sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Mustasukkaista

tunnetila: loistavaa

Nyt on kuulkaa elämässä yksi ongelma vähemmän!

Tiedättehän ongelman "mustat sukat pyykkinarulla"? Pesun jälkeen pyykkinarulla roikkuu kolmekymmentä mustaa sukkaa (tai yleensä 31, yksi etsii turhaan pariaan) eikä sinulla ole aavistustakaan mikä mustista mytyistä on minkäkin pari ja ennen kaikkea mitkä sukista ovat miehen, mitkä omiasi. Nyt tähän ongelmaan on löytynyt ratkaisu: Lindexin mustat sukat joissa on kokomerkintä!

Image and video hosting by TinyPic

Sukat näyttävät päällepäin aivan tavallisilta mustilta sukilta mutta niiden resoriin, sisäpuolelle, on kudottu valkoisella langalla sukkien kokomerkintä, esim. 37-39. Mahtavuutta!

Ostin nyt ensimmäistä kertaa Lindexiltä sukkanipun (
kokomerkinnöin varusteltuja sukkia saa ainakin neljän pakkauksissa) enkä osaa sanoa niiden laadusta vielä mitään. Jos sukat kestävät käytössä haen näitä heti sukkakorin täyteen.

18 kommenttia:

 1. Miesten sukissa parittamisen helpottavia niksejä on ollu jo pidemmän aikaa muutamankinlaisia. Esimerkiksi H&Mllä on iso pakkaus sukkia, joissa resorin sisäpuoli on värillinen jolla parin voi metsästää. Dressmanilla on sukkien suussa pieni neppari, jolla sukat kiinnitetään toisiinsa ennen koneeseen heittämistä.

  VastaaPoista
 2. Tuo oli aikoinaan ongelmana meilläkin, ja mä ratkaisin sen siten, että omissa sukissa on huomattavasti kapeampi resori kuin miehen, josta ne sitten tunnistaa pesun jälkeen. Tietysti se vaatii vähän aikaa ja vaivaa kun pitää metsästää sukkia, joissa resori on oikean levyinen. Mutta tuo kokomerkintä on kyllä hyvä juttu =)

  VastaaPoista
 3. Katsoitkohan Aviotuomarin Suomi-TV:ltä perjantai-iltana? Olis ehkä kannattanu, siinä käsiteltiin myös tätä ongelmaa. Perheen mies oli ratkaissut ongelman numeroimalla sukkansa sekä merkitsemällä niihin valmiiksi oikean ja vasemman jalan, koska se oli sitä mieltä, että sukka muotoutuu jalan mukaan ja sitä on mukavampi käyttää aina samassa jalassa. Eiku paska, nyt muistin, ettei sulla oo telkkaria! Höh!

  VastaaPoista
 4. maissi: Aaaaa, mä olen ollut autuaan tietämätön että miesten puolella ongelmaa on jo ratkottu. Kohta on miehelläkin kasa uusia sukkia kunhan ehdin kaupungille. KIITOS vinkistä maissi!!

  Jo: Juu, tuota resorin tiirailua meilläkin on harrastettu mutta näin näkyvät merkinnät helpottavat hommaa huomattavasti. :)

  AnneVee: Just joo... Arvaas mitä tapahtuisi jos ehdottaisin omalle miehelleni että numeroippas tuosta nuo uudet sukkasi ja harsi vielä lisäksi valkoisella langalla niihin merkinnät "O" ja "V". Minut passitettaisiin hetkessä hoitoon sekopäisenä despottina. :) Mistä ihmeestä tollasia organisaatioihmemiehiä löytyy?? Ai niin, telkkarista.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli aiemmin tosi paljon Lindexin sukkia ja siis on vieläkin, ne vuosia sitten ostetut kestävät tosi hyvin. Sitten ostin Skotlannista Primarkista perusmustia sukkia jotka on ollut tosi hyviä Primark-sukiksi ja tällä hetkellä ei olekaan uusille tarvetta, mutta hyvä tietää vastaisuudessa että Lindexilläkin on noita perusmustia, aiemmin sieltä ostamani kun on ollut jollain pienellä kuvalla siinä sukanvarressa ja esim. sinisiä tai violetteja kun nyt taas elämää helpottaisi jos kaikki vaan olis mustia.

  Miehen, veljensä ja isänsä sukat meni kuulemma aina sekaisin ja niitä katosikin aina vääriin "taskuihin", joten miehen äiti sitten valitsi kullekin perheen mieshenkilölle tunnusvärin ja jokaiseen sukkapariin sitten ompeli langalla pienen merkin kyseistä väriä niin ei tarvinnut enää kyräillä kuka on vienyt kenenkin sukat ;D

  VastaaPoista
 6. Ei siinä sukkien numeroinnissa vielä mitään, mut ku se mies oletti vaimonsa tekevän sitten sen paritustyön pesun jälkeen!

  VastaaPoista
 7. Onneli: Apua, voin kuvitella mikä kaaos miehesi äidillä on ollut: kolmen miehen mustat sukat! Apua! :)

  Ja kiva jos Lindexin sukista on hyviä kokemuksia.

  AnneVee: No jos rehellisiä ollaan niin minä sen paritustyön teen meillä yleensä muutenkin eli olisin vain ilahtunut jos parien merkit olisivat noin selkeät.

  Palvelenkohan mä miestäni liian hyvin??? (Palvelen. Vastaa itse omaan kysymykseensä.)

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä! Täytyy mennä sukkaostoksille.
  Appi merkitsi kuulemma aikoinaan omat sukkansa resorin sisäpuolelta kynsilakalla. Näin hän erotti ne poikiensa sukista =D

  VastaaPoista
 9. Misty: Heh, kaikenlaisia keinoja on nähtävästi tähän hommaan keksitty. Ja tuosta mielikuvituksellisten kikkojen määrästä huomaan, että aihe tympii muitakin pyykkääjiä eikä ainoastaan minua. :)

  VastaaPoista
 10. Minä olen (hienoista marttyyriutta osoittaen) joutunut luopumaan mustien sukkien käytöstä tyystin sen jälkeen, kun muutimme poikaystäväni kanssa yhteiseen kotiin. Jalkamme ovat nimittäin samankokoiset. Ja hän kuulemma käyttää ainoastaan mustia sukkia. No, onpahan edes jotain väriä asukokonaisuudessa, itsekin kun menen vaatteiden osalta useimmiten musta-harmaa linjalla (ja sitten turkoosit sukat :D).

  VastaaPoista
 11. Kiitos hyvästä vinkistä! Me ollaan pian kaksi vuotta käytetty Supi-sukkapidikkeitä. Molemmille on omat värinsä ja samalla sukat pysyy pareina ja ovat vielä helppo ripustaa kuivumaankin. Täytyy silti kokeilla noita Lindexin sukkia.

  VastaaPoista
 12. Vielä linkki:http://www.help-tuote.fi/supi/index.html

  VastaaPoista
 13. Hyviä vinkkejä näissä kommenteissa. :)

  Meillä mustia sukkia käyttää ainoastaan mies, mutta on sattunut löytämään just sopivia sellaisista sukista (ei aavistustakaan mistä niitä ostaa), joissa ei ole mitään merkintöjä, värejä, kokoja missään. Pelkkiä perusmustia sukkia roikkuu sitten narulla se 31, eikä niistä erota edes oikean tai vasemman jalan sukkaa. Mutta kun osa on jo pidemmän aikaa palvelleita, niin mustassa löytyy värisävyjä. Minä, joka siis aina sukat paritan, koetan tihrustella eri valoissa että mitkä mahdollisesti ovat pareja.

  VastaaPoista
 14. Hmm, mä oon aina ihemetellyt, mihin ihmiset saa niitä sukkaparien toisia osapuolia hukkumaan - en ole tähän ikään saanut vielä yhtään paria sukkia parittomaksi. Pyykkikoriin sukkia laittaessani kääräisen ne varsistaan kiinni ja koneeseen viskatessani erottelen ne toisistaan, muita vihjeitä mulla ei ole.

  Käytän lähestulkoon pelkästään mustia sukkia, ja olen myös onnistunut "parittamaan" ne, koska eihän eriparisia sukkia voi käyttää. Tai ainakaan mä en voi. Viimeisimmät nilkkasukkani ostin muuten Lindexiltä, ja ne ovat osoittautuneet ainakin toistaiseksi hyvälaatuisiksi. Kokomerkinnän minäkin havaitsin resorin sisäpuolelta.

  VastaaPoista
 15. .nekku.: Heh mikä marttyyri. :) Nyt voit sinäkin palata tuohon seesteiseen mustien sukkien maailmaan kun haet Lindexiltä kokomerkittyjä sukkia. :)

  Nasu: Oooo, Supi!! Kerrassaan mainio keksintö. Ennen pesua sukkia niputtaessa tulee samalla katsottua että jokaisella on parinsa jo pesuun mennessä.

  Netta: Heh, täällä toinen värisävyjen tirhustelija. :) Meillä on tähän asti hommattu miehen sukat aina Hulluilta päiviltä (myynnissä näppärä nippu, joka vuosi niitä haetaan), mutta niissä ei ole mitään merkintöjä mistään eli ne juuri sekaantuvat pahimman kerran. :)

  Vimps: Ei minultakaan sukkia katoa mutta (köh) tolta toiselta niitä jää aina esim. sängyn alle jne. Eli parit kyllä lopulta löytävät toisensa mutta samaan pyykkäyskertaan ne eivät koskaan tunnu ehtivän. :)

  VastaaPoista
 16. Kuulin töissä tänään, että H&M:llä olis myynnissä sukkia joissa on pienet värilliset pallon sukan sisäpuolella ja että niitä olis viikon jokaiselle päivälle oman värisensä. Aion käydä katsastamassa tämänkin vinkin. Tunnustan myös aiemmin tihrustelleeni mustan eri sävyjä - sukkaniuho kun olen :)

  VastaaPoista
 17. Ne olikin miesten sukkia h&m:llä ja yläreunus on värillinen. Nyt mieskin löytää parit sukkiinsa ja myyjän kanssa yhdessä huokailtiin miten kätevä keksintö:)

  VastaaPoista
 18. Nasu: Hahahahaaa, sä kävit heti ostamassa niitä!! :) :) Ihan parasta, oot huippu! <3

  VastaaPoista