lauantai 18. joulukuuta 2010

Viehättävä naapuri

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Seminaariterveiset Pietarista! Vaikka sää Pietarissa oli harmaa ja auringon pilkahdukset olivat harvassa, matkamme oli silti erittäin onnistunut. Vapaa-aikaa ei juuri ollut joten kaupungilla kiertely jäi seuraaviin kertoihin, mutta onneksi seminaarin sisältö oli sitäkin onnistuneempaa. Ja töihinhän tuonne mentiin, ei lomailemaan.

Kävimme Pietarissa juuri liikennöintinsä aloittaneella Allegro -junalla ja matka taittui sujuvasti kolmessa ja puolessa tunnissa. Noin lyhyessä ajassa täysin toiseen maailmaan pääseminen tuntuu hyvin houkuttelevalta. Oma matkailuni Venäjän suuntaan lisääntyisi varmasti jos vain viisumien saaminen muuttuisi helpommaksi.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

huivi Hermes, mekko Hanna Saren for Seppälä,
saappaat Ella (second hand)


Hotellimme Aston Hotel oli hyvin perinteinen ja sijainniltaan loistava. Hotellin erikoisuutena mainittakoon huoneeseen tuotava aamiainen. Ravintolaa hotellissa ei ollut, joten aamiainen tilattiin edellisenä iltana seuraavaksi päiväksi. Oli ihana nautiskella aamiaista rauhassa omassa huoneessa aamutoimien lomassa.

Vaikkei vapaa-aikaa tiiviiseen ohjelmaan juuri mahtunut, niin käytin kuitenkin hyväkseni viimeisen tunnin ennen rautatieasemalle lähtöä ja kävin taksin ikkunasta edellispäivänä bongaamallani joulutorilla.Tori on rakennettu Ostrovskogo -aukiolle ja aukiolla on vieri vieressä noin 70 pientä sinistä kojua jotka pursuilevat matkamuistoja ja erilaisia venäläisiä herkkuja. Aukiolle on rakennettu myös luistinrata joten siellä saa helposti kulumaan useamman tunnin.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ostossaldo tunnin täsmäiskulla oli aika vaatimaton mutta sitäkin mieluisampi: yksi joululahja, kaksi mielettömän kaunista suklaarasiaa ja iso pussi ihanaa teetä. Teetä en ostanut torilta vaan hotellin vieressä olevasta teekaupasta jossa olisin voinut viettää useamman tunnin. Miten noista pienistä liikkeistä saadaankin niin tunnelmallisia?

Nyt kun junat kulkevat Helsingistä Pietariin muutamassa tunnissa olisi kiva käydä nauttimassa kauniista kaupungista useamminkin. Ennen seuraavaa matkaa haluan kuitenkin oppia edes vähän venäjää. Kirjainten hallitseminenkin riittäisi. En halua enää joutua samanlaiseen tilanteeseen kuin tällä reissulla etsiessäni ravintolassa naistenhuonetta. Löysin tarjoilijan neuvojen avulla wc:t, mutten ymmärtänyt merkeistä lainakaan kumpaan minun kuuluisi mennä. Oli pakko palata tarjoilijattaren luo ja kysyä kumpaan menen. Jokseenkin noloa.

5 kommenttia:

 1. Mekin ollaan ajateltu että ens vuonna jossain vaiheessa lähdettäis Pietarissa kun se junalla käy niin näpsäkästi. Vielä kun ei tosiaan tarttis viisumia hankkia niin ois pienempi kynnys lähteä.

  Voi kunpa täältä pääsis tuossa ajassa ulkomaille muuallekin kuin Venäjälle... Mitenkään en haikaile Keski-Euroopassa asumisen perään ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että tykkäsit Pietarista:) Monilla tuntuu olevan kummallisia ja jälkeenjääneitä ennakkoluuloja Venäjästä. Pietarin kokoisesta miljoonakaupungista löytyy vaikka mitä sellaista, mitä meillä ei ole missään:)

  VastaaPoista
 3. Onneli: Älä edes puhu Keski-Euroopassa asumisesta, alkaa harmittaa.. ;) Mutta suosittelen ehdottomasti Pietarissa käymistä. Asuminen ja vaatteet/kengät yms. on siellä valitettavasti aika kallista, mutta ruoka, oh, ruoka on edullista ja hyvää!

  Hilja: Kyllä, tykkäsin Pietarista kovasti. Kieliongelmat oli ainut mikä vähän harmitti. Täytyy mennä tuonne toiste pidemmäksi aikaa. Nyt en tosiaan ehtinyt tehdä siellä oikeastaan mitään.

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näytti Pietarissa! Itse piipahdin Köpiksessä, Tivolin joulutunnelma oli ihana <3

  Pietari on ohjelmassa sitten varmaan seuraavaksi, sehän on ihan "lähikohde" :)

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 5. Heidi: Oi voi, joulutunnelma (ja joulutorit) on kaikkialla aina ihan mielettömän ihana!!! <3 <3 Ja Köpis <3!

  Ihanaa joulunaikaa sullekin!

  VastaaPoista