maanantai 29. lokakuuta 2012

Terveiset Virginiasta

tunnetila: onni, ilo ja jännitys

Image and video hosting by TinyPic

Pikaiset terveiset Virginiasta Instagram -kuvien muodossa! Viikon aikana tuli otettua niin paljon kuvia etten ole vielä ehtinyt käydä niitä läpi. Tässä kuitenkin muutamia kuvia jotka kertovat hieman mitä viimeisen viikon ajan olen tehnyt.

Kuten sanottua, lomailimme viime viikon ystäväperheemme kanssa Virginiassa, tarkemmin sanottuna Williamsburgissa, jossa oli ihan valtavasti tehtävää ja nähtävää. Teimme kaiken mitä suunnitelmissa oli, eli vietimme kaksi päivää huvipuistossa, herkuttelimme, kävimme ostoksilla mm. Premium Outlet -kylässä, uimme, saunoimme ja kävimme kauneushoitolassa erilaisissa hoidoissa. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
 
Loma oli ihana ja lämmintä oli koko viikon +28! Saavuimme kotiin New Yorkiin myöhään lauantai-iltana ja ajelimme kotiin aika jännittyneissä tunnelmissa. Kauniin ja lämpimän viikon nimittäin lopetti lauantaiaamuna tieto Virginiaa uhkaavasta hirmumyrskystä. Saimme onneksi ajella kotiin hyvässä säässä ja pääsimme kotiin ongelmitta. Hirmumyrsky Sandy kuitenkin seurasi meitä New Yorkiin ja tällä hetkellä olemme lukittautuneina neljän seinän sisään ja odotamme uutisia myrskyn kehittymisestä. 

Kävimme ohjeiden mukaan sunnuntaina kaupassa ja hamstrasimme ruokaa, vettä ja kynttilöitä. Varautua täytyy sähköjen katkeamiseen, veden tulon loppumiseen ja muutaman päivän kestävään poikkeustilaan. Manhattan on jaettu A, B ja C alueeseen ja alue A (rannikko) on evakuoitu. Asumme itse C-alueella eli toistaiseksi olemme vielä kotona turvassa. Julkinen liikenne New Yorkissa loppui sunnuntai-iltana seitsemältä ja koulut on kiinni maanantain. Myrskyn pitäisi olla ohi tiistaina, mutta vielä senkin jälkeen veden tulo voi olla poikki. 

Aika jännittävää, koen nyt elämäni ensimmäisen hirmumyrskyn. Toivottavasti selviämme siitä pelkällä säikähdyksellä!

10 kommenttia:

 1. Oon ihan kauhuissani täällä, että ootte myrskyn silmässä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ulkona on alkanut vasta tuulla aika navakasti, varsinainen myrsky tullee illalla/yöllä. Joudumme siis olemaan sisällä luultavasti keskiviikkoon asti. Tällä hetkellä vielä jännittää, saa nähdä alkaako illalla pelottaa kunnolla. Kokemus se on tämäkin, tuntee olonsa ihan newyorkeriksi kun kokee täällä parhaat ja huonoimmat puolet. :)

   Poista
 2. Hui kamala! Onneksi pääsitte kuitenkin kotiin suojaan ennen myrskyn alkua. Toivottavasti kaikki sujuu rauhallisesti. Kuubassa ollessani siellä oli vain yksi iso myrsky, jolloin tuli vettä ihan järkyttävästi. Ajelimme juuri silloin bussilla ja se oli kyllä aika pelottavaa - bussi ajoi jotain 40 km/h eikä rankkasateelta nähnyt muutamaa metriä kauemmas. hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mau! Selvisimme hengissä ja kaikki meni hyvin. Sähköt meiltä meni poikki maanantaina ja ne palasivat juuri äsken. Neljä vuorokautta ilman sähköjä suurkaupungissa oli aika mielenkiintoinen kokemus... :)

   Poista
 3. Kävin jo New York Timesin sivuilla lukemassa kaiken mahdollisen Sandysta ja katsoin samalla siellä olevaa evakuointikarttaa ja pohdin millä alueella Manhattania mahdatte olla. Kiitos siis tilannetiedotuksesta :-) Pitäkäähän huolta toisistanne! Aina tällaiset hirmumyrskyt kauhistuttaa, mutta nyt asiaa seuraa ihan eri intensiteetillä, kun te olette siellä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus. Sähköt meni maanantaina ja sen jälkeen olimme lähes uutispimennossa. Emme tienneet saako sisältä poistua tai mikä on tilanne. Varovasti kurkistelimme kadulle ja menimme valoisan aikaan sinne minne uskalsimme. :)

   Poista
 4. Voi ei, hirmuisesti tsemppiä tuohon myrskyyn :( Mutta oi että, tuo Virginia...ihan PAKKO päästä käymään, mahtavan oloinen ja näköinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka! Virginia oli kyllä kaunis paikka, siitä on tulossa ihan omia postauksiaan kunhan saan sähköt takaisin läppäriin. :)

   Poista
 5. Itse olen Ithacassa, Nykistä pari sataa mailia luoteeseen ja jännityksellä odotan miten Sandy vaikuttaa täällä päin. Minullekin tämä on ensimmäinen hirmumyrsky. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Toistaiseksi tuntuu tavalliselta suomalaiselta syysmyrskyltä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Marja teillä meni yhtä onnekkaasti kuin miellä eikä mitään vakavampaa sattunut kenellekään läheisellesi.

   Poista