lauantai 14. heinäkuuta 2012

Holiton vaihtoehto

tunnetila: vaihtoehtoinen

Image and video hosting by TinyPic

"Hei avataanko viinipullo?" kysäisi mies yhtenä iltana. Olin menossa seuraavana aamuna aikaisin joogaan joten en ensin innostunut asiasta. Sitten muistin että sain Torresin viini-illasta maisteltavaksi alkoholittoman viinin, Natureon, joten päätimme sittenkin korkata pullon.

Torresin edustaja kertoi viini-illassa että alkoholittomalle viinille on ollut valtava kysyntä ja nyt tuohon kysyntään on vastattu. Alkoholiton viini valmistetaan kuten normaalit viinit, eli sitä käytetään tavalliseen tapaan. Käymisen jälkeen alkoholi kuitenkin poistetaan viinistä paineen avulla, jolloin tuotteesta poistuu alkoholi mutta aromit pysyvät lähes samana.

Mies avasi pullon hyvin skeptisenä ja maistoi sitten lasistaan. "Ihan kuin käynyttä mehua."

Puuhastelin omiani ja unohdin kokonaan että pullo oli avattu. Hetken kuluttua mies huutaa "Niin aiotko sä maistaa tätä viiniä?" Sinne oli katoamassa parempiin suihin koko pullollinen (0,375 l) ennen kuin ehdin edes huomata mitä oli tapahtunut. Sain napattua maistiaisiksi itselleni lasissa näkyvän tilkan (kuva yllä), loput viinistä nautiskeli mies kirjaa lukiessaan.

Juoma toki maistui aluksi vähän käyneeltä mehulta, mutta kun sitä makusteli tarkemmin niin viinin ominaisuudet tulivat kyllä esiin. Mielestäni viini oli ihan hyvää. Aion ehdottomasti ostaa alkoholitonta viiniä kun seuraavan kerran saan illallisvieraita jotka eivät syystä tai toisesta voi tavallista viiniä nautiskella. Tuntuu jotenkin kivemmalta tarjota alkoholitonta vaihtoehtoa viinistä kuin aina sitä kivennäisvettä.

Oletteko Te tutustuneet alkoholittomiin viineihin, siidereihin tai oluisiin? Muistan kun eräs raskaana oleva ystäväni ikävöi saunasiideriään. Hänelle suositeltiin alkoholitonta siideriä (valitettavasti en muista merkkiä) ja hän ihastui siihen täysin. Lapsen syntymästä on aikaa jo monta vuotta mutta edelleen hänen saunasiiderinsä on tuo sama alkoholiton versio. On kuulema parasta siideriä mitä hän on ikinä maistanut! 

4 kommenttia:

 1. mä jäin kanssa raskausaikana "koukkuun" alkoholittomaan omenasiideriin. oma lempparini on kopparsbergin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holittomia siidereitä voisi joskus itsekin kokeilla. Perus siidereistä en oikein pidä, ehkäpä alkoholiton olisi enemmän makuuni.

   Poista
 2. Minä taas ihastuin raskausaikana Stowfordin alkoholittomaan siideriin. Maistui ihan siiderille ja korvasi holillisen version ihan täydellisesti.
  http://alko.fi/tuotteet/fi/779194

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo Stowford taisi olla myös se ystäväni suosikki! Taidanpa testata tuota joku kerta. Kiitos linkistä!

   Poista