maanantai 11. elokuuta 2008

Oma koti kullan kallis


tunnetila: väsymys

Kotona ollaan! Olipa mukava reissu, mutta onpa mukava myös olla kotona! Mies lähti heti tänään aamusta töihin mutta minä olen lorvaillut koko päivän kotona pitkään nukkuen, puhelimessa höpöttäen, laukkuja purkaen ja pyykkiä pesten. Onneksi on vielä tämä viikko lomaa!

Päätimme käyttää viimeisen päivän Pariisissa vielä hyödyksemme. Lento Suomeen lähti vasta illalla, joten vietimme sunnuntain suuressa arkkitehtuurimuseossa. Olemme käyneet siellä jo aiemminkin, mutta tällä kertaa siellä kiinnosti erityisesti kaksi näyttelyä. Toisessa oli aiheena Architecture Finlandaise 06-07 ja toinen oli muotisuunnittelija Christian Lacroix’n Elle Decorationille sisustama 250 neliöinen asunto. (Elle Decoration kuva
täältä). Olipa kämppä, ei voi muuta sanoa.. :)Ostossaldoni jäi tällä reissulla aika laihaksi. Suunnitelmat oli suuret, toteutus mätti. Alan olla vaikeuksissa kun en kelpuuta vaatekaappiini keinomateriaaleista tehtyjä tuotteita. Viskoosia, polyesteriä, keinonahkaa.. Noita kaupat pursuavat. Auta armias jos etsit esim. neuletta tai tunikaa joka olisi 100% puuvillaa. Suurin osa liikkeistä myy "ei oota". Normaalisti saatan kelpuuttaa vaatteen jossa on 5-20% keinokuitua pitämässä vaatetta ryhdissä, mutta tuolla meni hermot ja päätin että ostan vain luonnonkuituja. Ja kas, vaateostokseni jäivät saldoon jonka esittelin täällä. Mekko, tunika ja paitis. Säälittävää..

Kenkiä kuitenkin löysin harmaiden korkkareiden lisäksi toiset. Suunnitelmissa oli ostaa perusballeriinat, mutta sovitettuani lähemmäs 50 paria balleriinoja päätin, että joku juttu kengissä olisi kiva olla. Lopulta päädyin ostamaan balleriinat, joissa on takaosan tilalla vain remmi. Kengät näyttää edestä ja päältä katsottuna tavallisilta, tosin kimaltelevilta, mustilta balleriinoilta, takaa sandaaleilta ja sivusta vähän hassuilta.. Olen jo alkanut tottua näihin, liikkeessä mietin ja mietin, kengät näyttivät niin kummallisilta. No, eiköhän näiden kanssa tulla vielä hyvin juttuun kun vähän totutellaan. :) (Kengät Marc By Marc Jacobs)Kosmetiikkahankintoihini olen ihan tyytyväinen. Näiden lisäksi ostin muutaman kirjan ja muutaman lehden. Olisittepa nähneet kirjakasan jonka mieheni raahasi reissusta kotiin. Voi jestas! Jos minua ei kannattaisi päästää kenkäkauppaan niin hänellä voisi olla kirjakaupat täydessä pannassa. No, itsepähän matkalaukkunsa ja käsimatkatavaransa kantaa!Ja loppuun vielä pari maistiaista.. Macarones/macaroonseja oli vadilla enemmänkin, yksi aina eri makua, mutta ehdin hotkaista ne herkut parempiin suihin ennen kun tajusin että kuvatahan nämäkin pikkuruiset kannattaa. Tässä jäljellä enää vanilja ja suklaa, jotka taisivat olla parhaat koko satsista.3 kommenttia:

 1. shandi www
  11.08.2008 - 22:45
  Itsellänikin alkaa olla noiden materiaalien kanssa sama juttu. Tai oikeastaan olen tullut muutenkin tarkemmaksi vaatteiden kanssa. En enää viitsi ostaa läheskään jokaista haluamaani vaatetta, jos niiden materiaali hiemankin epäilyttää. Rkastun vaatteisiini NIIN paljon, että ero muutaman kuukauden käytön jälkeen raastaa sydäntä.
  ------------------------

  VastaaPoista
 2. Shandi: Ihana että joku muukin on liittynyt keinokuitujen vastarintaan! Juurikin tuo, nopea kuluminen ja puseroissa usein heti ensimmäisessä pesussa itse materiaalin heikentyminen on vienyt hermot.

  VastaaPoista