1) valitse mukaan vain muutamia värisävyjä jotta voit yhdistellä yläosia ja alaosia helposti keskenään

2) viikkaa, taittele ja laskosta vaatteet huolella laukkuun

3) jos tarvitset mukaan paksumman neuleen tai takin, laita se päällesi koneeseen (näin voit välttyä myös usein lentokoneessa iskevältä flunssalta)

4) ota mukaan perusvärinen suuri huivi (huivi ei vie paljon tilaa, mahtuu reissussa laukkuun mukaan ja suojaa liialta paahteelta tai kylmältä)

5) ota mukaasi pari pussia käsinpesuainetta (myydään jo valmiiksi pienissä annospusseissa jotka on helppo sujauttaa vaikka vaatteiden sekaan esim. minigrip pussiin)

6) käsilaukuksi kannattaa ottaa laukku jonne mahtuu paljon tavaraa lennoille, mutta myös jokapäiväiseen tarpeeseen (huivi, vesipullo, kartta, kamera jne.)


7) mukaan suosittelen otettavaksi myös kahdet kengät joilla on hyvä kävellä. Kenkiä kannattaa vaihdella usein jos kävelee paljon. Myös korkkarit kannattaa pakata mukaan jos tietää niitä tarvitsevansa. Nämä vievät kuitenkin paljon tilaa ja itse en esim. nyt ottanut korkokenkiä mukaan, mutta ostin kyllä reissusta kengät juhlavampia tilaisuuksia varten. Joissakin paikoissa esim. yökerhoihin ei edes pääse ilman korkokenkiä (nim. kerran ovelta käännytetty)

8) pakkaa mukaan kotiasu. Kun olet rampannut päivät pitkin ja poikin, mikään ei ole ihanampaa kuin tulla "kotiin" ja vaihtaa mukavaa vaatetta päälle. Näin myös säästät vaatteitasi kotona nuhjaantumiselta. Kaupunkivaatteet kotona pois päältä ja tuulettumaan, näin voit käyttää niitä toistekin


9) ja kun reissusta tulee kuitenkin ostettua uusia vaatteita, niin ne kannattaa ottaa heti käyttöön .

Olin siis kaksi viikkoa Pariisissa seuraavalla varustuksella:

2*musta t-paita, 2*valk t-paita, 1*valkoinen ja 2*musta hihaton trikootoppi, musta olkaimeton toppi (juhlavampi, paksumpaa puuvillaa), 2*musta pitkähihainen trikoopaita, mustat kapeat housut, mustat caprit, mustat legginssit, musta-valkoinen kukkahame, musta tulppaanimekko, harmaa liivihame, valk. puuvillamekko, harmaa reilu neule, musta takki, musta neuletakki, 7*alusvaatteita, 4 paria sukkia + lentosukat, yöpaita, kotishortsit, musta iso huivi ja villasukat.


Päälle koneeseen laitoin legginssit, mustat t-paidan, harmaan tunikan, huivin, lentosukat, villasukat ja neuletakin. Mukava ja väljä yhdistelmä, sekä suurin vaate eli neuletakki oli päällä. Pariisissa oli tällä kertaa niin lämmin, että pitkähihaiset trikoopaidat jäi käyttämättä, mutta hihattomia toppeja pesin alusvaatteiden kanssa kerran.


Mustavalkoiseen hameeseen ja mustiin capreihin (sekä mustiin housuihin) kävi jokainen mukana ollut yläosa, ja erilaista ilmettä samoihin asuihin sain vaihtelemalla koruja, niitä minulla oli mukana kaksi ja ostin matkalta vielä yhden.


Yllä olevissa kuvissa on päivän asuja, joissa samoja vaatteita on yhdistelty eri tavalla. Valitettavasti kuvia löytyi noin vähän, erilaisia asuyhdistelmiä kun oli useita. Mm. alimman kuvan mustavalkoista hametta käytin t-paitojen, hihattomien toppien ja siistimmän olkaimettoman topin kanssa.

Ja ei kun pakkaamaan! (Voi ei, nyt iski matkakuume..)

8 kommenttia:

 1. Hiisi sentään, missasin muutaman jutun tuossa välissä kun vaihdoit vuodatuksesta bloggeriin - luulin että on joku vika kun ei vaan blogisi lataudu!
  Kuulostaa kyllä ihan omalta pakkaamiseltani, vain pesuaineen ja "kotiasun" jätän väliin, toki sekin riippuu kohteesta ja majoituspaikasta. Usein tulee käyttöön paikan päältä ostetut vaatteet, ja lentokoneessa on parhautta joku iso ja kevyt neule sekä pashmina tai vastaava.

  Ja kelpuuttaisin muuten koko garderoobisi itselleni, näyttää niin hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Joo tai sitten huiski kaikkea mahdollista laukkuusi ja kiroile perillä kun mikään ei sovi minkään kanssa :D tai siis näin minä toimin... Palkkaan sut pakkaan ens reissulle ;)

  VastaaPoista
 3. Bea: Vuodatus muuttui niin julmetun hitaaksi ettei hermot enää kestänyt. Mutta hyvä että löysit nyt "perille".

  Ja kiitos, myös sinun garderoobisi miellyttää silmääni. :)

  Nelliina: Kantapään kautta sitä on varmaan itsekin järkeväksi pakkaajaksi opittu. Mutta kun reissaa paljon niin ei viitsi ylimääräistä mukanaan raahata.

  Okei, pakkaan sulle seuraavaa matkaasi varten. Voi tulla uusia yhdistelmiä joita ei tulisi mieleesikään muuten kokeilla.. ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvät vinkit! Miksi nuo eivät tule mieleen siinä pakkausvaiheessa.:)

  VastaaPoista
 5. Hyvät vinkit! Kun nämä vielä muistaisi pakkausvaiheessa (matkakuumehan tässä iski. Harmi ettei kahdelta eri työpaikalta saa noin vain vapaata..)

  Kamalan ihania asujakin sulla..

  VastaaPoista
 6. Hyvät vinkit juu, jospa mäkin joskus oppisin pakkaamisen jalon taidon;)

  VastaaPoista
 7. MouMou: Ensi kerralla kun pakkaat niin musitat nämä varmasti! Tai jos et musita niin muistat ainakin tsekata täältä että mitäs sitä pitikään.. ;)

  Mikkan: Juu, kahdesta työstä yhtä aikaa vapaan saaminen voi olla hankalaa.. Se onkin kurjaa: tekee kahta työtä ansaitakseen rahaa mutta sitten ei ole sitä vapaa-aikaa jolloin rahansa pääsisi tuhlaamaan. :)

  Caramelo M: Opit varmasti kun muutaman kerran raahaat puoli vaatakaappia ja kiroilet mitä kaikkea jäikään reissussa käyttämättä. Ja silloin vasta harmittaa jos uusia ostoksia varten pitää ostaa uusi laukku.. ;) (Noin ei ole kyllä mulle koskaan käynyt.)

  VastaaPoista
 8. Aika samoilla periaatteilla minäkin pakkaan. Tosin mekkoja en yleensä mukaan ota, kun irto ylä- ja alaosilla saa enemmän variaatiota aikaan:)

  VastaaPoista