keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kolme kerrosta

tunnetila: hrrrr....

Vaikka pidän talvesta ja rakastan lunta ja kohtuullista pakkasta, niin silti aina näin alkutalvesta (varsinkin kun tällä kertaa talvi tuli yllätyksenä sillä aikaa kun olin poissa maasta) tuntuu että pakkasiin tottumisessa menee oma aikansa. Heti kun pakkasta on yli kymmenen astetta niin tuntuu ettei mikään vaatemäärä riitä. Keväällä taas kun mittari näyttää miinus kymmentä tekisi mieli jo kiskaista nahkatakki päälle ja vaihtaa muutenkin kevyempiin vaatteisiin. Omituisia nuo tottumiskysymykset.

Image and video hosting by TinyPic

neule Gant, liivi Lanvin for H&M,
farkut H&M, kengät UGG Australia

Palelemiseen kyllästyneenä valitsin eilen niin ikään viileään työhuoneeseeni päälleni kolme kerrosta: aluspuseron (joka vielä juuri ennen lähtöä vaihtui pitkähihaiseksi, onneksi!), lämpimän kashmirneuleen ja päällimmäiseksi pörröliivin. Jalkaan vetäisin neulosUGGit. Ja ihanaa, ensimmäinen päivä puoleentoista viikkoon kun vaatemäärä tuntui sopivalta.

Muuten olin hyvin tyytyväinen vaatevalintaani mutta apua, miten te perusUGGien (siis perusmalli Classic) talvikäyttäjät pysytte tasapohjaisilla "luistimilla" pystyssä?? Olen vannonut omien traktoripohjaisten UGGieni nimeen jo muutaman talven mutta ne alkavat olla ahkerasta käytöstä (lähes päivittäisessä käytössä heti kun kesä väistyy, eli syyskuusta huhtikuulle...) niin puhki kulutetut että haluan säästää ne kunnon pakkasille. Leudompia säitä varten ostin matkalta hieman kevyemmän mallin eli neulosUGGit. Lämpimät ja mukavat ovat nämäkin, mutta jestas miten monta kertaa olin kaatua kun jalan alle osui vähänkin lunta. Hengenvaaralliset, sanoisin päivän kokemuksella.

Tasapohjaiset UGGit ovat lumettomille talvikeleille mukavat ja aivan passelit kengät, mutta kun vanhoista traktoripohjaisista mörssäreistäni aika jättää niin hommaan taatusti tilalle samanlaiset. Valitsen mielummin sysirumat traktorikengät kuin murtuneen ranteen.

8 kommenttia:

 1. Niillä tottuu kuin huomaamattaan kävelemään varovaisemmin. Ostin omani (samanlaiset kuin sulla) kolmisen vuotta sitten siitä yhdestä ihanasta kaupungista ja olen ollut ihan in lööv siitä lähtien. Kengät ovat jalassa joka päivä, kun mittari on miinuksen puolella. Ja edelleen priimakunnossa ja tosi lämpimät (ja voi muuten pestä koneessa villaohjelmalla, testattu on). :)

  P.S. Päädyin tänään ostamaan uudet liput Lufthansalta. Lähtöä tosin jouduin siirtämään lauantaille, perjantain lippujen hinnat olivat jo ihan tähtitieteellisiä. :/ Mutta anyway, pääsen reissuun! Nyt sitten toivotaan, että lakko jatkuisi ainakin perjantain, niin voisi pyytää Finskiltä rahojaan takaisin...

  VastaaPoista
 2. .Nekku.: Mun vanhat traktoriUGGit on kans muuten kunnossa mutta niistä on yksi sauma vähän auennut ja sieltä pääsee sisään kylmää ilmaa. Täytyisi käydä näyttämässä niitä suutarilla ennen kuin hajoavat lopullisesti.

  Ja huh mitä reissujännitystä teillä näin ennen matkaa. Toivotaan että Finskin lakko jatkuu pidemmälle että saat rahasi pois. Entä jos ei jatkukaan? Lähdet sitten jo perjantaina ja annat yli jäävät lauantain lentoliput mulle? Kuulostaa mun mielestä älyttömän hyvältä idealta! ;)

  VastaaPoista
 3. No tietenkin annan! Passin väärentämisesstä tosin saat huolehtia itse. :)

  VastaaPoista
 4. .Nekku.: Jes! Mä tiesin että sä olet kiva ja kiltti ja reilu ja paras ja kaikkea! Lippuja odotellessa... (Taidan heti illalla jo pakata laukun valmiiksi...)

  VastaaPoista
 5. UGGit. I say no more.

  Mutta en oo palellut! Vaikka en UGGeja omistakaan. Kyseessähän on nimenomaan taitolaji, miten pukeutua pakkaseen. Paleleminen ei oo kivaa vaan turhaa.

  VastaaPoista
 6. Vimps: UGGit. Mä vannon niiden nimeen. Ainakin traktoriUGGien jotka on ostettu Tasmaniasta töppöstehtaalta. Trendi UGGeihin en ole niin kiintynyt vaikka mukavat on nekin.

  Ja totta tuo viimeinen lause. Paleleminen on niiiin turhaa. Onneksi me osataan! (Mun piti vaan ensin päästä loma-moodilta vauhtiin.)

  VastaaPoista
 7. Voisiko noihin liukasuggeihin laitattaa suutarilla jarrupohjat? Sillähän ongelma ratkeaisi, eikä pohjan laittaminen välttämättä maksa kauhean paljon edes.

  Minä lämmittelen ajatuksissani varpaita jo huopikkaissa, joita tosin en ole ehtinyt vielä tilata mutta päätös on jo mielessä tehty :)

  VastaaPoista
 8. Ilona: Hyvä idea, hyvä idea... Kiitos!

  Mä kans rakastan huopikkaita ja haluaisin sellaiset itsellenikin. Jostain syystä (en tiedä miksi) haluaisin löytää ne jostain käytettynä. Ne on niin perinteiset että mahtavinta olisi periä sellaiset esim. mummolta tai joltain muulta rakkaalta ihmiseltä.

  VastaaPoista