sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Taas juhlittiin!

tunnetila: juhla

Kertoilin täällä etten tarvitse tämän kesän juhliin uusia vaatteita vaan aion kaivella juhliin sopivia asuja oman kaapin uumenista. Kahdet juhlat on nyt takana ja molemmissa ylläni on nähty vanhoja vaatteita. Juhla-asuja on kiva ostaa, mutta usein harmittaa kun niiden käyttökerrat jäävät vähäisiksi. Juhlavampien asujen osalta muutaman käyttökerran jälkeen muoti on jo muuttunut ja kalliskin vaate saattaa tuntua elähtäneeltä tai väärällä tavalla vanhanaikaiselta.

Eilisissä sukujuhlissa päälläni nähtiin muistaakseni neljä vuotta sitten Mangosta ostamani mustavalkoinen mekko. Olen käyttänyt mekkoa ainakin kaksissa häissä, yksissä valmistujaisissa, muutamissa muissa kesäjuhlissa ja nyt eilen 60v syntymäpäivillä. Mekko on paksua ja hieman jäykkää puuvillaa ja kangas tuntuu usean käyttökerran jälkeen edelleen uudelta ja helma on yhtä muhkea kun ostettaessa.Mekon kaverina juhlavuutta asuun tuomassa oli Minna Parikan Morticiat. Kauniit ja korkeat kengät tekevät arkisemmastakin asusta juhlavamman, ja samalla myös oma fiilis nousee kannan mitan korkeammalle.

Juhlimme suvun voimin tätini syntymäpäivää kauniissa järvimaisemassa, viihtyisässä pihapiirissä. Pientä polkua pitkin laiturille kymmenen sentin koroissa sipsutellessani mietin, oliko kenkävalintani sittenkään tilaisuuteen oikea, mutta onneksi Parikan kengät ovat tukevaa tekoa ja istuvat jalkaan loistavasti. Ohuempi kanta ja/tai pohja olisi saattanut tuoda ongelmia selviytymiseen.
Tänä aamuna, aamu-uinnin jälkeen, oli vielä pakko käydä ihastelemassa järvimaisemia laiturilla. Ja tällä kertaa hieman järkevämmässä asussa. Järvessä pulahtamisen, auringossa makoilun ja mm. mansikkakakulla herkuttelun jälkeen tuntui hyvin ankealta nousta kuumaan bussiin ja istua monta tuntia autossa matkalla Helsinkiin. Onneksi täällä auringonpaiste jatkui. Tämän merkinnän kirjoitettuani vaihdan päälle tuubitopin ja ryntään takaisin aurinkoon! Harmi kun bussin ikkunan läpi ei rusketu..


Toivottavasti nämä helteet jatkuvat vielä! Kesälomani alkuun on nimittäin vielä kaksi viikkoa. Joko te onnekkaat lomailette ja nautitte kokopäiväisesti helteistä, vai odotuttaako loma teitäkin?

5 kommenttia:

 1. Ei ole mitään lomaa mitä odottaa ;)
  Noh, ehkä joku vuosi onkin. Jos joskus löytää vakituisia töitä nimittäin ;)

  Ihana toi mekko! Juhlavaatteiden ostaminen on nimenomaan kivaa, mutta kuinka paljon niitä loppupeleissä sitten tarvitsee kaappiin pyörimään. En olekkaan tota aikasemmin miettinyt. (Sanoo siis se joka juuri osti itselleen väkipakolla uuden valmistujaismekon )

  VastaaPoista
 2. Helleviikonloppu meni muuttaessa. Suomi tuntuu niin kovin raskaalta reissun jälkeen, kun on heti täytynyt alkaa pakkaamaan miehen tavaroita ja viemään toiselle puolelle Suomea. Saas nähdä miten tässä ehtii lomailemaan! =)

  VastaaPoista
 3. Eli siis jännitän ihan sikana, mitä laitat päälle 5.9.! Kutsu tulee ens viikolla :)

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä ikävää, kun kaapissa on ihania juhlavaatteita, jotka niin harvoin pääsee käyttöön!! Usein yritänkin ostaa myös juhlavaatteet niin, että niitä voisi myös arkenakin käyttää vähän eri tavoin yhdisteltynä.

  Nättinä olet ollut:)

  VastaaPoista
 5. Norppis: Voi ei... Lomaton kesä on syvältä! :) Ja kiitos, mekko on kyllä kiva ja aika ajaton. Hyvä ostos siis. :)

  Mikkan: Tervetuloa kotiin! Muistan oman vaihdosta Suomeen palaamiseni ja voi että tympi. Mutta pian se menee ohi, usko pois! Tsemppiä!

  Petra: Jee, kiva, kutsua odotellessa! Ostin uuden mekon kesän tuleviin häihin (niitä onkin nyt tulossa kolmet!!) ja haluaisin esitellä sen täällä. Mut sit sä näet sen jo etukäteen.. :)

  Lovely: Kiitos Lovely! :) Mä myös yritän ostaa sellaisia juhlavaatteita joita voisi käyttää muuallakin kuin juhlissa. Mutta kun ne ottaa arkikäyttöön niin sitten se juhlavuus usein katoaa. Hankala homma.. :)

  VastaaPoista