sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Onnellisuuden väri

tunnetila: kaipaus

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

mallisto Issey Miyake s/s 2011, kuvat sewmanstore.com

Kesämuodin 2011 yksi pääväreistä on valkoinen, ja ennen kaikkea kokovalkoiseen pukeutuminen. Vimps kertoi jo harjoittelevansa valkoisen käyttöä kesää varten ja kyseli blogissaan osaavatko muut pukeutua valkoiseen.

Omistan valkoisia vaatteita ja käytänkin niitä paljon muihin väreihin (eli mustaan) yhdistäen. Kokovalkoisesta minulle tulee mieleen matkat Aasiaan jossa miltei elinehtona on kokovalkoiseen pukeutuminen. Paahtavalta auringolta ihoa suojaa parhaiten ohut valkoinen, pitkähihainen löysä puuvilla/pellava pusero sekä pitkälahkeiset mutta kevyet pellavahousut. Asu ei hiosta ja toimii tuossa ilmastossa muutenkin kuin unelma.

Kokosin alle muutaman kuvan pari vuotta sitten tehdyltä Thaimaan reissulta. Kuvista huomaa etten narraa. Valkoinen on lämpimässä must!


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

kuvissa tutustutaan pikku apinaan,
tehdään kumimattoa kumipuuplantaasilla,
vieraillaan apinatemppelissä
sekä matkustetaan pitkähäntäveneellä snorklailemaan,
ja kaikissa tilanteissa pukeudutaan valkoisiin vaatteisiin

Yhdistän kokovalkoiset asut lomailuun, eli lämpöön, kosteaan ilmaan, hyväntuulisuuteen ja onnellisuuteen. Taidanpa seurata tänä kesänä muodin valtavirran mukana ja kokeilla valkoiseen pukeutumista Suomessa. Toivottavasti saavutan myös täällä yhtä rennon ja onnellisen olon kuin matkoilla. Ei hullumpaa jos tuo onnistuu ainoastaan pukeutumalla hieman eri tavalla kuin normaalisti.

Mites teillä, osaatteko käyttää valkoista luontevasti asuissanne, tai voisitteko kuvitella pukeutuvanne kokovalkoiseen?


9 kommenttia:

 1. Mä tykkäisin kyllä valkoisesta, mutta se on niin armaton epätoivottujen "muhkuroiden" kanssa, että harvemmin sitä tulee sitten kuitenkaan pidettyä.

  VastaaPoista
 2. Niina Än.: No katos noita mun valkoisia asujani (ja myös noita muotikuvia), kaikki asut on niin löysiä kuin mahdollista! :) Eli lökärit peliin vaan, ei näy muhkurat!

  VastaaPoista
 3. Olen kokeillut kokovalkoista matkoilla, mutta Suomessa aina järkevyys voittaa - valkoiset housut tuntuvat likastuvan sekunnissa. Mutta tosi on, että kuumassa ovat viileitä, kunhan ei käytä mitään 100% polyesteriä, mikä on älyttömän hiostava, kertoo nimim. kokemusta siitäkin ;)

  VastaaPoista
 4. Annika: On jotenkin kummallista miksi kotona yksikin tahra valkoisten housujen lahkeessa pilaa asun mutta reissussa rähjääntyminen vain jotenkin kuuluu asiaan. :)

  Heh, toisille ei saisi nauraa, mutta voin kuvitella sinut ja tuskasi helteessä polyesteripöksyissä. :D :D

  VastaaPoista
 5. En osaa, päivän ruokalista näkyisi välittömästi rinnuksilla. :D Lisäksi pidän mustan hoikentavasta vaikutuksesta, valkoisen kanssa kun näytän väistämättä aina pari kiloa tukevammalta. On mulla kyllä yksi valkoinen vaate, kauluspaita (se jokaisen peruspuvuston tukipilari), jota en tosin käytä juurikaan.

  VastaaPoista
 6. Alkoi hihityttää toi tokavika kuva, aika hyvästä kuvakulmasta otettu kun jalat näyttää valtavilta ja etenkin toi toinen ukkovarvas ihan valtavalta perunalta :D

  Lämpimässä on kyllä valkoiset pitkähihaiset parhaita.

  Opettajalle olis jopa ihan edullista pitää valkoista. Musta on ihan vihonviimoinen, mutten koskaan opi. Aina päivän päätteeksi vaatteet ihan taululiidussa :D

  VastaaPoista
 7. .Nekku.: No se! Tuo paksummalta näyttäminen ei ulkomailla haittaa, mutta täällä kotona kynnys valkoisten leveiden housujen käyttöön nousee kummasti. Siis käytän niitä kyllä, mutta joka kerta kun näen itsestäni vaikka valokuvia ko. pöksyissä niin pikkasen riipaisee.

  VastaaPoista
 8. Onneli: Hahaaa, joo, kuvakulma on kyllä mainio. :) Mutta tuo kuva oli ainut noissa vaatteissa eli pakko kestää kuin nainen. :)

  Ja tuota taululiituasiaa ei varmasti kukaan tule ajatelleeksi ennen kuin on sen kokenut. Heh, minusta ei olisi opettajaksi mustinen vaatteineni. (Eikä kyllä muutenkaan. Heti jos joku ei oppisi niin multa palaisi käämit. :) )

  VastaaPoista
 9. Onneli: Heh, nyt vasta katsoin kuvaa tarkemmin ja mitä ihmettä, miten tuo varvas onkin noin iso ja ihan vääntyneen näköinen??!! :D :D :D

  VastaaPoista