tiistai 1. helmikuuta 2011

Trendikkäintä Tukholmassa

tunnetila: havainnointi

Tukholman (huom! puhumme tässä ainoastaan Söderin kaupunginosasta) kolme selvästi erottuvinta trendiä:

3. Canada Goose -takki

Tuo lämmin ja rento talvitakki on ollut trenditietoisten ruotsalaisten vakiovaruste jo useamman talven ja katukuva on niitä edelleen tupaten täynnä. HIENOA, sanon minä! Kerrankin trendi joka on lämmin, käytännöllinen ja useita vuosia käytössä kestävä.

2. Maiharit

Pidempää vartta, lyhyempää vartta, enemmän reikiä, vähemmän reikiä, Dr. Martenseja, muita brändejä. Ihan sama mitä, mutta vähintään joka kolmannella vastaantulijalla oli jalassaan maiharit ja housun lahkeet oli tiukasti maiharin varsien sisään sullottuina. Lahkeet olivat pääasiassa pillejä, mutta löysempiäkin näkyi osalla porukasta. Martenseja bongasimme ainakin mustana (muutamia kiiltonahkaisia, kymmeniä mattapintaisia), harmaana ja turkoosina.

1. Vauva

Södermalm oli TÄYNNÄ vauvoja. Oikeasti! Jos nyt ilkeästi sanotaan niin melkein tuntui että trendikkään hipsterpariskunnan tärkein asuste oli vauva. Kahvilat ja ravintolat olivat niin täynnä vauvoja vanhempineen ettei sekaan mahtunut. Kahviloiden ikkunoista ei päässyt kurkistamaan sisään (etsimme siis lounaspaikkaa ja metsästimme vapaita pöytiä) kun ikkunoiden edustat olivat täynnä lastenvaunuja. Suosituimpien ravintoloiden edessä oli kymmenien vaunujen parkkipaikkoja ja lisää vauvakansaa tuli joka suunnasta. Vaunut olivat selvästi kilpavarustelun kohteina ja niistä bongasimmekin mitä mielettömimpiä ratkaisuja. Ravintoloiden ulko-ovissa oli myös vaunujen kuvia, en tiedä kertoiko se ravintolan olevan "vauvaystävällinen" vai siitä että vaunujen kanssa mahtui sisälle ravintolaan.

Vauvattomana pariskuntana tunsimme olomme hieman oudoksi kun lopulta päädyimme syömään vauvojen keskelle siihen ainoaan ravintolaan minne satuimme juuri parahiksi kun yksi pöytä vapautui. Luulimme oikeasti ensin että muutamassa ravintolassa oli meneillään joku "baby brunch" sillä vauvoja oli niin paljon, mutta kun muihinkaan ravintoloihin ei mahtunut vaunujen ja taaperoiden sekaan niin tuo alkoi tuntua lopulta jo absurdilta.

Oletteko te havainneet vauvabuumia Suomessa tai jossain muualla?

9 kommenttia:

 1. En tiedä johtuuko iästä, mutta olen todellakin havainnut vauvatrendin levinneen Suomeen. Mikään ei oo nyt niin epätrendikästä kuin lapsivastaisuus. Tai no ehkä insesti.

  VastaaPoista
 2. ei hitto, kun repesin tuolle anneveen kommentille :D insestiä en todellakaan odota näkeväni lähivuosina niissä lehtien "hanki ensi kaudeksi" -listoissa.

  määkin oon kyllä huomannut lapsitrendin, ja mikä kumminta, pikkulapsille ostellaan kaikkea stuffia merkkivaatteista aurinkolaseihin, mitä nekin oikein luulevat olevansa? pieniä statuskoiria?

  VastaaPoista
 3. AnneVee: Jestas sä olet paha suustasi! :) :) Mutta totta, se on varmaan tämä ikä joka alkaa painaa ja tuoda vauvoja lähipiiriin. Mutta että niitä riittää ihan invaasioksi asti...

  tiiti: Ne viritellyt ja varustellut vaunut oli ihan jotain "something else". Harmi etten ole vieläkään saanut ostettua sitä uutta kameraa, jäi todistusaineistot kuvaamatta.

  VastaaPoista
 4. Viime vuonna Suomessa syntyi enemmän vauvoja kuin vuosiin, erityisesti Helsingissä ja sama meininki näyttäisi jatkuvan tänä vuonna. En mä sitä silti trendiksi kutsuis ;)

  VastaaPoista
 5. Nasu: Heh, no tuo trendi-nimitys on tietysti karrikoitu, mutta kun pienokaisia oli oikeasti kaikkialla! :) Ja ihanko totta, että viime vuonna vauvoja syntyi enemmän kuin aikoihin? No siltä kyllä näytti Tukholmassakin. :)

  VastaaPoista
 6. Kiinnostavaa kuulla näitä Tukholman muoti -huomioita. Nelliina juuri kertoi muotiviikolla bongaamistaan Acneista ja Jeffrey Campbelleista, ja turkiksista. Niiden päälle Canada Gooset ja maiharit... Kyllähän Helsingissäkin näkee paikoin aika tasapäistä pukeutumistyyliä, mutta onneksi sekaan mahtuu myös erilaisia variaatioita :) Samaan aikaan ihmettelen, miten ihmiset voivatkin olla muodin suhteen niin lyhytmuistisia.

  Itse taidan olla niin vastarannan kiiski, että en ihan buumihypetyksen vuoksi halua tiettyjä vaatteita kaappiini. Paitsi ehkä sitten kun ne ovat jo pois muodista :D

  VastaaPoista
 7. Ilona: Mä luulin että sä lopetat kommenttisi siihen, että kun vauvat on nyt muodissa niin et aio sortua siihenkään muotioikkuun paitsi sitten kun se ei enää olekaan muodikasta. :) :)

  VastaaPoista
 8. No kyllä mä aioin mainita jotain myös vauvoista, mutta jätin sen kuitenkin kun sentään julkisessa blogosfäärissä ollaan :)

  VastaaPoista