keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Vinkkejä kameran käyttöön

tunnetila: testailu

Image and video hosting by TinyPic

Sain Canonilta syksyksi pressilainaan vähän paremman kameran johon olen normaalissa arjessani tottunut. Kamera on malliltaan Power Shot SX40 HS. Valitsin testattavaksi tuon mallin sillä tässä mallissa on hieman tavallista parempi hämäräkuvaus. 

Muotinäytöksissä kuvausolosuhteet on usein hankalat jos et pääse kuvaamaan ammattikuvaajien kanssa samasta suunnasta. Tilassa on muuten pimeää ja valot on suunnattu tulemaan kuvaajille suotuisasta kulmasta, joten hyvin usein joudut kuvaamaan vastavaloon ja silloin kuvista ei (ainakaan näillä kuvaustaidoilla) saa mitään selvää. Jokainen näytös jota kuvasin meni aina vähän paremmin kuin edellinen. Osasin käyttää kameraa paremmin ja tiesin sijoittaa itseni paremmille paikoille. Paljon jäi kuitenkin vielä opittavaa.

Kamera on minulla lainassa vuoden loppuun ja haluaisin oppia kuvaamaan sillä paremmin ja hyödyntämään kameran hienoja ominaisuuksia. Onko blogini lukijoiden joukossa taitavia valokuvaajia jotka voisivat antaa minulle muutamia vinkkejä kameran käyttöön? Vinkkejä, ihan pieniäkin, voi antaa kommenttiboksiin tai lähettää minulle vaikka sähköpostitse. Kiitos jos ehditte auttaa!


Ps. Olotilassa ollaan muotikuplassa

Ps2. Tyylitilassa esittelyssä venäläinen suunnittelijalupaus.

2 kommenttia:

 1. Heippa Nina! Loppukesä/alkusyksy siellä kuulostaa ihanalta, varsinkin se lämpötila :)

  En tiedä kuvaatko yleensä manuaalisäädöillä vai automaatilla. Ja muutenkin, voi olla että tiedät nämä kaikki kikkailut jo! Näähän on siis minun harrastelijakokemuksiani, eli ei kannata lukea näitä vinkkejä kuin ammattilaisen ohjeita.
  Mutta itse kuvaan hämärämmässä yleensä niin, että aukko on niin suuri (eli lukema siis pieni) kuin mahdollista, valotusaika maksimissaan 1/50 (ihan hähätapauksessa blogikuviin, vakaalla kädellä jopa 1/30-40). Näiden lisäksi yritän pitää ISOn niin pienenä kuin mahdollista, että kuva valottuu tarpeeksi mutta ei muutu liian rakeiseksi. AWB voi olla yleensä automaatilla, hehkulamppu- ja loisteputkivalo ei luultavasti toista värejä läheskään yhtä hyvin näytösvaloissa.

  Niin ja joskus kokeilin sitä, että jos tuntuu ettei ehdi tarkentaa malliin ajoissa, niin voi tarkentaa valmiiksi johonkin tiettyyn kohtaan catwalkia, pistää tarkennuksen sitten vaikka manuaaliin ettei muutu siitä miksikään, ja odottelee vaan että kukin malli tulee sille kohdalle ennen kuin nappaa kuvan. :) Mutta sitten tuleekin vähän sähläystä, kun haluat kuvata jostain muualta ja joudut klikkaamaan tarkennuksen takaisin automaatille... ja malli on ehtinyt siinä ajassa jo liueta lavalta kokonaan.

  Kuvankäsittelyssä valoisuutta voi vielä lisätä jonkin verran, mutta ihan ihmeitä siellä ei enää voi tehdä kun kuvan laatu heikkenee siinä touhussa aika tavalla.

  Helsingissä muotinäytöksiin on suht helppo päästä kameran kanssa ihan siihen catwalkin eteen, kun siitä suoraan edestä saa parhaat kuvat. Mutta täällä onkin kaikki niin pienimuotoista ja kuvaajia vähän, siellä isossa maailmassa ei ehkä onnistu pokkana lavan eteen hipsiminen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS Ilona!!! Sä otat nykyään ihan älyttömän hyviä kuvia joten olen kiitollinen vinkeistäsi! Harmi vaan että näytökset on nyt ohi enkä pääse heti testailemaan vinkkejäsi. Ehkäpä noita voi hyödyntää muun liikkavan kohteen kuvaamisessa pimeässä... Kiitos siis!

   Poista