lauantai 22. tammikuuta 2011

Minkkiöljyä

tunnetila: pelastus

Image and video hosting by TinyPic

Runsaslumisten talvien valtavat lumivuoret ja niistä muodostuvat jättimäiset loskasuot ovat nahkakenkien pahimpia vihollisia. Oli kengät kuinka laadukasta nahkaa tahansa ne menevät näillä keleillä pilalle jos niitä ei suojaa ja huolla kunnolla. Järkevimmät kulkevat näillä säillä tietysti kumppareissa, mutta ihan aina, syystä tai toisesta, kumppareitakaan ei voi käyttää.

Ostaessani vuosi sitten Tampereelta, Shoeparkista, Dumondin lempparikenkäni sain kaupan päälle minkkiöljyä sisältävän nahkarasvan (Solos Leather Wax). Olen käyttänyt rasvaa kaikkien pintanahkaisten kenkieni (ja laukkujeni) suojana kaksi hyvin lumista ja loskaista talvea ja voin lämpimästi suositella tuotetta. Rasva suojaa kenkiä erinomaisesti kosteudelta ja pitää pinnan pehmeänä ja puhtaana. Ja mikä parasta, rasva ei tunnu kuluvan lainkaan ahkerasta käytöstä huolimatta.

Rasvaan kenkäni seuraavalla tekniikalla: laitan käteni lähes puhkikuluneeseen, jo roskiin menossa olevan sukkaan, sipaisen sukkakädellä rasvaa purkista ja levitän hoitavan aineen kengän pinnalle. Kun kengät on rasvattu vedän sukan pois kädestä (niin että rasva jää sisäpuolelle) ja heitän roskiin tai kiillotan kengät vielä saman sukan kuivalla puolella. Roskismatkalla olevat sukat pääsevät vielä kerran käyttöön ja kädet pysyvät puhtaina rasvauksen ajan. Näppärää!

En muista olenko keksinyt tavan itse vai olenko joskus lukenut sen Niksi-Pirkasta. Sama se kun homma toimii!

9 kommenttia:

 1. Meidän perheessä sukat leikataan puoliksi ja käytetään samalla tavalla uudestaan luuttuina. Kissanoksennusluuttuja ku ei tee mieli pestä ja käyttää uudelleen.

  VastaaPoista
 2. AnneVee: Kyllä me ollaan reippaita kun sukatkin uusiokäytetään! :) Hyvä hyvä! Mä saatan myös joskus pyyhkiä niillä pölyjä listoista yms. Sukka vaan käteen ja pinnoilta pölyjä vetelemään.

  VastaaPoista
 3. Pitäis kai liittyä marttoihin, ku ollaan niin käteviä emäntiä.:D

  VastaaPoista
 4. AnneVee: Emäntä. Se onkin sana joka kuvaa meitä just eikä melkein!! *tikahtuu nauruun*

  VastaaPoista
 5. Mä oon käyttänyt kenkien hoitamiseen pientä pyyhepalaa, jonka oon käytön jälkeen pessyt :D Viimeksi taisin tosin käyttää vanhoista leggingsseistä leikattua palasta, harmi kun just vein pussillisen vanhoja sukkia roskikseen! Mutta täytyykin seuraavat kuluneet sukat jemmata tuohon tarkoitukseen, vaikuttaa sen verran näppärältä kikalta :)

  VastaaPoista
 6. Salka: Kenkien hoito leggingsien palalla, jes! Tervetuloa joukkoomme "Tarkan markan (tai euron) emännät"! :)

  VastaaPoista
 7. Mä oon käyttänyt tohon hommaan rikki kuluneista lakanoista leikattuja palasia tai vaihtoehtoisesti rikkinäistä t-paitaa. Ne käy myös lattiarätteinä hyvin. Kyllä marttailu on kivaa :)

  VastaaPoista
 8. Rhia: Heh, meitä taitaa olla täällä iso joukko noin kolmekymppisiä marttoja. Hienoa, oikeesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkasohvan käsittelin sillä.Odotan kauhulla menikö pilalle.

   Poista