perjantai 26. lokakuuta 2012

Siksakkia Afganistanista

tunnetila: ilo


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Muistan toki että hankin ennen matkalle lähtöä tabletilleni nahkaisen reissulaukun. En vain pystynyt vastustamaan kun näin Global Bazaar -matkailutapahtumassa tämän tablettisuojan. Tablettipussi on tehty käsin Afganistanissa, pusseja on tehty 20kpl ja jokainen pusseista on täysin uniikki. Olihan se nyt pakko saada, varsinkin Andraabin osastolla kokemani (lähes tuhannen dollarin) kashmir-pettymyksen jälkeen.

Tapasin messuilla afganistanilaisia käsitöitä maahantuovan Zaanhan omistajan Wendy Summerin ja juttelimme pitkään yrityksen periaatteista ja tavoitteista. Zaanhan tavoitteena on lähettää mahdollisimman moni afganistanilainen lapsi kouluun ja jokaisesta myydystä tuotteesta osa tuotosta palautuu suoraan Afganistaniin. Samalla autetaan myös paikallisia naisia jotka valmistavat käsityönä myyntiin tulevat tuotteet.

Tämä tablettipussi on tehty pakolaisleirillä ja siihen on kudottu perinteinen afganistanilainen kuviointi. Pakolaisleirillä vieraillut Summer oli tilannut naisilta tablettipusseja ja kun hän oli alkanut puhua toivomistaan väreistä hänelle oli tehty selväksi että jokainen nainen valitsee perinteiseen kuviointiin lankansa itse. Prosessi on kuulema hyvin henkilökohtainen eikä siihen saa puuttua.

Pidin kovasti tämän pussin värityksestä ja kun samalla tiesin auttavani afganistanilaisia naisia ja lapsia ostin suojapussin hyvillä mielin. En tiedä mistä langasta tuo pussi on kudottu mutta se tuntuu ihanasti silkin pehmeältä. Samalla pehmoinen lanka on kuitenkin aika arka. Toivottavasti saan pidettyä pussin hyvässä kunnossa pitkään. Päivittäin käytössä oleva suojapussi nimittäin tuo jatkossa mieleen kivoja muistoja tästä syksystä.

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! Ja se on kivaa kun tavaroilla on jonkinlainen tarina, vaikka olisikin tavallinen ja tarpeellinen hyödyke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mau, ihastuin kuosiin itsekin. Pussi oli aika arvokas mutta niin on sen tarkoitusperäkin. Ei siis harmittanut lainkaan pistää vähäisiä roposia tähän hankintaan. :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän kaunis! Vieläpä kaunis ajatus, ja tuo väriä sun luukkiin vielä kaupanpääällisiks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Tämä ostin nyt sitten "korvikkeeksi" kun sitä yhtä kangasta ei lopulta löytynytkään. ;)

   Poista