torstai 5. maaliskuuta 2009

Filkkarit

tunnetila: touhukkuus

Terveisiä Tampereelta!! Taas on se aika vuodesta jota odotan tammikuun alusta lähtien. Tällä viikolla, 4.-8.3. vietetään Tampereen elokuvajuhlia! Toinen toistaan upeampia, kiinnostavampia, innovatiivisempia, sykähdyttävämpiä ja huvittavampia elokuvia tarjolla viisi päivää aamusta iltaan! Viime vuonna filkkariviikolla istuin leffassa 12 tuntia päivässä, kello 10-24, välissä parin tunnin ruokatauko. Minäkö muka ahne elokuvien suurkuluttaja?

kuva

Olen käynyt Tampereen filkkareilla joka vuosi vuodesta 1996 lähtien. (Paitsi en olekaan... Vuonna 2004 olin äidin kanssa Espanjassa viettämässä mansikanmakuista hiihtolomaa. Kelpasi sekin!) Vuonna -96 filkkarit oli vielä pieni ja intiimi festari, nykyään festivaali on paisunut valtavaksi kansainväliseksi tapahtumaksi. Kerrankin voi todeta ettei muutos pienestä indie-festarista ole mennyt huonompaan suuntaan.

Vaikka itse festarit oheisbileineen on jo mukava tapahtuma, kivaa reissussa on myös se, että saa asustella Tampereella neljä yötä. Hotellin puhtaat lakanat, aamusauna ja runsas aamiaispöytä..mmm... Noihin pieniin ylellisyyksiin en kyllästy koskaan! Joka kerta Tampereella käydessä on myös pakko ehtiä tapaamaan ystäviä ja päästä tutkimaan Radiokirppiksen anti. Saas nähdä löytyykö Tampereelta tänä vuonna jotain kivaa...

Pari leffavinkkiä vielä tähän loppuun jos olet Tampereella ja jos sinua kiinnostavat dokumentit tai lyhytelokuvat. Torstaina 5.3. klo 22.00 Plevna 5, Whatta Helvetia 1? Näytöksessä 5 sveitsiläistä lyhytelokuvaa joista viimeisenä esitettävä René (ohj. Tobias Nölle) voitti viime vuonna Tampereen elokuvajuhlilla parhaan fiktion palkinnon. Aivan fantastinen juttu! Toinen, kotimainen vinkki: Perjantaina 6.3. klo 16.00 Plevna 2, Kotimainen kilpailusarja 7, Kansakunnan olohuone (ohj. Jukka Kärkkäinen). Hupaisa, liikuttava, mieleenpainuva mutta kuitenkin tavallisista asioista kertova kotimainen uutuusdokkari. Tätäkin suosittelen lämmöllä kaikille!

Istun siis tiiviisti leffassa loppuviikon sunnuntaihin asti joten en taida ehtiä blogini ääreen
. Jos ehdin kirjoittaa valmiiksi muutaman merkinnän pistän ne ajastuksella tulemaan. Älkää siis välittäkö oudoista rivivälityksistä, olkaa vain iloisia puolestani jos olen ajastuksessa onnistunut!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi5/3/09 11:39

  Kuulostaa niin hyvältä, täälläkin on yksi leffahullu joka voisi viihtyä moisessa tapahtumassa aika monta päivää. Ehkä ensi vuonna sitten?

  VastaaPoista
 2. Oioi, kuulostaa mahtavalta, leffoja, hotsku ja hyvvä ruokaa, ei muuta tarvita! Pidä kiva loma!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi5/3/09 18:13

  Mukavaa tampere-viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ilona: Tampereen Filkkarit on niin hieno tapahtuma että sitä ei voi kuin suositella kaikille joita aihe edes vähän kiinnostaa. Sinne siis ensi vuonna!

  Joy: Kiitos, kivaa oli! Paitsi ettei tuo ollut loma, olin Tampereella työn puolesta. Mutta lomastahan tuo täydellinen pako arjesta useimmiten käy.

  Piksi: Kiitos, oli tosi kivaa!!

  VastaaPoista