sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Villanahkamekko

tunnetila: tulipahan tehtyä

Vietin ihanan aurinkoisen sunnuntaipäivän kokonaan sisällä. En nenääni ulkona näyttänyt. Jälkikäteen tietysti harmittaa, mutta menneenä viikonloppuna ahdistuin kaikesta "pakko tehdä" asioista suunnattomasti. "Aina kun aurinko paistaa on pakko mennä ulos" ajatus ahdisti myös, joten vietin tällä kertaa päivän ompelukoneen ääressä.

Pengoin aamulla kirppikselle menossa olevaa vaatekassia ja huomasin siellä kirppikseltä viime kesänä ostetun kotimaisen villakangasmekon. Mekko on jäänyt käyttämättä sillä se on minulle liian lyhyt ja onnistuin kerran hajottamaan mekosta myös vetoketjun. Sain täysin absurdin idean: pidennän mekkoa liittämällä siihen nahkahameen lyhennyksestä yli jääneen nahkakaitaleen ja laitan mekkoon uuden kookkaan vetoketjun tuomaan asulle lisää asennetta. Ylijäämänahka ja vetoketju ovat myös molemmat kirppisostoja viime kesältä. Näillä tarvikkeilla (plus kuminauha) lähdettiin liikenteeseen.


Pikkumekon helma oli kellomainen, joten nahkakaitale oli helmaan liian kapea. En muutenkaan tykännyt kellomuodosta, joten ompelin ensin nahkakaitaleen ympyräksi ja leikkasin samalla ympäryksellä sopivan pätkän leveää kuminauhaa. Kuminauhalla keräsin kellohelman hieman pussille ja ompelin nahkakaitaleen pussitettuun helmaan. Irrotin myös vanhan vetoketjun ja kiinnitin uuden. Mekossa on vuori, joten vetoketjun kiinnitys oli hieman työläs prosessi, mutta enää vetskari ei ole rikki ja mekkoa voisi halutessaan jopa käyttää.

Tässä muutama kuva lopputuloksesta. En tiedä tulenko koskaan käyttämään tekelettäni, mutta enää mekko ei ole ainakaan rikki. :)Asu näyttää siltä että se koostuu pitkähelmaisesta puserosta jonka alla on nahkahame. Todellisuudessa tuo on siis mekko. Lyhyillä nahkahameilla on taipumus hilautua kävellessä vesirajaan, tässä viritelmässä nahkakaitale pysyy hyvin paikallaan eikä nouse kävellessä lainkaan.


Tässä hieman huono kuva mekosta takaa. Kuvassa näkyy kuitenkin kohtalaisen massiivinen metallivetoketju joka on siis oikeasti tarkoitettu takkeihin, ei mekkoon.


Viimeisessä kuvassa mekko vielä ryhditettynä leveällä nahkavyöllä. Villamekko on merkkiä Teens ja maksoi kirppiksellä muistaakseni 5€. Nahkahame (josta sain siis lyhyen hameen ja tähän helman) maksoi 1€ ja massiivinen metallivetskari oli 3€. Kuvassa mekon kaverina nahkavyö Pieces, rannerengas Bangkokista ja kengät Morticia (Minna Parikka).

"Livenä" mekko on kivempi kuin kuvissa, kuvista saa kuitenkin vähän osviittaa lopputuloksesta. Mainitakoon vielä että olen aika varma etten tule koskaan käyttämään tätä mekkoa. Tuunaan aina innolla jotain ja tuunauspäivän jälkeen kaikki muokkaukset hautautuvat kaappiin ja lopulta löytävät tiensä kirppikselle tai suoraan roskiin.. Kuinkahan tämän mekon käy?

17 kommenttia:

 1. Hauskat materiaaliyhdistelmät, älä vaan jätä kaapin perukoille odottamaan... Ehdottomasti käyttöön :)

  Mutta ymmärrän kyllä myös pienet epäilyn tunteet. Mä väsäsin lauantaina kamalan rintakorun jostain barbien ym. hiusharjoista ja mietin että tein sitten vaan roskasta lisää roskaa, mutta olen onneks jo keksinyt mitä aion tehdä siitä klöntistä ettei tekele mene ihan hukkaan. Kai se vaan on pakko myöntää että vaikka tahto on kova ja haluaisi tehdä käyttökelvottomasta jotain uutta, niin sekin saattaa jäädä käyttökelvottomaksi...

  VastaaPoista
 2. Käytä ihmeessä,tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti käyttöön, sanon minäkin :)!

  VastaaPoista
 4. Upea mekko, käyttöön vaan.

  VastaaPoista
 5. Anna nyt söpöliinille edes mahdollisuus ;)

  VastaaPoista
 6. Oon kyllä ihan samaa mieltä edellisten kanssa, ehdottomasti käyttöön!! Siitän tuli ihan superhieno!!!

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi te ootte kaikki niin kivoja ja kilttejä! :)

  Rva Herttainen: Kiitos! Heh, mä katsoin blogistasi sitä barbienharjarintakorua ja jään nyt odottamaan mitä parempaa siitä keksit. :)

  Lia: Kiitos! Missähän tätä sitten käyttäisin, onkohan liian juhlava ihan arkeen..?

  Salka: Kiitos! Kiva saada positiivista palautetta itsekin tuunausta harrastavalta. :)

  Shandi: Kiitos! Voisin mä ehkä joihinkin bileisiin tätä harkitakin...

  Mikkan: Okei, on tälle ehkä annettava mahdollisuus kun tekelettäni ihan söpöläiseksi kutsutaan.. :)

  Anna-Maria: Kiitos! Jos asuisin Tampereella niin voisin laittaa tän vaikka YO-talolle ihan baari-iltana. Mikähän täällä Helsingissä olis tälle mekolle sopiva baari? ;)

  Joy: Voi että, superhieno kuulostaa supermahtavalta! :) Kiitos sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Onpas kiva! Mää voin ottaa jos ei sulle kelpaa...;)

  VastaaPoista
 9. Mä olin ihan wow jo siinä vaiheessa, kun näin tuon ekan kuvan ja tuunaustarvikkeet :D. Liityn siis kuoroon ja sanon että käyttöön vaan. Mä pitäisin tuota varmaan ihan normaalina arkimekkona, vaikka kyllähän tuo taipuisi iltakäyttöönkin.

  VastaaPoista
 10. Laura: Jos mä en käytä tätä niin ilmoitan heti sulle. :)

  Midinetti: Kiitti kiitti! No mäkin alan kallistua arkikäyttöön tämän kanssa... Tosin en ehkä halua nähdä työkevereiden ilmeitä kun ilmestyn töihin nahkaminissä.. Hui! :)

  VastaaPoista
 11. Mekkohan on varsin tyylikäs. Voisi tosin luulla että sulla on nahkahame ja musta tunikakin päällä. Pidä ihmeessä, sähäkkä mekko!

  VastaaPoista
 12. Angela: Uuu, sähäkkä on hyvä sana! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 13. Ihan hyvännäköinenhän tuo! :---))

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: Kiitos kiitos! Saas nähdä pääseekö mekko joskus ulkoilemaan.. :)

  VastaaPoista
 15. Minusta tuo mekko näyttää tosi hienolle. Se on onnen omiaan nostamaan nahkavaate-hinkuani. Jos mulla olisi tuollainen varmana käyttäisin!

  VastaaPoista
 16. Rhia: Oho, ammattilaisen sana! Kiitos, täytynee yrittää ottaa mekko käyttöön. Hetkinen, taisinpa keksiä juuri tilaisuuden jonne pukea asu..

  VastaaPoista