tiistai 7. joulukuuta 2010

Kesämekossa, lumihangessa

tunnetila: kaapista käyttöön

Siitä lähtien kun loppukesä muuttui alkusyksyksi, olen lontostellut arkena lähes joka päivä lämpimissä karvakengissä ja yhdistänyt niihin ikivanhat samettihousut. Tyylikästä? Öööö, ei. Mukavaa? Juu!

Sain tarpeekseni tästä rönttö-mukavuuden maksimoinnista kun tulin reissusta kotiin matkalaukussa monta uutta kivaa vaatetta, mutta pakkanen pakotti pukeutumaan taas noihin iänikuisiin löysiin sammareihin. Voi että kyllästytti! Heti kun sää vähän lämpeni päätin, etten laita sammareita jalkaan kuin vasta seuraavilla pakkasilla. Kaapissani on paljon kivoja vaatteita enkä koskaan käytä niitä. Mitä tuhlausta!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

neuletakki Lulu Bravo, mekko Banana Rebublic,
laukku Huopaliike Lahtinen, saappaat Ella (second hand)


Tämän päivän työasuksi valikoitui kaapista musta kashmirneuletakki ja merihenkinen silkkimekko, molemmat New Yorkin tuliaisia. Ostin merihenkisellä printillä varustetun mekon tulevaa kesää ajatellen, mutta paksujen sukkahousujen ja lämpimän neuletakin kanssa mekosta tuli ihan talvikelpoinen. Mekossa on kaksi paksua kerrosta silkkiä, joten mekko-villatakkiyhdistelmä oli jopa lämmin.

Näin talvella mekon kaveriksi pääsivät vanhat karvavuoriset nahkasaappaat ja kaapista pitkien etsintöjen jälkeen löytynyt monta vuotta vanha Huopaliike Lahtisen huopalaukku. Kesällä tuon saman mekon kaverina tulette näkemään kevyet espadrillokset. (Jee, kesä ja espadrillokset!!)

Vinkiksi siis kaikille: jos kaapista löytyvät talvivaatteet alkavat tulevan (piiiiiitkän) talven aikana kyllästyttää, niin kokeilkaapa päivittää kesävaatteitanne uusilla yhdistelmillä talvisemmiksi. Itse päätin juuri viime viikolla että yritän käyttää hameita ja mekkoja
niin pitkään kuin mahdollista. Paukkupakkasia ja housusäitä ehtii taatusti olla myös tänä talvena enemmän kuin tarpeeksi.

9 kommenttia:

 1. Petra: Muistatko sä tän laukun??? Jei! Tää on vuosia vanha mutta edelleen aivan kuin uusi. Ei ole mennyt miksikään vaikka on ollut käytössä (ainakin hetkittäin) joka talvi ja tietysti aina juuri niinä päivinä kun on ällöttävä räntäsade. Kuten esim. heti tänään kun kaivoin laukun naftaliinista.

  Lahtinen ei edes taida tehdä enää huopalaukkuja? Sääli.

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko!

  Ja tulit heti mieleen kun Noolanin johtaja (tai kuka olikaan) tuli linnaan, oli todella upea ja näyttävä musta asu.

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava mekko! Siis ihana, rakastuin :) Ja ei yhtään edes kesäinen noin yhdistettynä. Mäkin olen käyttänyt mekkoja ja hameita, villaleggareiden ja ylipolvensaappaiden kanssa, niin ei ole palellut.

  VastaaPoista
 4. Googletin heti huopalaukkuja ja Lahtisen sivut, mutten löytänyt, byhyy! Ihana!

  VastaaPoista
 5. Onneli: Kiitos Onneli! :) Ja kyllä, Noolanin perustaja/suunnittelija/toimitusjohtaja Marja Rak oli linnan juhlissa todella kaunis!!! Heh, ihana että minä tulin Noolanista mieleen. <3

  wikke: Kiitti Wikke! Mekko ei ole välttämättä ihan minun tyyliseni, mutta jostain syystä ihastuin liikkeessä siihen ja tykkään siitä nyt entistä enemmän.

  Petra: Mä kans huomasin että laukkujen valmistus on lopetettu. Harmi. Onneksi ehdin saada omani.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis mekko, vaikka ei oo edes täysmusta :D Ehkä itekin pitäis mustan mekon sijaan valita pikkujouluihin joku kesämekoista ja muokata se talveen sopivaksi... Hmm, ei hassumpi ajatus lainkaan!

  Mäkin ajattelin sua heti ku Noolanin ja Marja Rakin nimi mainittiin punaisella matolla. Oli kyllä tyylikäs!

  Kaisa

  VastaaPoista
 7. Toi mekko on ihana! Ja noin yhdistettynä ei liian kesäinen.

  Hameita/mekkoja päivittäin käyttävänä oon sitä mieltä, että monesti housut ovat pakkasilla paljon kylmempi vaihtoehto kuin hameet/mekot, joiden alle ja päälle voi lähes loputtomasti lisätä vaatteita.

  VastaaPoista
 8. Kaisa: Heh, mekko on tosiaan "värinen", sinisen (!!!) ja harmaan sävyjä. Ooo, mikä saavutus minulle. :)

  Ja samaa mieltä, Marja Rak oli linnassa todella tyylikäs!

  Netta: Tismalleen näin! Joskus teininä (90-luvulla kun maksihelmat oli viimeksi muotia) muistan, että laitoin hameen alle välihousut ja collegehousut. Oli älyttömän lämmin mutta kaikki päivittelivät miten tarkenen hameessa. Hyvin tarkeni! ;)

  VastaaPoista