tiistai 21. joulukuuta 2010

Läksiäiset

tunnetila: haikeus

Ystävämme muuttavat heti joulun jälkeen ulkomaille kolmeksi-neljäksi vuodeksi ja vietimme eilen meillä pienimuotoisia läksiäisiä. Tarjoilun täytyi olla nopeasti ja helposti valmistettavaa sillä ehdin kauppaan vasta työpäivän jälkeen. Halusin myös sen olevan jotain sellaista, mitä he eivät välttämättä uudessa kotimaassaan kovin usein saa syödäkseen. Viime viikkoinen Pietarin matka lähimuistissa nappasin kaupasta tarjolle suolakurkkuja, smetanaa, juoksevaa hunajaa, itse paistettavia pieniä riisipiirakoita ja suomalaista juustoa. Voi että oli hyvää ja helppoa!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Vaikkei tarjoillla ollut mitään "hienoa" tai kallista, enkä ollut vääntänyt ihania leivonnaisia useita päiviä, silti ystäväpariskuntamme oli otettu ideastani. Siis siitä että olin nähnyt vaivaa miettiäkseni naposteltavien olevan sellaisia joita he saattavat tulevien vuosien aikana Suomesta ikävöidä. Ei siis tarvitse olla ammatiltaan kokki saadakseen aikaan maistuvia tarjoiluja ja vieraille hyvää mieltä. Onneksi!

Mitkä ovat teidän bravurinne? Mitä herkkuja tarjoatte yleensä jos kutsutte ystäviä kylään?


6 kommenttia:

 1. Mulla ei ikinä käy ketään, joten en vastaa kysymykseen, mutta kysyn, että ootko sä koskaan tehny sisustuspostausta teiltä kotoa? Tai oonko vinkunu tätä aiemminkin, mutta oot kieltäytyny?:D

  VastaaPoista
 2. AnneVee: Hahahah, oot vinkun ennenkin ja mä kieltäydyin. :D

  VastaaPoista
 3. Jos joku harvoin haluaa tulla luokseni syömään, teen kylmäsavulohipastaa. Monen vuoden vakio.

  Illanviettoihin teen yleensä aina pieniä real-cocktailleipiä briejuustohunajatahnalla tai nyt ihan uusi suosikkini on kylmäsavulohikatkaraputuorejuusto-ruisnapit. Se onkin paljon nopeampi kuin se briejuustohässäkkä, joten varmaankin syrjäyttää real-leivät tulevaisuuden tarjoiluissani :)

  VastaaPoista
 4. Meillä saa takuuvarmasti suklaapohjaista juustokakkua. Suolaiset tarjoilut mietin joka kerta erikseen, mutta mä kyllä rakastan sitä värkkäämistäkin.

  VastaaPoista
 5. Ilona: Nam, nappishow kuulostaa hyvältä, helpolta ja nopealta. Resepti minun makuuni! Maiskutellen muistelen myös niitä aurajuusto-banaani pasteijoitasi. Voi nam!

  Perfecta: Uuuuuu, suklaapohjainen juustokakku!!!! Mä niiiiiin kutsun itseni teille kylään! :)

  VastaaPoista
 6. ^sehän sopii!
  Blogissa on kyllä reseptikin (ja todella helppo!) ...

  VastaaPoista