lauantai 26. heinäkuuta 2008

Joko voi lähteä?


tunnetila: malttamattomuus

Olen jo pakannut. Lähtö reissuun on vasta sunnuntaina. Joo joo, tiedän tiedän! Mutta haluan aina olla mielummin valmis ajoissa kuin survomassa laukkuun kiireessä ihan mitä sattuu. Nelliinan blogissa joskus kehuskelin kuinka näppärä pakkaaja olen. Kerroin, että oli reissu sitten viikonlopun tai kuukauden mittainen, niin tavarat on aina mahduttava pieneen Samsoniten lentolaukkuuni. Tässä todistusaineistoa. Tässä siis laukku, joka on palvellut minua jo vuosia ja kiertänyt mukanani maasta toiseen.


Ja tässä samainen laukku sisältöineen. Kuvassa on siis kaikki mukaan lähtevät vaatteeni. Noilla pärjään seuraavat kaksi viikkoa. Ja kyllä, olen varautunut päiväkausia jatkuviin helteisiin tai kylmempiin ilmoihin. Päälleni otan koneeseen neuletakin joka veisi pienestä laukusta kohtuuttoman paljon tilaa, mutta esim. tuulta ja sadetta kestävä takki on jo laukussa mukaan pakattuna. Laukkuun on tulossa vielä meikkipussini (joka on sekin naiselle hämmentävän pieni, meikkipussi sisältää matkakoot lähes kaikesta, ripsiväristä vartalovoiteeseen, silmänympärysvoiteesta shampooseen), mutta siitäkin huolimatta vajaa puolet on laukusta edelleen tyhjänä, mahtuu siis vielä tekemään ostoksia.


Ostoksista puheenollen.. Suunnittelin ottavani nämä
Minna Parikan kengät mukaan reissuun, mutta sitten iski mielikuva katoavasta matkalaukusta, joten päätin jättää juhlakengät kokonaan kotiin ja ostaa tarvittaessa uudet Pariisista. (Tsekattu on, Pariisista ei tule olemaan vaikeaa löytää mieleisiä kenkiä.. ;) )

Tässä vielä useat reissut mukanani kulkeneet matkakumppanit: kenkä- ja pyykkipussit. Korvaamattomat, ja vielä ihanan tyttömäiset! Pussit ovat kanvaasimaista muovia (tuollaista termiä ei varmasti ole edes olemassa..), erittäin kestävät ja varsinkin kenkien kuljetuksessa tärkeintä, pyyhkimällä putsattavat.


Tässä vielä asu jossa pyörin kaupungilla viimeisiä ostoksia reissuun tehdessäni. Painijatoppi Zara, hame viime kesän Pariisin reissulta, merkki Jennyfer (ohessa myös kuva hameen yksityiskohdista: pinkkejä helmiä, mustia ruusuja ja hopeisia niittejä), flipflopit Marimekko. Huh hellettä!


Moni varmasti ajattelee, että olen julmetun tylsä tyyppi koska pukeudun lähes aina joko mustaan tai valkoiseen. Matkavalmisteluissa ja pakkaamisessa perusvärien edun huomaa. On helppo pakata kun kaikki vaatteet sopivat helposti toisiinsa. Väriä saa sitten koruilla, huiveilla tai millä sitten ikinä haluaakaan! Jos edes haluaa sotkea mustan ja valkoisen luomaa harmoniaa millään ylimääräisellä.. ;)

1 kommentti:

 1. Shandi www
  25.07.2008 - 22:44
  Minäkin saan usein hämmästyneitä katseita, kun kerron mitä otan matkalle mukaan. Eli varasto on suunnilleen samankokoinen kuin sinuula. Olen niin peruslaiska ja mukavuudenhaluinen ihminen, että en viitsi raahata mitään ylimääräistä mukana. Tosin kuin mieheni, joka ottaa aina mukaan kaikenlaista varmuuden vuoksi ja sitten kiroaa painavaa laukkuaan...

  Ihanat muuten nuo kenkä- ja pesupussit, mistä ne ovat?
  -------------------------
  Jonna www
  25.07.2008 - 22:50
  Ui, ui kun nuo pyykkipussi ja kenkäpussi ovat ihania:) Hauskaa matkaa:)
  -------------------------
  Nina
  26.07.2008 - 08:39
  Shandi: Siitähän tuo järkevä pakkaaminen minunkin kohdallani on saanut alkunsa: mukavuudenhalusta. Tai oikeastaan ensin se lähti siitä, että halusin laadukkaan Samsoniten laukun ja suurempaan kokoon ei opiskelijana ollut varaa. Sitten tuli mukavuudenhalu, en jaksa raahata painavaa laukkua, ja nyt tämä on jalostunut suorastaan pakkaamisen ja vaatteiden yhdistelyn taiteeksi. :)

  Jonna: Kiitos, ne on mustakin hirmuisen kauniit! Mielummin aina pakkaa nuo mukaan kun survoo kenkiä epäeettisiin muovipusseihin. Pussukoiden valmistaja on tanskalainen Lisbeth Dahl.
  ------------------------
  Nelliina www
  26.07.2008 - 08:51
  Pyykkipussi :D mikä se edes on.. sä oot nainen ihan kone tuon pakkaamisen suhteen! Järkyttyisit kyllä pahemman kerran kun näkisit mun matkalaukkukaaoksen reissuun lähtiessä x)

  Ja sitten vielä, ihanaa reissua! Tuliaisiksi paljon valokuvia sitten :)
  --------------------------
  Nina
  26.07.2008 - 08:56
  Nelliina: :) :) :) Tässä on selvästi kurssituksen paikka. Sä opetat mulle kuinka hiuksiin laitetaan onnistuneesti lisäkkeet, mä neuvon kuinka pakataan vähän mutta toimivasti. :)

  Ja kiitos, mies hoitaa meillä valokuvauksen ja yleensä kuvia on kotiin tullessa lähemmäs 1000. Siinä on sitten mistä valita!
  ----------------------------
  Zanni
  26.07.2008 - 14:52
  Wow! En osaa muuta sanoa...
  Saisit kirjottaa tänne blogiin neuvot,miten noin pakataan. Uskomatonta! Onko sulla reissussa pyykinpesumahdollisuudet?

  Hauskaa matkaa!
  --Z--
  ---------------------------
  Nina
  27.07.2008 - 10:43
  Zanni: Heh, kiitos! Pakkasin niin, ettei pyykkiä tarvitse pestä. Ainahan niitä pesuloita löytyy mutta pyrin pärjäämään ilman. Alusvaatteita pesen käsin, mukana on aina pikku pussi käsinpesuainetta. Mutta hyvä idea tuo "pakkausneuvonta", siitä olisi varmasti monille hyötyä!

  Kiitos kaikille hauskan matkan toivotuksista, enää muutama tunti ja sit pääsee. Jihuu!
  ----------------------------
  jenny www
  28.07.2008 - 06:30
  Oi kuinka ihana hame, pian syksyllä varmaan kovassa käytössä myös:)
  --------------------------
  Nina
  29.07.2008 - 10:45
  Jenny: Kiitos! Hame on aika ohut ja vuoriton, joten olen käyttänyt sitä vain kesäisin. Mutta paksujen sukkisten kanssa voisi olla syksylläkin ihan ok.
  --------------------------
  Maya www
  29.07.2008 - 12:25
  Oho, luulin, että olin ainoa Suomessa oleva, jolla on tuo hame! Niin ikään viime kesän ostos Ranskasta ;)
  ---------------------------
  Anonyymi
  29.07.2008 - 13:02
  Minkä ikäinen olet :)? Mitä opiskelet / missä olet töissä?
  ---------------------------
  Nina
  29.07.2008 - 20:18
  Maya: Heh, hassu sattuma! Kiva hame sulla. :)

  Anonyymi: Olen vähän yli 30v, eli vanha kun taivas! :) Opiskelut on opiskeltu ja töissä olen ollut jo aika pitkään. Paikka jääköön salaisuudeksi, mutta työskentelen opiskelemallani alalla median parissa. :)

  VastaaPoista