perjantai 12. lokakuuta 2012

Maailman ympäri muutamassa tunnissa

tunnetila: elämys

Image and video hosting by TinyPic

Vietin pari viikkoa sitten viikonlopun kiertäen ympäri maailmaa. Matkailulehti Travel + Leisure järjesti Global Bazaar -nimellä kulkevat matkamessut nyt toista kertaa ja messujen menestys oli valtava! Messut kestivät koko viikonlopun ja pääsylipun hinnalla sai matkailu- ja kohdetietouden lisäksi nauttia maailman herkuista huippukokkien valmistamina, maistella eri maiden viinialueiden parhaita viinejä tai eksoottisia drinkkejä ja ihailla useiden maiden perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä.

Tilaisuuden avajaisilta oli loppuunmyyty ja kun loppuunmyydyssä hallissa oli tuhansia ihmisiä, eri maiden musiikit soivat ympäri messuhallia ja maistellut drinkit irroittivat kielen kannat, oli tunnelma sanalla sanoen katossa. Ihmiset tanssivat iloisina ympäri hallia, toisessa kädessä drinkkilasi, toisessa kassi josta löytyi tehtyjä ostoksia maailman eri laidoilta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Esillä oli eksoottisten matkakohteiden lisäksi lentoyhtiöitä ja luksusristeilijöitä, sekä myös parhaita paloja New Yorkista. Tilaisuudessa sai mm. koota oman cupcaken, maistella venäläistä kaviaaria shampanjan kera tai tutustua luksusristelijällä käytetyyn kosmetiikkasarjaan. Sain illan aikana herkuttelun lisäksi käsihieronnan Molton Brownin tuotteilla ja pussillisen eri maiden herkkuja ja mausteita kotiin maisteltavaksi.

Messuilla sai halutessaan tehdä myös ostoksia. Tarjolla oli upeita käsitöitä ympäri maailmaa. Ihastuin täysillä intialaisen Andraabin käsintehtyihin kashmir tuotteisiin. Hipelsin tuotteita aikani ja lopulta päätin satsata elämäni ensimmäiseen käsintehtyyn ja laadukkaaseen kashmir shaaliin. Valitsin shaaleista omani ja olin onnellinen löydöstäni kunnes pääsin kassalle. Valitsemani shaali maksoi $920! Olin kaatua selälleni kun kuulin hinnan. Olin varautunut maksamaan shaalista kolmisensataa, mutta lähes tonni isosta huivista ei ihan sopinut omaan budjettiini. Jäi sitten tälläkin kertaa kashmir shaali ostamatta. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Messutapahtuma oli hyvin onnistunut ja ihmisillä tuntui olevan tilaisuudessa hauskaa. Mietin kuitenkin tilaisuuden lippujen hintoja. Viikonloppulippu, jolla siis pääsi kaikkiin messujen tilaisuuksiin, maksoi $400 (sain oman VIP-lippuni työn puolesta Skimbacon edustajana). Avajaisilta maksoi $120 ja kuten sanottua, ilta oli loppuunmyyty. Toki tarjolla oli kaiken muun herkuttelun ja koettavan lisäksi aitoa shampanjaa ja $1200/200g maksanutta kaviaaria, mutta silti mietin olisivatko ihmiset Suomessa valmiita maksamaan matkamessuista (iltatilaisuuden kesto oli 3h) yhden illan osalta 100€. 

Mitäs sanotte, olisitteko Te valmiita maksamaan yhden illan matkailu- tai mistä tahansa muusta messulipusta 100€, tai koko viikonlopun messupaketista 350€?
 

2 kommenttia:

  1. Hei Nina. Mietin tovin kysymystäsi ja kyllä, olisin valmis maksamaan tuo 100€ illasta, mutta en 350€ viikonlopusta. Ruokaharrastajana ottaisin tuon tasting menuna ja matkajutut ja esitykset olisivat plussaa. Ravintolan tasting menu viineineen maksaa ihan helposti tuon satasen ja ylikin. Näyttää siellä olevan tarjolla ihania herkkuja, kuten tuota venäläiäistä kaviaaria ja shamppanjakaan tuskin oli ihan kuraa. Joten kyllä kiitos, voisin osallistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tuija! Hienoa kuulla että olisit valmis satsaamaan messuihin noin paljon. Jos tietäisin, että ruoka ei messuilla lopu kesken ja että maistamaan pääsee kaikkea haluamaansa nin ehkä minäkin olisin valmis maksamaan lipusta satasen. Tuolla kuitenkin kävi sääliksi ihmisiä jotka olivat ostaneet kalliit liput ja joutuivat kolmen tunnin messuajasta jonottamaan sisälle saliin yli tunnin ja jokaiselle ruokakojulle kymmenen minuuttia. Varmaan harmitti. :(

      Poista