torstai 27. tammikuuta 2011

Hyvää tekevät yrttijuomat

tunnetila: rentoutusta hakemassa


Image and video hosting by TinyPic


Ulkona loskaa, työpaikalla tuskaa. Kiire kiire kiire. Totesin juuri työkaverilleni tarvitsevani lomaa jolloin hän muistutti että yli kaksi viikkoa kestäneestä, ihanan rennosta joululomasta on kulunut vasta muutama viikko. Voi jestas, tuntuu etten lomalla olisi ollutkaan.

Näihin päiviin sopii täydellisesti maisteltavaksi saamani Twiningsin uudet yrttijuomat. Juon päivässä keskimäärin litran vihreää teetä joten uudet yrttijuomamaut tuovat kivaa vaihtelua arkeen. Sain kokeiluun kolmea erilaista juomaa.

Morning Detox -juoma sisältää pääasiassa sitruunaa (ainekset: sitruunan kuori, sitruunaverbena, limen kukka, lakritsikasvi, inkivääri, maarianohdake ja piparminttu). Tällä lämpimällä juomalla luvataan olevan virkistävä ja puhdistava vaikutus.

Cleanse -juoma taas helpottaa ruoansulatusta ja puhdistaa elimistöä. Juoma sisältää voikukan- ja takiaisen juurta, maarianohdaketta, piparminttua, viherminttua, anista, nokkosta ja lakritsikasvia.

Kolmas juomaseos on nimeltään Calm joka nimensä mukaisesti rauhoittaa ja rentouttaa. Tämä juoma koostuu seuraavista ainesosista: kaakao, rooibos, kamomilla, inkivääri, piparminttu, laventeli, sitruunaverbena, humala, sikurijuuri ja katajanmarja.

Kaikki muut juomaseokset kuulostavat mielestäni hyvin järkeviltä ja luonnollisilta, mutta tuon viimeisen juoman kaakaon osuus on hämmentävä. Yrttijuoma jossa mukana kaakaota? Juoma kuulosti minusta niin epäilyttävältä että sitä oli tietysti pakko maistaa heti ensimmäisenä.


Jaa että miltä maistui? No juuri niin kummalliselta miltä kuulostikin. Juoma muistutti etäisesti laihaa kaakaota jossa oli mausteita. Ei pahaa, ei ollenkaan, mutta hyvin erilaista. Ja kyllä muuten rentoutti!


Oletteko te kahvi-ihmisiä vai maistuuko tee? Itse en juo kahvia ollenkaan mutta teetä tulee litkittyä välillä ehkä liikaakin...

4 kommenttia:

 1. Juon vihreää teetä myöskin varmaan litran päivässä, tykkään Clipperistä. Kaakao teessä kuulostaa kieltämättä vähän erikoiselta eikä hirveän houkuttelevalta, mutta ehkä sitä voisi joskus kokeilla..

  VastaaPoista
 2. Mä tykästyin kaikkiin noihin!:) Varsinki piparminttuiseen, nams.<3

  VastaaPoista
 3. Mä yritän jatkuvasti vaihtaa päivän neljännen saavillisen kahvia vihreään tai valkoiseen teehen. Muuta teetä en oikein juokaan ja mustaa en lainkaan, yäk. Nuo infusionit jaksaa yleensä innostaa viikon ja unohtuvat sitten kaappiin. Mutten mä osaa polttaa kynttilöitäkään, multa puuttuu joku iltarentoilugeeni?

  VastaaPoista
 4. wikke: Saat maistaa multa yhden pussin tuota kaakaoteetä. :)

  MouMou: Piparminttu on noista munkin suosikkini. Varsinkin kun juon lähes aina piparmintulla maustettua vihreää teetä eli se on muutenkin lemppari.

  Prefecta: Heh, sulla taitaa tosiaan olla iltarentoilugeeni hukassa. :) Mä olen kova kynttilöiden polttaja ja teen litkijä, eli päivän kruunaa lähes joka ilta tuo setti. Paitsi kesällä ei kynttilöitä meilläkään polteta. :)

  VastaaPoista