perjantai 12. kesäkuuta 2009

Näkökulmia luksukseen

tunnetila: kiire

Design Forumissa kilisteltiin eilen Luksus - Näkökulmia luksukseen -näyttelyn avajaisissa. Näyttelystä nettisivuilla sanottua: "Design Forum Finlandin kesänäyttely Luksus tarjoaa eri näkökulmia ylellisyyteen perinteisestä luksuksesta ekoluksukseen ja yksilöllisistä tuotteista hyvän muotoilun synnyttämiin luksuskokemuksiin."


Näyttelyssä on esillä kotimaista muotoilua niin pukeutumisen kuin huonekalujenkin saralta, mukana mm. Minna Parikan satiininauhaiset kengät joissa luksuksen tuntua arkeen tuo jo kenkien kiinni sitominen ja siten virittäytyminen juhlaan, kuten nettisivuilla sanotaan, sekä Pekka Kulmalan morganiittisormus joka sopisi kauniisti esim. omaan käteeni..

Saimme näyttelystä mukaamme kirjaset joissa Kaj Kalin mm. pohtii tämän päivän luksusta ja vertaa sitä entisaikojen luksuskäsitykseen. Ekologiset ratkaisut ja käsityöläisyys, siinä kaksi suurimmassa nosteessa olevaa luksuskäsitystä. Hurraa, suunta on juuri oikea! (Tosin luin eilen lehdestä että Hermès perustaa oman laitoksen jossa kasvattaa aligaattoreita laukkujensa materiaaleiksi. Kysyntä ylittää tarjonnan joten alligaattoreita on nahan vuoksi saatava nopeasti lisää. Ei tällaista luksusta, jookos?!)

Näyttely avataan siis tänään perjantaina, 12.6. ja siellä voi vierailla elokuun loppuun asti. Näyttely ei ole kovin laaja, näyttelytilakaan kun ei Design Forumissa ole järin suuri, mutta se tarjoaa kuitenkin kivaa nähtävää kaikille kotimaisesta suunnittelusta kiinnostuneille. Ja jos Erottajalle suuntaatte niin samalla reissulla voitte vierailla vaikka My o My'ssa nuuskuttelemassa "hajukumikenkiä".

Mutta nyt otan kapsäkkini ja suuntaan kulkuni rautatieasemalle. Tiedossa on seminaari Turussa ja vähän arjen luksusta myös omalle kohdalleni: seminaarin jälkeen herkullinen illallinen, hotellin puhtaat lakanat, rentouttava aamusauna ja runsas hotelliaamiainen, voi jee! Tämä sitä on, parasta arjen luksusta, varsinkin kun se on verhoiltuna sanaan "työ" ja tästä johdettuun toteamukseen: firma maksaa!

kuvat

8 kommenttia:

 1. Aika hyvä firma ;)

  Sormus on vähän liian pramee minun makuun, mutta tosi kiva huomata, että ekologisuus+kädentaitajat alkaa olla ihan normaalia (jokapäivän) luksusta.

  VastaaPoista
 2. Kaunis sormus. Ja noita kenkia oonkin jo ehtinyt kuolata :)

  VastaaPoista
 3. Oi kun nuo nauhakengät onkin ihanat! Hauskaa reissua:)

  VastaaPoista
 4. kengät <3 mutta kyllä kai mulle se luksuksen tunne noiden tapauksessa tulisi napsakasta arseenväristä ja tiedosta, että ne on sekä kalliit että laadukkaat ja omasta mielestä ihkuimmat ikinä. eikä mistään nauhoista. nih. tai ehkä musta ei vaan koskaan tulis hyvää mainoslauseen kirjoittajaa :D

  ja hauskaa turkua :)

  VastaaPoista
 5. Hotellissa asuminen on aina luksusta, aah, ihanaa!! Hyvää tupkkusta sulle :)

  VastaaPoista
 6. Mäkin haluun teille töihin!

  Ellu

  VastaaPoista
 7. Petra: Jep, hyvä firma! Tosin ison osan reissun kustannuksista hoitivat yhteistyökumppanimme (VR ja Radisson Blu), mutta silti.

  Mikkan: Toi sormus näytti tuossa kuvassa oikein ökypramealta mutta livenä se on suorastaan herkkä ja kaunis.

  mj: Kiitos! Meillä oli tosi kiva reissu, taidan tehdä siitä oman postauksensa kun ehdin. Olen tulossa Turkuun taas muutaman viikon päästä. Onneksi, sillä ihastuin yhteen vaateliikkeeseen (nimeä en muista..) täysillä enkä nyt ehtinyt siellä mitään sovittelemaan.

  Lovely: Kiitos, reissu onnistui suorastaan yli odotusten ja seminaariosuuskin oli kiinnostava.

  Tiiti: Turku oli hauska, kiitos! Miten en ole koskaan aiemmin mieltänyt napsakkaa arseenväriä luksukseksi..? ;)

  Shandi: Kiitti! Hotelli oli ihana ja sänky siellä oli ehkä maailman paras! Joku amerikkalainen nainen oli ihastunut sänkyyn niin paljon että hän oli halunnut ostaa sen. Ja niin kaupat oli tehty ja sänky lähti huoneesta naisen kotiin rahdilla.. Just.

  Ellu: Noo, sit kun palaat Suomeen niin tulet meille takas töihin. Niin helppoa se on! :)

  VastaaPoista