tiistai 30. kesäkuuta 2009

Värin vaihto

tunnetila: tyytyväisyys

Samalla kun olen etsinyt jo monta vuotta täydellisiä mustia balleriinoja, olen ihastellut kenkäkaupoissa kauniita kiilakoroilla varustettuja kenkiä. Mieleni on tehnyt sovittaa monta paria, mutta en ole antanut itselleni lupaa edes sovittaa niitä, sillä kaapissani on jo laadukas pari kiilakorkokenkiä. On ollut jo kolme kesää, mutta kengät ovat jääneet hyvin vähälle käytölle. Ja kengät on tietysti jääneet käyttämättä värinsä vuoksi.Tunnen oloni hyvin epämukavaksi "mätsi-mätsi" asustustyylissä jossa siis kengät ja laukku ovat samanväriset (paitsi musta-musta on aina hyvä mätsi). Jonain heikkona hetkenä muutama kesä sitten ostin kuitenkin Longchampin punertavan ruskeaan nahkalaukkuuni sopivat kiilakorkokengät. Itse asiassa jo silloin menin ostamaan ko. kenkiä mustana, mutta kun omaa kokoani ei mustista enää löytynyt ja kun olallani sattui roikkumaan ruskea laukku, päätin ostaa ruskeat kengät. Käytin kenkiä uutena jonkun verran mutta lopulta tänä keväänä siirsin kengät kenkäkaapistani kirppiskasaan ja kuvassa yllä kengät on kuvattu Huuto.netiä varten.

Hajonneita balleriinoja surressani päätin viime viikolla antaa itselleni luvan ostaa mustat kiilakorkokengät jokapäiväistä käyttöä varten. Testailin muutaman parin mutta mitkään eivät tuntuneet yhtä hyvälle jalassa kuin vanhat 100% Donna -merkkiset kenkäni joissa on mm. erikoispehmustettu sisäpohja. Niinpä otin kengät pois kirppiskasasta ja vein ne suutarille maalattavaksi. Ja nyt, saanko esitellä uudet-vanhat kenkäni jotka saivat rutkasti lisää käyttövuosia.


Viiskulman suutari maalasi ruskeat kenkäni mustiksi ja kengät on nyt kuin uudet! Maalaus maksoi 28€ eli käyttämättä jääneisiin satasen kenkiin tuo satsaus ei ollut kovinkaan paha. Juuri näitä kenkiä olen etsinyt vuosi kausia ja sieltähän ne löytyivät, omasta kaapistani! Suosittelen kaikille kenkien maalauttamista. Maalaamalla saa joko kuluneet kengät näyttämään uuden veroisilta, tai jos kenkien malli miellyttää mutta väri ei, niin maalilla tämäkin ongelma tulee ratkaistua!

15 kommenttia:

 1. Loistava idea! Kenkäfriikin paras ystävä on suutari ;-).

  VastaaPoista
 2. Nooruska: Amen! Hyvät suutarit kunniaan! :D

  VastaaPoista
 3. oho, en tiennytkään, että kenkiä voi ihan noin maalata! aika hauska juttu! hyvä, kun löyty halvalla mieleiset kengät :)

  VastaaPoista
 4. hienot kengät tuli! en tiennytkään kenkien maalaamisesta :)

  VastaaPoista
 5. hei, en ois ikinä tajunnu et kenkii voi värjäyttää. Herran jumala. Miks tollanen ei ees käy mielessä??

  Hienot tuli!

  VastaaPoista
 6. Tulipas niistä kauniin kiiltävät!

  Kuinkakohan kauan maali kengissä kestää? Pitääkö sitä jotenkin korjailla?

  VastaaPoista
 7. Muakin kiinnostaa miten toi maalaus oikein käytännössä tapahtuu?

  VastaaPoista
 8. Upeathan niistä tuli =) ja miten kiiltävät! Mulla on myös useammat kengät joiden väristä en hirveästi pidä. Jotain olen tuunannut itse mutta nahkakenkiin tietty paras olisi käyttää ihan ammattilaisella...

  VastaaPoista
 9. Minuakin kiinnostaisi maalauttaa kengät, mutta värin pysyvyys mietityttää. Mitenköhän maali pysyy esim. niissä kohdissa, mistä kenkä taittuu kävellessä?

  t. Tytti

  VastaaPoista
 10. Hitsit! Tuo uutinen kyllä pelasti päivän, jos hienoja kenkiä on enää vain kökön värisinä, eikun vaan suutarille :)

  VastaaPoista
 11. hyppysellinen: Juu, nahkakenkiä voi maalauttaa ja kangaskenkiä värjätä. Näppärää!

  Maijjuli: Itsekin maalautin kengät nyt ensimmäistä kertaa ja tulen varmasti käyttämään tuota palvelua toistekin.

  Norppis: Juu, kannattaa testata itsekin! Kuten jo yllä sanoin niin nahkaa voi maalata ja kangasta värjätä.

  Joy: Kysyin hoito-ohjeita suutarilta ja hän sanoi että niitä hoidetaan kuten ihan tavallisia nahkakenkiä. Lankataan ja hoidetaan ihan normaalisti.

  Viiru: Nahkakenkä varmaan vaan maalataan jollain pintanahalle sopivalla kenkämaalilla, en tiedä maalataanko ruiskulla vai sudilla.

  Rhia: Tuo maalauksen jälki on ainakin tuolla suutarilla mieletön! Hauska oli kun suutari ei meinannut löytää hyllystä kenkiäni ja pyysi minua katsomaan missä ne on. En itsekään tunnistanut niitä kun olivat niin erilaiset! :)

  Tytti: Suutari sanoi että kengät on kuin uutena kaupasta ostettu, siis ihan samalla tavalla maalin pitäisi pysyä ja kestää kulutusta kun kaupasta ostetuissa kengissä.

  Salka: No niin, suutarille kenkäröykkiön kanssa mars! :) Suosittelen!

  VastaaPoista
 12. Kaiketi noista nahkakengistä poistetaan nahan rasva ehkä etanolilla ja sen jälkeen pistellään uusi maali päälle.. Näin ainakin suutari kertoi kun kävin myöskin maalauttamassa vanhat saappaat!

  Loistava keksintö kylläkin!

  VastaaPoista
 13. Mikkan: Rasva pois ja maali päälle.. Kuulostaa järkevälle. Kiitos tiedosta Mikkan!

  VastaaPoista
 14. Kyseisten kenkien maalaaja toimii suutarina nykyään Mikkelissä. Mikäli asut Mikkelissä tai lähikunnissa: Ristiina, Savonlinna, Mäntyharju, Juva, Puumala tai Hirvensalmi, matka on vielä kohtuullinen, mikäli kaipaat vastaavia palveluita. Terveisin Suutari Haukanvuori
  www.suutarihaukanvuori.fi
  (Viiskulman Suutarin perustaja)

  VastaaPoista
 15. Voit maalata kenkäsi myös auto maalilla spreijaat vaan ulkona ja kyllä pysyy :-)

  VastaaPoista