maanantai 17. tammikuuta 2011

Kameratonna

tunnetila: nyyh

Noin! Kompastuinpa aamulla johtoon jonka toinen pää oli kiinni läppärissä, toinen kamerassa. Kamera (onneksi ei läppäri!!!) siitä singahti kivilattialle ja räks, sinne meni. Kamera ei inahdakaan enää.

Jokohan sitä nyt olisi käytävä niillä paljon puhutuilla kameraostoksilla? Olen suunnitellut tuota reissua jo kolme vuotta mutta kun vanha on vielä toiminut niin en ole raaskinut ostaa uutta.

Blogini maine "maailman surkeimmat kuvat" -blogina saattaa pian olla vaakalaudalla. Mutta ei, älkää pelätkö, en aio vieläkään hankkia kunnollista järkkäriä vaan jonkun pienen ja näppärän kapistuksen joka kulkee aina mukana. Tämä ratkaisu säästää teidät (toivottavasti) jatkossa suttuisilta kännykuvilta mutta myös epäonnistuneilta järkkärivirityksiltä.

Onko teillä antaa kamerasuosituksia? Vaatimukset: kamerassa tulisi olla enemmän pikseleitä kuin puhelimessani (entisessä kamerassa ei ollut!!! :) :) ) plus sen täytyy olla pieni ja ohut (= käsilaukkuun mahtuva). Ja niin, tietysti kohtuuhintainen (alle 200€). Merkillä ei ole väliä.


RIP ikivanha Olympukseni!

12 kommenttia:

 1. Heippa! En ole varma olenko aiemmin jättänyt kommentta mutta kerta kai se on ensimmäinenkin. Täältä löytyy Canonin Powershot, johon olen hyvinhyvin tyytyväinen :) Tosin kovin ohueksi sitä ei voi kehua, että ihan pienimpään iltalaukkuun voi olla hankala tunkea.. mutta sen antaa anteeksi koska muuten on hyvä ja helppo käyttää (en ole mikää nero näissä tekniikkajutissa). Toivottavasti löydät pian uuden kamun.

  Niin ja ei sun blogissa mun mielestä ole maailman huonoimmat kuvat, mutta toki ymmärrän että maineeseen voi kiintyä :D

  VastaaPoista
 2. Mullakin on kameran hankinta edessä. Edellinen toimii vielä, huonosti tosin, eikä voi korjata. Canon Powershottia suositteli valokuvaajaystäväni.

  Onnea etsintään!

  VastaaPoista
 3. Mun digipokkarini on jo puolitoista vuotta vanha Samsung. Siinä on 13,6 megapikseliä, mittasuhteiltaan "perinteisen" pienen digipokkarin kokoa (varmaan silti vieläkin lituskaisempiakin löytyy), ja hintaa oli tuolloin 130-160 euroa (en ikinä muista mitään numeroita argh). Nyt kun tarkemmin pähkäilen, hinta oli vissiin lähempänä tuota 130 euroa.

  Hyvin on pelittänyt, ei ole ollut tarvetta vaihtaa uuteen.

  VastaaPoista
 4. Mä taas suosittelisin Canonin IXUS:ta. Mulla itselläni on 130-malli. Ainut vika on (etenkin näin paljon itselaukaisimella kuvailijalle) pyöristetyt reunat, eli sen pystyssä pysyminen on aina ongelma :s

  VastaaPoista
 5. iduska: Kiva että nyt kommentoit ja päätit auttaa "miestä mäessä", vai miten se nyt olikaan. :) Ja kiitos vinkistä.

  Lohduttavaa kuulla että mielestäsi blogini suttukuvat eivät ole maailman huonoimpia, mutta kuten sanottu, parempi olla edes jonkinlainen maine kun ei mainetta ollenkaan. :D

  Heidi: Oi, toinen ääni heti perään Canon Powershotille. Tuo taitaa olla aika vahvoilla kun kipaisen ostoksille. Kiitos vinkistä!

  Vimps: Hei mä muistankin sen sun kameran, olen ottanut sinusta muutaman kerran kuvia. :) Se on kyllä pieni ja näppärän oloinen. Otetaan testattavien listalle, kiitos!

  Sara: Kiitos Sara vinkistä! Canonit taitaa olla suosituimpia kameroita tällä hetkellä. Ainakin hinta-laatusuhde tuntuu olevan kohdillaan. Olen kuullut kehuttavan tuota Ixusta muuallakin.

  VastaaPoista
 6. Canonin IXUS 90IS, loistopeli, loistokuvia (paitsi pimeessä ilman salamaa, mutta niitä nyt ei oikein saa millään pokkarilla).
  Ja vastaisen välttääkseen kannattaa ottaa semmonen rutiininomainen suhtautuminen noihin piuhoihin, että kun siirtää kuvat koneelle ja sulkee kameran niin samalla ranneliikkeellä nyppäsee johdon irti molemista päistä. Eiks je! (Ettei se seuraavalla kerralla ainakaan ole sit se kone...)

  VastaaPoista
 7. Prefecta: Kas, Canonin voittokulku jatkuu. Kiitos vinkistä! Ja kyllä, johdon irrottaminen vie sen sekunnin mutta miksi se silti jää niin usein kiinni molemmista päistään??? Jestas jos se pudonnut värkki olisi ollut tämä kone. Silloin olisi päässyt kunnon itku!

  VastaaPoista
 8. Joo mäkin suosittelen jotakin powershottia. Kavereilla on ollut niitä ja ne on ollut niiiiin paljon parempia kuin mun Nikon Coolpixit :(

  Tainno kai toi mun coolpix s550 on melko tehokas peli, jos vaan jaksais opetella säätämään sitä. Tykkään silti enempi powershoteista.

  VastaaPoista
 9. Mä oon ollut Canon-uskovainen pienen ikäni (edellinen digikamerani oli kääntyvänäyttöinen Powershot A80, nykyinen on EOS 1000D), kunnes hommattiin äidille joululahjaksi Samsungin ST60. Kätevän pieni ja muutenkin näppärä kamera jossa ominaisuuksia riittää enemmän kuin äiti pystyy opettelemaan edes käyttämään. 12.2 megapikseliä ja smart-toiminto kuvauksen helpottamiseksi. Hintaakin oli alle 200€. Siinä kun joulunpyhinä kameraa testailin että osaan äidille neuvoa sen toimintaa niin varsin näppärältä kameralta vaikutti kyllä. En panis pahakseni vaikka saisin samanmoisen kakkoskameraksi :) eli Samsungille täältä yksi ääni (korjaan, kaksi ääntä, mieheltä tulee toinen)

  VastaaPoista
 10. Täältä tulis suositukset Canon Ixus 105 IS kameralle. Ite kävin tänään pienen pohdinnan jälkeen omani ostamassa ja oon rakastunut! Pieni, helppo käyttää ja hyvä! Hintakaan ei kirpassu (99e) ja tähän mennes oon ollu hyvinkin tyytyväinen mitä oon ehtiny kokeilee.. Plussaa tietyst siitä että on ladattavalla akulla. Megapixeleitä siis 12.1 :)

  VastaaPoista
 11. Multa lähtee ääni Canonin PowerShot sx210:lle. Siitä on tullut myös uudempi malli, mikä tarkoittaa että tän saa edukkaammin :) Suomessa en sen hintaa tiedä, mutta sen tiedän, että on hyvä vempele :) Tietenkin niissä PowerShotin uudemmissa malleissa on vähän uudempia juttuja ja enemmän, mutta ihan perusvalokuvaukseen toimii tämä vanhempi malli.

  VastaaPoista
 12. NooranElämää: Valokuvaajan tytärtä kannattaa varmaan kuunnella ja ottaa onkeensa. :) Kiitos Noora vinkistä!

  Rhia: Oho, yllättäjälle kaksi ääntä! Nyt on siis Samsungille jo kolme ääntä. Tämähän menee hankalaksi. Onneksi ei ole kuitenkaan kyse elämää suuremmasta päätöksestä. :)

  Saaruchi: Oooh miten edullisesti löysit tuon kameran! Alle satasellakin löytää siis hyvällä tuurilla kelpo vehkeen. Kiitos vinkistä!

  Uusi Aamu: Juu, mäkään en kaipaa kameralta sen kummempia hienouksia. Kun saa kuvia otettua ja jos olisi bonuksena joku "heiluvuuden esto" (tai tärinän vaimikäseoli) se olisi hyvä. Kiitos tästäkin vinkistä. Jos viikonloppuna ehtisin ostoksille..

  VastaaPoista