keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Viinin viemää

tunnetila: maistelu

Image and video hosting by TinyPic

Vietin viime torstaina kivan ja maistuvan illan Suomen ensimmäisessä tapasbaarissa. Kim's Tapas sijaitsee Korkeavuorenkadulla ja tarjosi mukavan miljöön Espanjan tunnetuimman viininvalmistajan Torresin viinien maistelulle. Jännitin koko alkuviikon palautuuko haju- ja makuaistini ennen maisteluiltaa ja vaikka jouduinkin maistelun lomassa niistämään tiuhaan tahtiin sain silti selville lempiviinini ja herkullisimmat tapakset. Onneksi, olisi harmittanut niiiin paljon jos hyvä viini olisi maistunut vedelle ja tapakset aaltopahville.

Maistelimme tapaksien kanssa kuutta viiniä ja aloitimme maistelun Santa Digna Estelado Rosélla. Tämä rosekuohuviini on valittu Chilen parhaaksi kuohuviiniksi tänä vuonna (2012) ja sitä saa Alkosta heinäkuussa. Pinkki kuohuva maistuu kuohujuomana kesän juhlissa ja pidin siitä itsekin. Toinen lempparini maistelluista viineistä oli Viña Esmeralda. Kukkainen valkoviini oli täydellinen yhdistelmä niin suolaisen peruna-tonnikalasalaatin kuin jälkiruoaksi tarjotun manchegon ja viikunahillon kera. Lämmin suositus!

Maistelimme myös Torresin kansainvälisesti tunnetuinta "lippulaivatuotetta" Mas La Planaa. Pääsimme testaamaan vuoden 2007 vuosikertaa, joka oli kuulema paras vuosi sataan vuoteen. Jos siis haluatte satsata illalliseen tai viedä tuliaisiksi viinin ystävälle hyvän punaviinin, niin katsokaapa Alkosta seuraavan kerran onnistutteko löytämään Mas La Planaa vuodelta 2007. Viini oli aivan ihanaa!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Herkuttelun lisäksi kuulimme paljon kiinnostavia juttuja Torresin viineistä ja pääsin ilokseni jutustelemaan viinien ekologisuudesta vähän tarkemmin pöytäseurueessani istuneen Viinikassi.fi -edustajan kanssa. Torres on tehnyt jo vuosia kattavaa työtä ympäristön hyväksi ja viinitalo onkin palkittu toteutuneista ekologisista tavoitteistaan useilla merkittävillä palkinnoilla. Torresilla on oma "Torres and Earth" -projekti jossa mm. huomioidaan ilmastonmuutos viininviljelyssä, käytetään uusiutuvia energianlähteitä, viinitilan kastelujärjestelmä toimii suurelta osin kierretetyllä (sade)vedellä. Myös työntekijöiden olot pidetään asianmukaisina ja viinitiloilla työskentelevien vanhempien lapset käyvät Torresin säätiön avustamissa kouluissa.

Olin todella vaikuttunut kaikesta kuulemastani. Olen erheellisesti kuvitellut että vanhat ja arvostetut viininvalmistajat eivät halua tehdä prosesseissaan muutoksia, sillä heidän myyntinsä on muutoksista huolimatta huippuluokkaa, ja ehkä myös siksi, että vanhat talot haluavat pitäytyä samoissa valmistusprosesseissa joihin he ovat lähes sadan vuoden aikana tottuneet. Oli valtavan hienoa kuulla, että ekologiset arvot ovat Torresille kunnia-asia. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mielenkiintoisen viinitietouden lisäksi saimme myös kuulla kilpailusta, jossa yksi suomalainen bloggaaja pääsee Torresin valitsemana tutustumaan heidän viinitilalleen Barcelonaan. Ohessa linkki jota klikkaamalla voi äänestää minua Torresin mukaan Barcelonaan. Äänensä kannattaa antaa (tarvitaan FB-tili), sillä vaikken minä matkaa voittaisikaan, niin sinä voit silti voittaa (ja vaikka ottaa minut mukaan :))! Yksi äänensä antajista nimittäin voittaa Barcelonan matkan itselleen ja ystävälleen. Kannattaa siis klikkailla ja pitää peukut pystyssä! Kisa päättyy 25.6., eli siihen asti on aikaa äänestää ja toivoa että Barcelonan matka osuu kohdalle. Kisan päättymistä odotellessa voi vaikka lukea vanhoja Barcelona -juttujani täältä, täältä ja täältä.

Barcelona on aina muodissa


7 kommenttia:

 1. Kiitos viinivinkeistä... pistän muistiin! Ja kisaan kävin osallistumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Tiedän että osaatte arvostaa hyviä viinejä. :) Toivottavasti päästään Barcelonaan!! <3

   Poista
 2. Sorry, mä en voi periaatteesta tykätä, koska en halua mainostaa alkoholia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih... Mutta hyvä että ihmisillä on periaatteita joista ei jousteta. :)

   Poista
 3. Ihanaa kun sä tunnut nauttivan vuorotteluvapaastasi niin paljon: on varmasti enemmän aikaa käydä kaikissa tapahtumissa ym. ja kirjoittaa niistä lisäksi tänne meidän kaikkien iloksi. Näitä on kiva lukea, vähän kuin olisi itsekin lomalla. :)

  Kiinnostavia viinejä, erityisesti tuo punaviini kuulostaa upealta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olipa ihanin viesti pitkään aikaan. Kiitos! Mahtava kuulla että vapaasta nauttiminen välittyy sinne asti. Olen ihan super onnellinen koko ajan ja toden totta, juoksen kaikissa kiinnostavissa tapahtumissa joihin en ole aiemmin ehtinyt. Itseaiheutettu kiire tosin välillä painaa mutta silloin täytyy jättää muutama juttu väliin ja vähän hengähtää. Mutta kiitos siis ihanasta kommentista, olet kiva!!! <3

   Poista
 4. Oulussa on muuten ollut tapas-baari jo ainakin neljä vuotta, Andalucia nimeltään. Ei tosin tullut käytyä kuin kerran.

  Ja yhdyn täysin Pupun kommenttiin tuossa yllä, elämän nautinnollisuus välittyy tosiaan tänne ruudun toiselle puolellekin. :)

  VastaaPoista