sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Rento reissu

tunnetila: rentoilu

Tämän viikonlopun löllöttelyllä jaksaa taas hetken arkista aherrusta. Piipahdimme miehen kanssa viikonloppureissulla Tukholmassa ilman suunniteltua ohjelmaa. Vaeltelimme Söderissä, istuskelimme kahvilla, piipahdimme eteen sattuneissa kiinnostavan näköisissä liikkeissä ja nautimme maittavaa lounasta. Mitään emme ostaneet (paitsi Ordning & Redalta hain läppärille suojapussin), nautimme vain olostamme.


Image and video hosting by TinyPic

pipo ja huivi CM, takki Your Face,
laukku Lumi, sammarit MarcO'Polo, kengät UGG


Olimme liikenteessä Silja Linella ja shampanjalla höystetyn meriaamiaisen lisäksi meitä hemmoteltiin laivan wellness-osastolla hieronnan, jalkahoidon ja ihanan höyrysaunan merkeissä. Lauantai-iltana suunnitelmiimme kuului laivalla tehtyjen ostosten lisäksi illallinen sekä laivan ylimmän kerroksen uuteen klubiin tutustuminen, mutta kun hoitojen jälkeen pääsimme hyttiin nukahdimme heti ja heräsimme sunnuntaiaamuna kello 10.00 kuulutukseen "Silja Serenade on saapunut Helsinkiin. Matkustajia pyydetään poistumaan laivasta kello 10.15." Minulle ei ole IKINÄ käynyt noin! Nukahdimme illalla joskus ennen yhtätoista joten ei tullut mieleenkään laittaa kelloa aamulla soimaan. Olisi ehkä pitänyt.. :)

No, tuli ainakin nukuttua pois univelkaa ja rentouduttua kunnolla. Tavallisina viikonloppuina kun olen kotona, en osaa päästää irti touhuamisesta. Pesen pyykkiä, silitän, siivoan, järjestelen kaappeja jne. Puuhastelen koko ajan valtavasti ja viikonloput hurahtavat ohi ihan liian nopeasti. Minut täytyy selkeästi lukita jonnekin missä en voi tehdä mitään. Ainoastaan silloin rentoutuminen onnistuu.

Osaatteko te rentoutua viikonloppuisin vai puuhasteletteko koko ajan jotain pientä? Rentoutumisvinkkejä otetaan vastaan!!

5 kommenttia:

 1. Me palattiin just Tallinnasta viikonlopun reissulta ja ai että maittoi uni ja ruoka! Ainakaan vielä ei harmita huominen kasin aamu. Ja kun vielä molempiin suuntiin otettiin hytit niin matkankin aikana sai nukkua useamman tunnin ja rentoutua kaiken maailman örveltäjien katsomisen sijaan. Meillä oli onneksi tänään herätyskello soimassa, ois muuten voinut jäädä hotelliaamiainen väliin!

  Mutta vaati kyllä täydellisen irtioton kotoa tuo reissu, kotona on aina niin kauheesti tekemistä, ainakin muka.

  VastaaPoista
 2. Osaan rentoutua kotonakin: luen lehtiä tai kirjoja, käyn kirppiksillä, laitan ruokaa (onko se puuhastelua?)

  Kieltämättä joku lyhytkin reissu maittaisi... ehkä talven työputken jälkeen keväämmällä...

  Risteilynne kuulosti mukavalta :)

  VastaaPoista
 3. Onneli: Oi, kiva että tekin pääsitte vähän irttautumaan arjesta. Ihan lähelläkin, kuten Tallinnassa tai Tukholmassa, on aikalailla eri meininki kuin Suomessa ja se aina virkistää.

  Heidi: Musta ruoanlaitto on puuhastelua. :) Tai ainakin silloin kun ei keksi mitä ruokaa laittaisi ja ärsyttää laittaa "sitä samaa mitä aina". :) Päätän säännöllisin väliajoin että alan kokata jonkun keittokirjan läpi mutta aina se jää ajatuksen asteelle.

  Mutta ihana että osaat rentoutua myös kotona.

  VastaaPoista
 4. Sama juttu viikonloppujen kanssa, nykyään odotan että alkaa arkiviikko kun silloin on jotenkin paljon rennompaa kuin täyteen ahdettuina viikonloppuina. Kiitos siis rentoutumisvihjeestä, taidan ryhtyä heti suunnittelemaan "ollaan vaan" -viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 5. bea: Suosittelen! Laiva oli paikkana hyvä, siellä ei ole oikeasti yhtään mitään tekemistä! :)

  VastaaPoista