torstai 3. helmikuuta 2011

Kimono

tunnetila: ihastus ja vihastus

Viikonloppuna on pakko mennä kamerakauppaan. Saamattomuuteni tuon asian kanssa koki äsken lakipisteensä kun tajusin kuvaavani itseäni puhelimella kylpyhuoneen peilin kautta. Voi jestas sentään. Kylppärissä on kuitenkin paras valo joten jos edes jonkinlaista kuvaa haluan ottaa niin siellä sitä on kuvailtava. Ei ole fasiliteetit bloggaamiseen ihan kunnossa...

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Se vihastuksesta, nyt sen ihastuksen pariin. Kuten kuvista näkyy, uusi suosikkivaatteeni on kimono. Olen aina rakastanut kimonoja ja joskus 90-luvun lopussa käytin puhki valkoisen silkkikimonon. Silkki hiutui puhki hiljalleen ja olin lempparikimonon kulumisesta niin suruissani etten halunnut hankkia uutta. Kaikki nämä vuodet olen kuitenkin salaa kaivannut kimonoa. Sattumalta törmäsin kevyeen mustaan kimonoon Monkissa ja kun tällä ihanuudella oli reippaiden alennusten jälkeen hintaa 10€ ei ostopäätöksen teko ollut kovin vaikeaa.

Tämä kimono ei ole silkkiä, ja sen pinnassa on lähes hämmentävä, hieman eläinkuosia muistuttava kuviointi. Aluksi vierastin molempia ominaisuuksia, mutta hetken pohdittuani oivalsin, että juuri nuo ominaisuudet tekevät tästä vaatteen, ei alusasua. Olen käyttänyt kimonoa ostohetkestä lähtien kotona joka päivä, siis alusasumaisesti, mutta ajattelin myös ulkoiluttaa kimonoa muutaman viikon päästä kun menen juhlimaan.

Kova polyesteri materiaalina ei ole ehkä se mukavin iholla, mutta se, että kimonon voi kotikäytön jälkeen heittää koneeseen ja pesaista ennen juhlia, on tältä monitoimivaatteelta oikein toivottu ominaisuus.

Mitäs sanotte, tykkäättekö te kimonoista? Entä onko kimono teistä kotivaate vai voisitteko lähteä se päällä ihmisten ilmoille?

4 kommenttia:

 1. Onnistuin aikoinaan nappaamaan Sonia Rykielin H&M-malliston täyssilkkisen kimonon aivan naurettavaan hintaan (olikohan se vitosen tai jotain yhtä halpaa) ja sitä on kyllä todellakin käytetty hintansa edestä. Pääasiassa kimononi toimii kotikäytössä, mutta olen vakuuttunut, että tuota voisi ihan hyvin käyttää juhlavaatteenakin, sellaisessa sopivassa tilanteessa, jonkin simppelin trikoomekon päällä. Silitettynä tietenkin, sillä tuo materiaali tuntuu menevän ryppyyn jo ajatuksestakin!

  Kerran käytinkin mustaa kimonoani juhlavaatteena, kavereiden tupareissa, eikä mua sieltä uloskaan naurettu! Tai ehkä eivät vaan kehdanneet... ;)

  VastaaPoista
 2. Maija: Mä ostin silloin tuosta samaisesta Rykielin mallistosta silkkisen yöasun ja silkkipöksyt sekä kotitossut. Eli muuten koko seti koossa, vain kimono puuttuu. Jotenkin silloin luulin, että se oli vain tavallinen silkkiaamutakki enkä ymmärtänyt tarttua tilaisuuteen. Löytyisköhän niitä vielä jostain, vaikka Huutiksesta..??

  Ja hienoa että olet käyttänyt kimonoasi juhlissa. Oikein odotan että saan laittaa omani juhlaan! :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Mulla on myynnissä huutiksessa käyttämätön Rykielin pidempi puuteri/musta silkkikimono. Sain haalittua sen itselleni pitkällisten etsintöjen jälkeen, en kuitenkaan hullun halvalla. Valitettavasti koko on mulle hiukan liian pieni, vaikka koot noissa ovatkin reiluja. Ostaisin mieluusti samanlaisen kokoa isompana...

  http://www.huuto.net/kohteet/sonia-rykiel-for-hm-pitka-silkkikimono-koko-s/165831471

  VastaaPoista
 4. Zana: Voi harmi että kimono on sinulle väärän kokoinen!! Minun kokoni on XS ja kuten sanoit, tämä mallisto on vielä reilua kokoa, joten en uskalla huutaa tuota vaikka kaunis onkin. Toivottavasti saat sen kaupaksi!

  VastaaPoista