tiistai 23. kesäkuuta 2009

Kuin ulkomailla olisi

tunnetila: väsymys


Voi apua miltä tuntui palata tänään arkeen ja työpaikalle neljän päivän pään totaalinollaamisen jälkeen! Mieli lepää ja olemus rentoutuu täysin kun chillailee edes muutaman päivän mökillä, kaukana kaupungin vilskeestä. Viileästä säästä huolimatta heitin talviturkkini jääkylmään järviveteen ja mökkireissu oli muutenkin kaikin puolin onnistunut.Kolmen päivän mökkeilyn jälkeen vieroitin itseni villasukista ja kuoritakista ja suunnistimme takaisin sivistyksen pariin. Saavuimme helteiseen Ouluun. Olin varannut koko maanantaipäivän kiertelyyn kaupungilla ja kävin mm. katsastamassa minulle annetut Oulun ostosvinkit, kiitos niistä! Lukijani Hennah suositteli käyntiä Lifestyle Kaupassa ja NonBoutiquessa, ja tykkäsinkin molemmista, nuorten suunnittelijoiden tuotteita myyvistä liikkeistä. NonBoutiquesta löysin kauniin mekon mutta pienemmät koot oli harmikseni loppu. Lifestyle Kaupasta sen sijaan ostin lievästi överisuuren rusettisormuksen. Hetken ajattelin että sormus on jo liian kitchiä mutta hei, Suomen kesä on niin lyhyt että silloin kun ei tarvitse käyttää sormikkaita voi levennellä muovisilla överisormuksilla! Sormus KookyGemsin mallistosta.


Yllättävän lämmin sää ja minulle kohtalaisen vieras paikkakunta saivat aikaan fiiliksen ulkomailla olosta. Niinpä säntäilin innoissani kaupasta toiseen ja ihastelin Oulun erilaisia vaatevalikoimia. Perusketjut kuten Vila ja Vero Moda pääsivät yllättämään ja toinkin kotiin viemisiksi näistä liikkeistä kasan kivoja löytöjä. Samoja tuotteita on varmasti ollut Helsingissäkin tarjolla, mutta Oulussa kaikki tuntui jotenkin erilaiselta ja jännittävältä. Hassua!


Tämän päivän asuun pääsi Oulun tuliaisista sormuksen lisäksi Vero Modan puhvihihainen neuletakki (Vero Moda Organic Gotton), neuletakin kaverina jumituspöksyt Milanosta sekä nahkasandaalit (jotka ostin Thaimaasta tammikuussa pakon edessä kun vanhat sandaalini sanoivat sopimuksensa irti) Naturalizer. Terveyssandaalit kunniaan!

Käykö teille koskaan vieraalla paikkakunnalla niin, että kaikki tavallisetkin jutut näyttävät erilaisilta ja hienommilta ja teette löytöjä omituisistakin paikoista?

7 kommenttia:

 1. Lähes joka kerta kun olen vieraalla paikkakunnalla katsastan kaikki ketjukaupat ja iloitsen kaikista löydöistä eli niistä samoista rytkyistä, joita tod.näk. löytäisin kotoakin, mutta kylässä kaikki on vaan niin paljon paremmin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, tuollain käy usein vierailla paikkakunnilla :) Sitä vain virittää itsensä uusille taajuuksille ja katsoo maailmaa ( ja köh, vaatetarjontaa) vallan eri tavalla :)

  VastaaPoista
 3. Shandi: Tuo on kyllä niin totta! :) Asun itse Helsingissä niin luulisi että täällä on aina kaikkea. Mutta kun täällä on kaikkea liikaa, niin jää peruskaupat aina kokonaan käymättä.

  Salka: Kyllä, itsensä uusille taajuuksille virittäminen saa ihmeitä aikaan. :)

  VastaaPoista
 4. Olisn voinut jäädä mökille pariksi viikoksi. Varsinkin nyt, kun on lämpö ja aurinko. Mutta nyt vaan officessa taas ja päivät laahaa...

  VastaaPoista
 5. Nooruska: Samat sanat! Täällä sitä sisällä istutaan kun ulkona on helle. Ja loma alkaa vasta 13.7. Voi ärsytys!

  VastaaPoista
 6. mulla on sama vaatteiden lisäksi myös karkissa, ruuassa ja oikeastaan missä tahansa kaksipuoleisesta teipistä seinäkoukkuihin. muilla vaan on hienommat kilkkeet ja vempeleet .ja se ruohokin niillä penteleillä on niin kovasti vihreämpää.

  VastaaPoista
 7. Tiiti: No johtuikohan se tuosta että vaikken millään ensin halunnut Rossoon syömään niin Oulun Rossossa ruokakin maistui erityisen hyvälle?! Ja kun vielä lounastettiin kattoterassilla auringon paisteessa niin pienet kivetkin olisivat varmaan saaneet aikaan kommentin "mmm, onpa ihania!"

  VastaaPoista