keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Marshallsin neljäs haaste: jakku

tunnetila: jännitys


Image and video hosting by TinyPic


Viimeistä viedään, eli Marshallsin neljäs ja viimeinen asuhaaste alkaa tänään. 


Viimeisessä haasteessa kilpailijoiden piti löytää Marshallsilta jakku. Tai siis "blazer". Suomessahan jakku ja bleiseri ovat ihan eri asiat. Bleiseri on pidempi, siinä on useimmiten herrainkaulukset ja kaksi taskua. Jakku voi olla lyhyt, pitkä, skarppi tai rento, kauluksellinen tai kaulukseton, melkein mitä tahansa muuta mitä bleiseri ei ole.

Olin haasteen kanssa pulassa todella pitkään. Kävin Marshallsilla koko syksyn ajan vähintään kerran viikossa ja sovitin joka ikisen bleiserin/jakun joka kohdalleni osui. Kaikki olivat aina minulle liian isoja. Hyvä ystäväni vinkkasi minulle epätoivon hetkellä "Muistathan, että vähän isokin bleiseri voi näyttää hyvältä hihat käärittynä vyön kanssa." Vinkki on erinomainen muille, mutta minulla mikään mikä ei istu skarpisti hartioista ei näytä hyvälle. En siis voinut ostaa itselleni liian isoa vaatetta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Lopulta tuli eteen päivä, jolloin minun oli pakko ostaa Marshallsilta bleiseri. Mikä tahansa. Kilpailukuvat oli otettava seuraavana päivänä joten jotain oli pakko löytää. Kuin onnen kantamoisena Marshallsin Petite -osastolle (osasto jossa myydään vaatteita pienikokoisille naisille) oli tullut yksi jakku joka oli minulle sopiva! Tajusin, että jos Amerikassa haluan löytää hyvin istuvia siistimpiä yläosia minun kannattaa tästä lähtien alkaa asioimaan pienikokoisten naisten osastolla. Aika hämmentävää.

Ilahduin ensin, jakku oli minulle sopiva. Sitten tajusin että pieleen menee, tämähän on jakku eikä bleiseri kuten haasteessa sanottiin. Pähkäilin asiaa pitkään ja lopulta kysyin kolmen henkilön mielipiteen asiasta. Kaksi asiakasta ja myyjätär olivat kaikki sitä mieltä että kyseessä on blazer. Hmmm... Olen itse edelleen sitä mieltä että ainakin Suomessa tämä on jakku, mutta mitä sitten. Ainakin se istuu hyvin joka paikasta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tykkään jakusta yllättävän paljon vaikkei se ihan ominta tyyliäni olekaan. Uskon, että tälle tulee vielä paljon käyttöä arjessa ja juhlassa. Jakkun materiaali ja napit ovat hyvin juhlavat mutten halunnut tehdä haasteeseen juhla-asua. Niinpä päätin yhdistää jakun rentoon pellavaiseen t-paitaan, kapeisiin mustiin puuvillahousuihin ja balleriinoihin. Saapa nähdä mitä amerikkalaiset äänestäjät tuumaavat! Mitäs te tykkäätte?
    

17 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää. Jakku sopii mun mielestä loistavasti tuollaiseen vähän rennompaan asuun. Ja pystyn näkemään miten hyvin tuo toimisi esim. pikkumustan tms. juhlamekon kanssa. Loistava löytö siis :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos h_eidi! Sovittelin jo jakkua pikkumustan kanssa ja näytti kivalle. Olen ihan innoissani kun kerrankin löysin jotain kivaa joka on vähän erilaista kuin muut vaatteeni.

   Poista
 2. Erittäin hieno jakku ja ennen kaikkea upea yönsininen väri. Mutta olisiko hiukan liian "eurooppalainen" jenkkimakuun? Vähän liian tyylikäs ja hillitty jotenkin?

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Ja olen muuten täällä ollessani huomannut olevani aina jotenkin liian tyylikäs ja hillitty. :) Ihmiset pukeutuvat täällä pääosin todella kummallisesti. Vaikka asut eivät ole övereitä niin silti niissä on aina jotain "liikaa". Tai sitten ne ovat niin tavallisia (leggingsit ja t-paita tai farkut ja collegepusero) ettei niihin kiinnitä mitään huomiota. Jopa New Yorkissa hyvin pukeutuvia on todella pieni osa

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Sama ongelma noiden jakkujen ja blazerien kanssa eli vaikea löytää hartioista istuvaa. Liian isot hartiat tuo liikaa mieleen 80-luvun karseat liian leveät hartiat ja olkatoppaukset. Mä tykkään petite osastoista Euroopassakin. Suomessa niitä ei valitettavasti olekaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama juttu. Hartioista liian iso jakku näyttää ihan kamalalta ja tunnen oloni todella epämukavaksi. Joillekin se sopii mutta itse en voi kuvitellakaan pukeutuvani sellaiseen.

   Petite -osastoja olisi kyllä kiva saada Suomeen. Isoille tytöille on omia liikkeitä ja osastoja lähes kaikkialla, pienemmille ei ole oikein mitään. :(

   Poista
 4. Looking good! Kiitos kun selvitit jakun ja blazerin eron, mä en tiennyt sitä ennestään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Juu, tuossa oli noita perusasioita mitkä erottavat jakun ja bleiserin toisistaan. Pieniä eroja mutta eroja kuitenkin.

   Poista
 5. Todella tyylikäs jakku ja upean värinen! Itse ostin samantapaisen, harmaasävyisen, pari viikkoa sitten, ja mielestäni asiallisempi jakku tuo kivaa kontrastia arkiasuihin. Tähän mennessä olen yhdistänyt jakun töissä esimerkiksi biker-bootseihin, t-paitaan ja pillifarkkuihin. Eli toimii mielestäni todella hyvin sekä arjessa että juhlassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Tykkään itsekin jakun väristä tosi paljon. Oma jakkusi ja se miten sen yhdistät kuulostaa tosi hyvälle! Kiva että sinäkin olet löytänyt jakut arkeesi. Tämä on minulle aika uutta ja tykkään kyllä valtavasti!

   Poista
 6. Minun mielestä tuo on ihan yhtälailla bleiseri kuin jakku. :) En näe jakkua ja bleiseriä eri tuotteina, ne vain on kaksi eri sanaa samasta tuotteesta. Samalla tavoin kuin miesten irtotakki on mielestäni ihan sama kuin bleiseri. Jotkut tykkää käyttää toista sanaa ja jotkut toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi naisista joilta täällä kyselin onko kyseessä jakku vai bleiseri sanoi tuon olevan bleiseri, sillä sitä voi käyttää myös sisällä. Jakkua käytetään kuulema ulkona (mutta se ei ole kuitenkaan coat) mutta bleiseri menee sisällä ja ulkona. Ota näitä sitten selvää. :) Pieni ero niissä mielestäni kuitenkin on, eli eivät ole ihan sama asia.

   Poista
 7. Oih, tuo jakku on ihana!! Ottaisin kaappiini ihan milloin vain. Asusi näyttää tosi hyvältä, smart casual. Tykkään! Ja alan etsiä samanlaista jakkua jostain (tai siis bleiseriä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Tarja! Olen kyllä näiden jakkujen ja bleisereiden kanssa ihan sekaisin. :)

   Poista
 8. Aivan ihana jakku. Hieman chanel-henkinen, mutta rennompi. Ja väri on aivan mahtava! Ei sellainen, jota ensimmäisenä osaisin odottaa sun päällä, mutta sopii todella hyvin. Hauska nähdä, että sä kokeilet siellä eri tavalla "rajojasi" pukeutumisen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kay! Juu, täällä kyllä tulee kokeiltua omia rajoja kun jotain on haasteisiin pakko ostaa. Tämä jakku kyllä tuntuu ihan omalta, punaiset housut oli jo vähän liikaa. :D

   Poista
 9. Mun mielestä jakku on yleisnimitys ja blazer määrittelee tietyn tyypin. Eli siis blazer on aina myös jakku mutta kaikki jakut eivät ole blazereitä.
  Mikäli wikipediaan on uskominen blazerin suomenkielinen nimi on klubitakki ja tyypillisesti siinä on metalliset napit. Mutta jotenkin tuntuu että nykyisin naiset käyttävät bleizereitä enemmän kuin miehet. Etymologisesti sana blazer tulee ilmeisesti englanninkielisestä sanasta "emblazoning" joka tarkoittaa koulujen, urheilujoukkueiden ja klubien tapaa kirjailla vaakunansa tai muun tunnuksena takin rintamukseen.

  Mulle blazer tarkoittaa sellaista varsin miesten puvuntakin tyyppisesti leikattua pidempää sisäkäyttöön tarkoitettua takkia jossa on taskut ja kaulukset. Mutta uskoisin että sanan merkitys on niin paljon muuttunut että nykyään lähes mikä tahansa jakku käy blazerista.

  Uskoisin että tuo sinun valintasi menee oikein hyvin läpi blazeriksi :D Ainakin se on tyylikäs ja sinulle hyvin istuva. Kaksirivinen metallinapitus tekee chanelmaisuuteen kivasti särmää. Hyvä valinta!

  VastaaPoista