maanantai 16. maaliskuuta 2009

Valokeilassa

tunnetila: neuvosta vaari

Silmänympärysvoideongelmani kanssa tuskaillessani huomasin jälleen blogin kirjoittamisen parhaat puolet. Lukijani Kaisa nimittäin kertoi löytäneensä oivan voiteen apteekista, Louis Widmer -sarjasta. Animalian listat mielessäni tsekkasin ensin Widmerin sivuilta tiedot eläinkokeista. Sivulla sanottiin näin: "Ei eläinkokeita. Louis Widmer ei ole koskaan testannut tuotteitaan eläinkokeilla." Mainiota! Siispä apteekin kautta töistä kotiin. Mukaan lähti Kaisan suosittelema silmänympärysvoide (tai itse asiassa tuo oli geeli), sekä pari muutakin Widmerin tuotetta. Apteekeissa (ainakin Yliopiston apteekissa) on Widmerillä meneillään kampanja, jossa "silmätuotteen" ostaja saa kaupan päälle 25ml:n matkapakkaukset kasvovedestä ja puhdistusemulsiosta. Mahtavuutta! Tehän tiedätte fiksaationi matkakokoisiin tuotepakkauksiin...


Kotona tarkistin vielä löytyykö Louis Widmer Animalian listalta. Ei löydy. Höh. Päätin kaivella asiaa hieman lisää ja löysin Animalian sivuilta usein kysyttyjen kysymysten kohdalta seuraavan kysymys-vastaus parin:

Q9. Voiko tuotteiden "testattu ilman eläinkokeita" -merkintöihin luottaa?


Answer: Kyllä ja ei. Merkintä voi pitää paikkansa, ja olla silti tahallista harhaanjohtamista. Valmiita kosmetiikkatuotteita testataan yhä harvemmin eläimillä. Olennaista on yrityksen eläinkoemenettely kokonaisuudessaan, eikä se, onko eläinkokeita vältetty yksittäisten tuotteiden testaamisessa. Esimerkiksi tuotteen yksittäisiä raaka-aineita on saatettu testata eläimillä, vaikka lopullista valmista tuotetta ei olisikaan testattu. Kannattaa siis aina tarkistaa, löytyykö yritys eläinkokeettoman kosmetiikan listalta. Mikäli yritys ei ole kosmetiikkalistalla, pyydä yritystä liittymään mukaan listalle.

Ota tuostakin sitten selvää! Joka tapauksessa minulla on nyt uusi silmänympärysvoide/-geeli jonka otin käyttöön heti viikonloppuna. Muutaman päivän käytön jälkeen voin hymistellä tyytyväisenä, Widmerin silmänympärysgeeli on mukavan rauhoittava ja kosteuttava. Seuraavaksi testaan voidetta Dermalogicalta, toinen lukijani Mari nimittäin puhui kyseisen tuotteen puolesta. Tämä tuote on varmuudella eläinkokeeton ja sen käyttämisestä tulee siksi parempi mieli. Ehkäpä parempi mieli poistaa myös rypyt ja silmänalusia tummentavat unettomat yöt..

Ai niin, vielä on mainittava viimeisin hetkeni julkisuuden valokeilassa. Toissa viikonvaihteen Ilta-Sanomat Plus (7.-8.3.09) lainasi jälleen blogistani pienen otteen.


Kiitos lehden ja blogini lukijalle joka vinkkasit minulle tekstistä! Olisi muuten jäänyt huomaamatta. Kylläpä minusta saa oikein fiksun kuvan kun lainaukset ovat tätä luokkaa. Heh! En tosin pidä tätä blogia osoittaakseni älyllisiä lahjojani eikä pyrkimyksenäni ole kirjoituksillani muuttaa maailmaa (paitsi nyt viime aikoina ehkä vähemmän eläinkokeettomaksi). Kirjoittelen tänne jokapäiväisistä jutuista ja ilahdun aina kun huomaan jonkun kommentoineen pienistä arkisista asioista kertoviin merkintöihini. Ja sitten kun pääsee vielä kirjoituksineen lehteen muotipalstalle, muotiguru Jaakko Selinin kuvan viereen, niin johan se on huippujuttu se!

8 kommenttia:

 1. Kirjoittelehan sitten kunnon arvostelut noista silmänympärysvoiteista. Itse lopetin pari viikkoa sitten koko silmänympärysvoiteen käytön (laitan vain päivävoidetta) ja kappas vain - mielestäni ympärysiho näyttää nyt paljon paremmalta!

  VastaaPoista
 2. Minkä hintaisia nuo tuotteet ovat?

  Terveisin,
  Tänä vuonna munkin kuuluisi alkaa käyttämään silmänympärysvoidetta...

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä hassua ettei lehdet vaivaudu ilmottelemaan lainauksistaan :P Ei luulisi olevan kauhean iso vaiva :)

  VastaaPoista
 4. Lovely: Juu, kirjoitan arviot kun olen saanut itse varmistuksen tämän Widmerin toimivuudesta. Alku ainakin näyttää hyvältä. Sinullekin voisi olla tämä hajusteeton, geelimäinen tuote aika passeli.

  Anna-Maria: Tuo Widmer oli pikkasen yli 20€, tarkkaa hintaa en muista. Sinä kun olet vielä niin nuori niin voisin kuvitella että tällainen kevyempi geelimäinen tuote olisi hyvä aloitustestailuihin.

  Terveisin, mummu

  Roosa: Niinpä.. Olen otettu jos sanomisiani jonnekin lainataan, mutta olisi myös kiva tietää minne että näkisi sen itsekin eikä missaisi kuten nyt meinasi käydä.

  VastaaPoista
 5. mulla ei ole mitään kommentoitavaa, mutta halusin vaan kirjottaa että seuraan joka päivä.

  ja kiitos vaan ahkeruudesta.

  sä olet muuten ihan mediamaailman huipulla :=)

  VastaaPoista
 6. I May Say: I may say something to you too: You Are The Best! :)

  VastaaPoista
 7. Tiesitkö, että EU:n alueella ei saa enää testata kosmetiikkaa tai kosmetiikan raaka-aineita eläinkokeilla. Tietysti siirtymä vie aikaa, mutta suunta on hyvä!

  VastaaPoista
 8. Tuulia: Juu, tiesin. Päätös tehtiin samana päivänä kun tein postauksen eläinkokeettomista tuotteista. Hyvä sattuma ja oikein hyvä suunta!

  VastaaPoista