perjantai 19. lokakuuta 2012

Löytöjen löytö

tunnetila: wohooooooo!!

Image and video hosting by TinyPic

Eilen kävi sellainen tuuri, munkki ja tsägä että olen vieläkin onnesta soikeana. Olin menossa ihan toisaalle kun jostain syystä päätin poiketa järkevimmältä reitiltä ja kiertää toista kautta. Minulle uudella kadunpätkällä vastaan tuli minulle niin ikään uusi liike, käytetyn tavaran liike nimeltä Angel Street Drift Shop. En normaalisti jaksa juurikaan kirppiksiä koluta joten yleensä ohitan kyseiset myymälät kiinnittämättä niihin mitään huomiota. Jostain syystä päätin tällä kertaa kurkata sisään.

Liikkeen etuosassa oli selvästi vanhaa tavaraa, huonekaluja ja kirppiskuntoisia vaatteita, mutta liikkeen sivussa näin henkilökunnan asettelevan rekkeihin uutta tavaraa. Kävi ilmi, että kyseessä oli Sample Sale, eli liike oli saanut lahjoituksena mallikappaleita eri suunnittelijoilta. Olin pyörtyä kun selailin rekkejä. YSL:n jakkupuku $250, Escadan iltapuku $150, Theoryn (näytöksessä käytetyt) kengät $30 jne. Ihan tolkutonta! Valitettavasti suurin osa vaatteista ja kengistä oli minulle liian isoja, mutta yhden upean löydön tein silti.   

Image and video hosting by TinyPic

Bongasin rekiltä BrooksBrothersin klassisen tummansinisen bleiserin joka oli omaa kokoani. Sydän alkoi pamppailla hullunlailla kun kosketin takin pintaa. Takki oli kashmiria! Vetäisin bleiserin päälleni ja se oli aivan uskomattoman tuntuinen. Italialainen kashmir oli niin pehmeää ja ylellistä ettei bleiseri tuntunut päällä miltään. Takki myös istui kauniisti joten ostopäätös oli hetkessä sinetöity. Maksoin uudesta BrooksBrothersin klassisesta kashmirbleiseristä $40 (noin 31€)! Tuo bleiseri on ehdottomasti laadukkain vaate mitä olen koskaan omistanut ja tulen käyttämään sitä seuraavat 40 vuotta (jos se vain mahtuu päälle). 

Kotiin tultuani googletin jakun (tietysti!) ja täältähän se löytyi, eri värisenä tosin. Jakun myyntihinta liikkeessä on $898!! Maksoin omastani $40 joten en voi muuta kun hymyillä jatkuvasti kuin Naantalin aurinko. Istun nytkin jakku päällä ja silitän sen täydellistä pintaa. Oih ja voih, taidan toistekin piipahtaa Angel Street Drift Shopissa Chelseassa. Googlettelemalla löysin tuosta paikasta sanotun mm. seuraavaa: "A bargain hunter's dream..." (New York Magazine). Kuinka satuinkaan kävelemään paikan ohi ja kaiken lisäksi tavoistani poiketen astuin sisään, aarreaitasta mitään tietämättä!
  

8 kommenttia:

 1. No huh mikä löytö! Tuosta voi kyllä jo ihan onnitella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Joskus sitä vaan sattuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

   Poista
 2. Vau, onneksi olkoon! Nuo löydöt on juuri ihan parasta! Ihana, kun "jaoit" löytösi täällä. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. :) Mutta tästä tuli mieleen... Suomihan on kirppareiden luvattu maa, mutta jotenkin tuntuu, ettei tänä päivänä enää tehdä löytöjä, myyjät on ylihinnoitelleet kaikki ja joistakin kirppareista on tullu vaan rättikeskuksia... Kirpparit on menettäneet sen hohtonsa (ainakin miun silmissä)... Korjatkaa, jos olen väärässä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jaettu ilo tosiaan on kaksinkertainen ilo. Kiitos Vivi! :)

   Mulla on sama fiilis Suomen kirppareista. En ole enää pitkään aikaan oikein jaksanut niitä kierrellä. Vielä 2000-luvun alussa kirppiksiltä saattoi bongailla vaikka mitä aarteita, mutta viimeiset 10 vuotta tuntuu että kirppiksillä tulee vastaan pääosin H&M:ää ja Zaraa yms. joka ei kiinnosta itseäni pätkääkään. Mielestäni olet siis oikeassa. Harmillista kyllä.

   Poista
 3. Heh, sama reaktio kun minulla kun tajusin jakun olevan kashmiria ja näin sen hinnan. Mieluisa yllätys, hyvin mieluisa. :)

  VastaaPoista
 4. Vau! Mahtava löytö! Minusta parasta noissa löydöissä on se, että ihan jokaikinen kerta, kun löydön pukee päälleen, kokee sen saman ilon siitä, että onnistui löytämään edullisesti jotain noin täydellistä.

  Ja tuo edellisen postauksen asu: tykkään tosi paljon! Tyylikäs ja samalla särmikäs. Olet kaunis ja tyylikäs - olit sitä jo aikaisemmin, mutta New York on selvästikin tuonut sinuun ihan uutta särmää ja vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä.

  Ihania päiviä sinulle! <3

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa siltä, että sinä ja bleiseri olette tarkoitettu yhteen, ei tuo sattumaa ole, että kiersit juuri tuona päivänä eri kautta ja vielä piipahdit sisään liikkeeseen, jollaisissa et normaalisti käy ;) Musta on muuten aina kiva kuulla, kun joku on tehnyt ihan uskomattoman löydön, oli se sitten kirpparilta, alennusmyynneistä tai roskalavalta :)
  Ja tuossa ylempänä Viivi harmitteli kotimaisten kirpparien heikentynyttä tarjontaa, niin se on kyllä totta. Mua ei haittaa, vaikka siellä on nykyisin pääasiassa ketjuliikkeiden vaatteita, nopean kierron takia kirpparilta voi ostaa kerran käytettyjä tai jopa käytttämättömiäkin vaatteita (luontoa ajatellen se ei sitten enää olekaan hyvä :/ ), MUTTA ne hinnat. Mietin joskus halauvatko ne ihmiset edes eroon niistä kamoista kun pyytävät niin paljon. Uskon myös, kirppareista on tulllut shoppailuhullujen kaatopaikkoja, joissa voi tienata vähän lisää rahaa, jotta voi ostaa taas uutta. Välillä myöskin huvittaa, että korkeaa myyntihintaa perustellaan sillä, että hintalappuun on kirjoitettu vaatteen ovh. Mullehan on ostajana aivan sama, mitä myyjä on itse maksanut vaatteistaan. Oho, tulipas nyt avauduttua kirppareista :D

  Mutta takaisin asiaan, ehkä tämä bleiseri nyt innostaa enemmän käymään käytettyjen vaatteiden myymälöissä, luulisi ainakin siellä rapakon takana tason olevan hieman parempi kuin täällä.

  VastaaPoista
 6. No ohhoh! Todellakin armoton tuuri, munkki ja tsägä! Pystyn vain aavistuksenomaisesti kuvittelemaan mille aito laadukas kashmir tuntuu. Ihanaa että löysit tuon paikan. Mutta olen kuullut juttuja että Ameriikan ihmemaassa tällaisia löytöjä voi todellakin tehdä, eivätkä ne ole edes niin harvinaisia kun tietää minne mennä.
  Ja olen täysin samaa mieltä Viivin ja kumppaneiden kanssa siitä että suomalaisista kirppiksistä on tullut rättikaatopaikkoja ja omantunnon kolkutuksen vaimentajia ostosriippuvaisille. Ei niistä enää mitään edullisia löytöjä tee.

  VastaaPoista