keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Eläinystävällinen mainos

tunnetila: ilo

Uusimmassa Animalian lehdessä oli lista Suomessa myytävistä eläinkokeettomista kosmetiikkatuotteista. Listaan voit perehtyä tarkemmin täällä. On mahtavaa että Suomeenkin tulee koko ajan enemmän ja enemmän eettisesti vähemmän arveluttavia tuotteita. Suurinta osaa tuotteista myydään tosin vain Helsingissä, mutta onneksi nettikaupat on keksitty!

Itseäni ilahdutti kovasti listalta löytyvä Dermalogica. Olen tykästynyt Dermalogican tuotteisiin, mm. tähän boosteriin (jota muuten tilasin lukijani vinkistä viisastuneena Briteistä, Lookfantastic.comista; toimitus oli nopea ja tuote maksoi lähes puolet Suomen hinnasta!) mutta en tiennyt että sarjan tuotteita ei testata eläimillä. Nyt tiedän ja tykkään sarjasta entistä enemmän! Voisin ottaa tavoitteeksi siirtyä käyttämään kokonaan Dermalogican ihonhoitotuotteita, jos vain ikinä pystyn luopumaan EA:n kasvojen puhdistusvaahdosta...

Käytössäni on listalta myös mm. Joe Blascoa ja L' Occitanea, mutta täytyy myöntää että tunsin piston sydämessäni ajatellessani mitä kaikkea mahdollisesti eläinkokein testattua kosmetiikkaa kaapistani löytyykään. Tärkeintä on kuitenkin että tiedostaa tilanteen ja pyrkii jatkuvasti pienillä valinnoillaan muuttamaan kulutustottumuksiaan mielekkäämpään suuntaan. Listalta ei muuten löytynyt Yves Rocheria.. Osaako kukaan lukijoistani kertoa miksi? Eikös YR ja The Body Shop olleet ensimmäisiä eläinkokeettomia tuotteita Suomessa vai olenko ymmärtänyt ihan värin?


Ja vielä yksi mukava uutinen eläinten ystäville! Animalian jäsenlehden mukana postiluukusta kolahti iloinen yllätys: Animalian jäsenkortti. Jäsenkortti on uusi etu Animalian jäsenille ja ainakin itseäni kortti ilahdutti ja tulee ilahduttamaan jatkossakin, kortista kun on iloa jokapäiväisiä hankintoja tehdessä. Kortilla saa etuja mm. Punnitse ja Säästä -kaupasta, Ruohonjuuresta sekä Globe Hopen nettikaupasta. Myös ihana tamperelainen Runsaudensarvi tarjoaa kortilla ostoksista -10%. Ei hullumpaa!

Kortin saa jokainen Animalian jäsen. Jäseneksi pääsee maksamalla esim. kuukausittain tietyn summan yhdistyksen hyväksi. Itseltäni on jo vuosia mennyt jokaisesta palkasta suoraveloituksella pieni osa Animaliaan. Esimerkiksi niinkin pieni summa kuin 5€/kk on yhdistykselle hyvä raha, kertyyhän siitä vuodessa 60€. Omassa kukkarossa summa ei tunnu, mutta tuolla rahalla yhdistys pystyy toimimaan hyvien ja eettisten muutosten puolesta.

Voit liittyä Animalian jäseneksi täällä.

6 kommenttia:

 1. the body shoppia ei varmaankaan listasta löydy siksi, että Loreal (muistaakseni, en nyt lyö lukkoon että oli juuri Loreal) osti osuuden/koo body shopin, jolloin tuotanto siirtyi samoihin tehtaisiin.(Ja samoja raaka-aineita käyttävät..) En tästä päätäni pistä pantiksi, mutta näin muistelen asian olevan. :/ Jos asia ei JUURI näin mennyt, jotain tämän tapaista asian takana on!

  VastaaPoista
 2. Kuinka nopeasti tarkalleen ottaen sun tilaus saapui tilaamis ajankohdasta? Itsekin kun mietin tilaavani tuolta, 3-5 päiväähän he nettisivuilla lupaavat..:)

  VastaaPoista
 3. http://www.kaleva.fi/plus/El%E4inkoekosmetiikan%20myyntikielto%20alkoi%20EU%3Assa_785836+0

  Eläinkoekosmetiikan kielto alkoi EU:ssa!
  Häpeäkseni täytyy myöntää, että liian vähän on tullut näitä asioita ajateltua, vaikka teininä suunnilleen eli vain niitä ajatellen...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: The Body Shop on edelleen listalla, mutta siihen on liitetty maininta että se on nykyään Lorealin tytäryhtiö eikä Loreal ole sitoutunut standardiin. Mutta missä on YR?

  Salka: Mulla meni tilauksen saapumisessa kyllä yli viikko.. Tein tilauksen 1.3. ja paketti tuli maanantaina 9.3. Paitsi oliko tuo 1.3. viikonloppu? No, viikon verran kuitenkin.

  Joy: Oho, olenpas mä postaukseni kanssa ajan hermolla! Jee! :) Ja samat sanat, nuorena olin monissa asioissa aatteellisempi ja ehdottomampi kuin nyt. Ikä hioo särmät.. :)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä kanssa Body Shop menetti vihreän leimansa Lorealdiilin jälkeen.

  Punnitse&Säästä on yksi parhaimpia liikkeitä tampereella ikinä T: kaurapala-addikti

  VastaaPoista
 6. Nelliina: Oi, ne FlapJackit vai mikä se nimi onkaan.. Tarkoitatko niitä paksuja (ja rasvaisia) kaurapaloja joissa on päällä suklaata tai marjoja tms? Ne on IHANIA!!!

  VastaaPoista