lauantai 14. maaliskuuta 2009

Kesä 09

tunnetila: puuhastelu

Kerroin täällä ostaneeni helmikuun Ellen muotiliitteineen ja totesin että juuri mikään lehdessä ei inspiroi, kivoimmat jutut tulevalta kesältä löytyivät jo omasta kaapistani. No ei tietenkään ihan samat, mutta samanhenkisiä kokonaisuuksia saan halutessani kaivettua esiin omista kätköistäni. Eilen päätin testailla onnistunko vangitsemaan ensi kesän fiiliksen käyttämällä asukokonaisuuksissa vanhoja rytkyjäni.

Ensimmäisenä testissä suuresti kaikkialla hehkutettu Balmainin kesä 09.

Musta militanttinen lyhyt jakku, vaaleat risat farkut, niittejä ja huimat mustat korot tai remmisandaalit. Ja hei, sitten ei vertailla miltä vaatteet näyttävät langanlaihan pitkänhuiskean henkarin tai lyhyen normaalipainoisen ihmisen päällä!! Pääasiana on asut, ei kropat.

Asussani alla: niittivyöt tuovat asuun rokkia, takki on musta ja militanttinen, korot ovat korkeat. Takki H&M, t-paita Gina Tricot, niittivyöt kirppis, farkut Esprit, kengät Tamara London.


Myönnetään, että Balmain vetää valkaistuilla ja rikkinäisillä farkuillaan pisteet kotiin, mutta saisi näistäkin farkuista vaikka mitä jos näille vähän näyttäisi valkaisuainetta ja saksia. Ja ennen kaikkea kaventaisi lahkeita. Tämä on kuitenkin tällä hetkellä kaapista löytynyt kiltin tytön Balmain. Sitä paitsi äitini sanoi että olen jo liian aikuinen käyttääkseni risafarkkuja ja taidan olla samaa mieltä.

Seuraavaksi testasin hyvin tyttömäistä tyyliä Cacharelin tapaan.

Kevyt, sinistä farkkua oleva taskullinen liivihame jossa useita nappeja. Kengissä valkoiset suuret kukat. (Pahoittelen Cacharelin kuvan laatua, kuvattu Elle -lehden liitteestä.)

DIY Cacharelissani päälläni on Lindexin farkkumekko, jalassa Minna Parikan Giola-sandaalit. Halutessani voisin vaihtaa Lindexin mekkoon valkoiset (tai minkä väriset tahansa!) napit, sillä saisi uutta ilmettä vanhaan vaatteeseen.


Jaksoin värkätä vielä yhden asukokonaisuuden mielessäni Diorin kesän -09 mallisto.

Mallistosta valitsemani kuva ei ole ehkä paras mahdollinen, mutta Diorin kesän henkeen kuuluu mm. musta ja kulta, tyllit ja kerroksellisuus, läpinäkyvyys ja huikean korkeakorkoiset eläinkuosiset ja ohutremmiset kengät.

Asussani kullanvärinen silkkitoppi (narukiinnitys, topissa ei ole lainkaan selkää, siis kangasta selkäpuolella) H&M, tyllihame Gina Tricot, eläinkuosiset korkkarit Dumond, toinen rannerengas H&M, helmiäisrannerengas ostettu Perusta. Tyllihameeni on pikkasen liian pitkä kevyeen kesään, ainakin Dioriin verrattuna, mutta löytyypä kaapistani myös lyhyempi ja keveämpi musta tylliunelma. Se voisi olla kesäasuun parempi vaihtoehto.

Mitäs sanotte? Meneekö omasta kaapista kaivetut DIY fässönit täydestä tulevana keväänä/kesänä vai tuntuuko vanhojen vaatteiden elävöittäminen turhalta puuhalta? Itse innostuin ideasta kun lähes kaikki kivat asut Ellen muotiliitteessä näyttivät kaukaisesti tutulle. Nyt kun touhusin vaatteiden kanssa muutaman hetken on pakko todeta, että vanhat vaatteet ovat vanhoja, eivätkä siitä muuksi muutu. Tulevan kesän muoti tuntuu myös vanhalta eikä oikein mikään iske. Blääh! Kaiken lisäksi kuulin tv:ssä haastateltavan vaateliikkeen (en muista minkä) sisäänostajaa joka kertoi "tänä kesänä muotiin tulevat taas tunikat.." Miten niin tulevat, eipä tässä kohta kolmeen vuoteen mitään muuta ole ollutkaan!


Balmainin ja Diorin kuvat

13 kommenttia:

  1. Todella uskottavat DIY-sessiot siellä!! :) Kyllä noilla kelpaa kesätellä!

    VastaaPoista
  2. Todella hyvät toteutukset! Farrkuja ei tarvitse rikkoa, mutta kavennuksella niistä saisi enemmän Balmain-henkiset. Toisaalta, hippifarkut jyrää myös tänä kesänä. :)

    VastaaPoista
  3. Nina voitti 2-1. Niin istuvuudessa kun tyylikkyydessä ja rusketuksessa :)

    Ja niistä tunikoista.. Mäkin löysin eilen mun rippitunikani (kuulostaa arkiselta, mutta toimi sillon lyhyen hameen kanssa tosi hyvin) vuodelta... -97 12-vuotta tunikan riemuvoittoa, no joo onhan siinä ollut taukoja.

    VastaaPoista
  4. heh:D Kyllä mä olen vain vahvasti sitä mieltä, että ne yrittää meitä huijata ostamaan samoja juttuja uudestaan;) Vaikka tosiaan onhan se nyt helppoa, kun samat asiat pysyvät muodissa useita vuosia, ettei sitä kautta tule painetta vaatekaappia uudistamaan. Ja tosi kivasti onnistuit tyylit omasta vaatekaapista luomaan:)

    VastaaPoista
  5. Miun on kai pakko pyörtää puheeni farkkumekoista, kun tänään sattu tosi nätti yksilö eteen kaupassa ja tuon siun mekko on kans tosi nätti!!

    Ja siulle on haaste miun blogissa:)

    VastaaPoista
  6. Laura: Oikeesti?! Kiitos! Aloin puuhaan innoissani mutta epätoivo oli iskeä. Mutta siis iso kiitos! :)

    Anna-Maria: Kiitti Anna-Maria! Mietin pitkään viitsinkö edes julkaista tuota postausta. Jotenkin nolotti ja oli kökkö fiilis. :)

    N.: Jei! Kiitos sinullekin! :) Oi, rippitunika kuulostaa upealta löydöltä. Mulla oli (äitini kauhuksi) rippiasuna ihan sairaan kireä ja super lyhyt pikkumusta.. Heh!

    Lovely: Oikein! Selvästi meitä yritetään huijata. Onneksi valveutunut ihminen huomaa jo omistavansa "uutena" esiteltyjä juttuja eikä mene joka kerta lankaan. Ja kiitos! :)

    Suhkur: Mullakin on ollut viha-rakkaussuhde farkkumekkoihin mutta viime aikoina olen kallistunut itsekin "ihan kiva" linjalle. :) Kiitos hasteesta!

    VastaaPoista
  7. Hienosti toimi sun DIY versiot :) Olen äitisi kanssa samoilla linjoilla... aikuiselle naiselle ei risafarkkuja.

    VastaaPoista
  8. Mia: Kiitos! Ja juu, musta tuntuu kans että jätän risafarkut suosiolla nuoremmilleni. En muuten käyttänyt rikkinäisiä vaatteita nuorenakaan...

    VastaaPoista
  9. Aivan varmasti menee läpi nuo! Eihän muotia olekaan tarkoitus seurata orjallisesti vaan luoda omat versiot omaan tyyliin sopivin ideoin. Täydet pisteet =)

    VastaaPoista
  10. Musta nuo sun versiot tosi hyviä. Tuli itsellekin mieleen, että pitäisköhän kaivaa omat inspiraatiokuvat kansiosta ja koneen uumenista ja alkaa oikeasti niitä toteuttamaan eikä vaan ihailemaan.

    VastaaPoista
  11. Rhia: Kiitos! Ammattilaisen hyväksyntä piristää aina! :)

    Shandi: Toteutukseen vaan! Olisin saanut omista vaatteistani monta muutakin aiheeseen sopivaa kokonaisuutta mutta en jaksanut vaihtaa koko ajan vaatteita! :)

    VastaaPoista
  12. Hee, hyperkiva postausidea :) Joku mun sisäisistä silmistäni näkee tuossa farkkumekossa jotkut hassut vaaleat eläinnapit, pitänee tarkistuttaa se silmä... 8D

    VastaaPoista
  13. Lotta: Hmm... Hassut vaalea eläinnapit... Hmm.. Poistuu pohdiskelemaan ideaa.. :)

    VastaaPoista