maanantai 20. heinäkuuta 2009

Loman laiskin kokkaaja (sekä vinkkejä lomalaisille)

tunnetila: autuus ja onni

Rakastan kesälomaa! Rakastan, rakastan, rakastan! Se, ettei tarvitse mennä kuukauteen töihin on jotain sanoin kuvaamattoman ihanaa. Ei edes haittaa vaikka sataisi, silloin voi esim. hyvällä omallatunnolla shoppailla kauppakeskuksissa tai käydä elokuvissa. Toki helle on aina ekstrabonusihanaa! Joka kesä yllätyn miten osaankin heittää kaiken työhön liittyvän hetkessä unholaan ja nauttia jokaisesta vapaasta minuutista. Ei, en oikeastaan nuku lomallakaan pitkään, sillä tuntuu että jokainen nukuttu hetki on lomasta pois.

Olen ollut lomalla nyt viikon ja olen ehtinyt maata auringossa, käydä pari kertaa leffassa, shoppaillut, syönyt joka päivä ulkona ja ottanut keskellä päivää lounaan kanssa viiniä jos on tehnyt mieli, olen istuskellut kasvitieteellisessä puutarhassa, käynyt Ikeassa ja Tallinnassa, syönyt aurinkoisella torilla letun hillolla ja kermavaahdolla, shoppaillut vähän lisää, lenkkeillyt, tavannut ystäviä, käynyt kampaajalla ja spassa hemmotteluhoidoissa sekä nähnyt Britney Spearsin pikku pikku esiintymisasussa.


Kävimme eilen, laiskana sunnuntaina, aamiaisella Siltasen aurinkoisella terassilla. Vegeaamiaiseen kuului mm. smoothie, runsas salaatti, leipää niin paljon kuin vatsaan mahtuu, couscousta ja grillattuja vihanneksia sekä uunituoreita croissantteja. Uh, tällä aamiaisella pärjää koko päivän, tarvittaessa seuraavaan aamiaisen asti. Suosittelen herkuttelemaan Siltasessa! Aamiaiskuvan tarjosi NokiaE71, puhelin, jonka sain testikäyttöön Maria Veitolan Kesä kartalla -suunnistusreissulta.


Aamiaisten ohella muutakaan ruokaa en juuri ole lomalla laittanut. Lauantaina hain lähikaupan pakastealtaasta Dr. Oetkerin pizzaa ja paistoin sen uunissa. Varsinainen ruoanlaittaja.. :) Päälle vähän mustapippuria myllystä ja lisäksi tuoretta basilikaa. Nam, Dr. Oetkerin kasvispizza on ehkä parhaita valmisruokia mitä kaupasta löytyy! Suosittelen jos et ole sattunut maistamaan. Ja jos laiskottaa mutta kukaan ei laita ruokaa puolestasi. Ja vaikka pizza on pakastealtaasta niin ruokajuoma on tässä ateriassa kohdallaan.

Tallinnan reissun ostossaldoon kuuluivat viiniostokset laivalla: Cono Surin luomupunaviini ja italialainen luomu Prosecco (Villa Teresa). Ja hyvää oli, molemmat! Näitäkin voin suositella lämpimästi. Proseccossa on vielä ihana vanhanaikainen korkkisysteemi joten pullo tulee varmasti uusiokäyttöön enkä heitä sitä pois.


Alkavalle viikolle luvataan kuulema sadetta. Ei masennuta vaikka sade yllättäisikin. Viime viikolla katsomani kaksi leffaa pelastavat sateisenkin päivän. Vinkkinä siis Rajattu maa, Harrison Fordin ja muiden huippunimien tähdittämä kertomus Jenkkien siirtolaispolitiikasta. Elokuva on väkevä ja harvinaisen totuudenmukainen ollakseen amerikkalaisten tekemä. Tähtiä leffalle ropisee 4. Ice Age 3 3D -versiona on huikea kokemus! Animaatio nauratti, hämmästytti, viihdytti ja ihastutti. Normaaliversio on varmasti myös hauska, mutta jos on mahdollista nähdä leffa 3D -teatterissa niin kannattaa käydä katsomassa. Tähtiä tällekin (ainakin 3D:nä) 4.

Kaiken tämän (ja paljon muuta) olen ehtinyt tehdä viikossa, mitähän sitä seuraavat kolme viikkoa tekisi? Tiedossa on kotimaan matkailua, festarointia, kirpputoreja, herkuttelua ja viimeisellä loma viikolla vielä Madonnan konsertti. Huh huh, ei taida ehtiä tällä lomalla pitkästyä vaikkei ensimmäistä kertaa vuosiin lähdetykään ulkomaille. Tosin myönnettävä on että viikossa on rahaa mennyt saman verran kuin esim. edelliskesinä parin viikon Pariisin reissuilla. Ai Suomessa kallista? Elämä on.

Mitä kivaa te olette tehneet lomalla vai antaako loma vielä odotuttaa itseään?

10 kommenttia:

  1. Ulkona on todella harmaata ja olen luvannut lähteä juoksulenkille. HIukan masensi, mutta tämä kirjoituksesi oli niiiin piristävä, että taisin saada hiukan lisäboostia! Mitäs tässä oikein murjottelen, saanhan lähteä lenkille!

    Kiitos viini- ja leffavinkeistä, varmasti menevät kokeiluun. Cono Suria olen mielestäni joskus juonutkin.

    VastaaPoista
  2. Viiden kuukauden lomailun jälkeen olen vain onnellinen että tarvitsee mennä töihin! :)

    Mutta yllättävää kyllä, jokaiselle yhdenkin päivän vapaapäivälle sitä kehittää aina jotain mielekästä tekemistä, kuten vaikka eteisen maalaamista.

    VastaaPoista
  3. aaah! oikein mukavaa loman jatkoa sinne. Ja tuli ihan kamala nälkä lukiessa ja kuvia katsellessa ;)

    VastaaPoista
  4. Joy: Kiva jos kirjoitus piristi. :) Nuo Cono Surit on muutenkin hyviä mutta tuo luomu-viini on ehkä niistä parasta. Suosittelen!

    Mikkan: Oi, viisi kuukautta lomaa olisi villein haaveeni! :D Mutta ymmärrän että taas työnteko maistuu. Ei sitä loputtomiin jaksa lorvailla.

    Meilläkin olisi vaikka mitä maalailtavaa, ehkä sitten viimisellä lomaviikolla... (Tai sit ei.) :)

    Norppis: Kiitos! Nyt vaan sitten syömään ja vähän viiniä juomaan niin nälkä ja jano helpottaa.. :)

    VastaaPoista
  5. Kaksi viikkoa patikointia ja muuta vuorilla könyämistä sekä taidenäyttelyitä Sveitsissä takana. Ihanaa oli, mutta kyllä Sveitsi on kallis maa, menee ohi Suomenkin.

    Ei siis passannut paljon shoppailla - paitsi että löysin vihdoin viimein mieleiseni balleriinat! Ovat käsintehdyt intialaiset ja niihin pitää laitattaa koti-Suomeen soveltuvat pohjat ennen kuin saan ne varsinaisen käyttöön. Sisätiloissa ja varmoina hellepäivinä olen niillä jo sipsutellut, eihän sitä malta aarteitaan piilossa pitää! ;-)

    VastaaPoista
  6. Loma odotuttaa itseään. Akateemisen pätkätyöläisen tehtävä hommia, kun niitä sattuu löytymään, joten kesäarki menee sisätiloissa. Viikonloppuisin touhutaan kotipihassa grillaillen, leikkien ja pihatöitä tehden (uusi piha vielä kesken, joten pihalla saa kuopsuttaa ihan täysillä).

    Kiitos viinivinkeistä. Täytyypä laittaa ostoslistalle tuo luomu prosecco. Ei taida löytyä alkosta?

    VastaaPoista
  7. vielä toimistolla20/7/09 17:36

    Joo, lomailu on tosiaan upeaa! Mukava kuulla, että omasi on alkanut ihanasti.

    Minun lomani alkaa vasta muutaman viikon päästä, ja sen yhtenä osana on matka Pariisiin. Olen käynyt siellä aiemmin kahdesti, tosin viime kerrastakin on jo päässyt vierähtämään aika monta vuotta. Kuulisinkin mielelläni sinulta matkavinkkejä, sekä mielenkiintoisista nähtävyyksistä (kenties esim. hieman vähemän tunnetuista) ja hyvistä ravintoloista/kahviloista/baareista jne.

    Hauskaa lomailua!

    VastaaPoista
  8. Ami: Totta, Sveitsi on kallis mutta matkanne kuulostaa upealta! Ja jee, onnea balleriinojen löytämisestä! Varohan niitä sadepäiviä, omat balleriinani jäivät sateen jalkoihin ja siitä roskiin. :(

    Piksi: Pihan kuopsuttelu käy kyllä usein terapiasta. :) Teillä sentään on oma piha, meillä ei ole edes parveketta. Buu. Asuntomme ainut miinus.

    Ei taida löytyä tuota Proseccoa Alkosta ja punkkukin taitaa olla tilauslistalla. Mutta siis, tilaamalla niitä saa varmaan molempia ja laivalta sitten edullisemmin.

    Vielä toimistolla: Oi ihanaa, Pariisiin!!!! Tulee aina vieroitusoireita kun kuuleekin kaupungin nimen mainittavan! :) Jos olet käynyt useamman kerran Pariisissa niin "pakolliset" nähtävyydet olet varmasti jo kolunnut. Käy kuitenkin katsastamassa tämän vuoden näyttely täällä: http://www.lesartsdecoratifs.fr/francais/mode-et-textile/ ja jos haluat hyvää, oikeasti super hyvää ruokaa, niin illallistakaa täällä: http://www.cahierdeparis.us/1_Les+Cocottes_203. Nuo kohteet on itselle must-listalla ja luulen että sinäkin pidät niistä. Toivottavasti. Ja juu, Rodinin museo ja puisto on myös aurinkoisella säällä kaunis: http://www.musee-rodin.fr/welcome.htm. Ihanaa Pariisia!!!

    VastaaPoista
  9. Syötkö vain neljäsosan pakastepizzastasi? Ilmankos olet noin kadehdittavan hoikka. :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Voi kun olisinkin noin vähäruokainen!! Tuossa oli vasta enimmäinen kolmesta pizzasta jotka uunissa paistoin. Ja tietysti jokaisesta otin oman osani! ;)

    VastaaPoista