sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Palalaukku

tunnetila: tyytyväisyys

Minulla on tapana kävellä joka perjantai töistä kotiin kirppiksen kautta. Muutama viikko sitten kirppiskäynti palkittiin. Löysin super ihanan mustan nahkapalalaukun. Vaikka ensin ajattelin etten tarvitse sitä niin kymmenen minuutin mietinnän jälkeen laukku oli pakko ostaa.


Laukkua voi käyttää joko olkalaukkuna jolloin laukku taitetaan kaksin kerroin ja napsautetaan nahkasoljessa olevalla nepparisysteemillä kiinni ja käytetään laukun olkahihnaa (kuva yllä, hihna ei valitettavasti näy kuvassa), tai sitä voi halutessaan käyttää käsilaukkuna, kädessä/käsivarrella pidettävänä mallina (kuva alla). Tykkään laukusta älyttömästi! Ajan patina vain parantaa laukkua ja on tehnyt nahasta todella pehmeän.


Etsin taannoin pienen iäisyyden mustaa olalla messenger tyyliin kannettavaa laukkua ja löysinkin sen sitten Bangkokista. Käytin tuota reissusta ostamaani laukkua niin paljon, että vasen olkapääni (jolla laukkua kannan) oli aivan romuna. Kaikki liikunta sattui olkaan niin paljon että luulin ensin solisluuni olevan murtunut. Sitten vasta ymmärsin mikä kivun aiheutti ja uusi, myös kädessä kannettava laukku löytyi olan lepuutustarpeeseen kuin tilauksesta. Otinkin palalaukusta olkahihnan kokonaan irti jotta en käyttäisi sitä olkalaukkuna ja nyt toivonkin olkapääni parantuvan pian. Mikä mahtava selitys miehelle joka katseli ihmeissään kun kannoin kotiin uuden laukun: "Mun oli pakko ostaa tämä että olkapää paranee!" Jep jep..

Tässä vielä pari kuvaa kylmän kesäpäivän asusta johon laukku on päässyt mukaan. Huivi ja kengät H&M, nahkatakki ja laukku second hand, mekko Chevignon Paris.
15 kommenttia:

 1. Kiinnitin tohon huomiota kun törmättiin mutten ehtinyt kehua! Se on tosi hieno. Mulla on pikkasen samantapainen mummulan vintiltä, mutta siinä on semmoset metalliset kädensijat ja en just muista onko se olkahihna tallessa. Mutta sekin nahka on niin ihanan pehmeää ja kulunutta mutta silti hyvin säilynyttä! Millonkohan mä ehtisin käyttää kaikkia mun kasseja...

  VastaaPoista
 2. Hieno löytö! Olkapään vaihtaminenkin auttaa asiaa, ei siis uutta olkapäätä, vaan että vaihtaa vuorotellen puolta kummalla olalla laukkua kantaa. Ja jos on pitkä olkahihna voi sen heittää pään yli niin kumpikaan olka ei rasitu sen enempää.

  VastaaPoista
 3. Rva Herttainen: Kiitos! Mulla on aina yksi laukku käytössä toooosi pitkään ja sitten pistän suosikin hetkeksi jemmaan ja vaihdan seuraavaan. Kaikkia ei tule ulkoilutettua säännöllisesti, mutta muutaman vuoden välein kuitenkin.

  Rhia: Kiitti, tykkään tästä itsekin. Tuossa olkalaukussani on siis niin pitkä hihna että käytän sitä juurikin noin pään yli, mutta silti olka kipeytyi. Laukkuun teettämäni uusi hihna on hieman liian kapea ja paino ei jakaudu tasaisesti. Mutta olan vaihto (:)) on yksi ratkaisu.

  VastaaPoista
 4. Jep! Tilataan uusi, laukun kestävä olkapää!

  Mä koitan ostaa laukut sillä perusteella, että niihin ei mahdu niin paljon tavaraa, että olkapää menisi sijoiltaan.. Mutta painavan pienehköstäkin laukusta saa.

  VastaaPoista
 5. Hitsi, mä ihastun koko ajan enemmän noihin sun kenkiin... Kovin päätin että kenkäsaldo olisi hetkeksi täynnä. Täytyy yrittää pysyä kovana.

  Mulla on miltei samanlainen laukku viininpunaisena, se on vaan ehkä hiukan turhan huonossa kunnossa. Mallihan on älykiva noissa.

  Kannattaa olla tosi varovainen noiden hartiahommien kanssa, ettei vaan jää krooniseksi ne kivut! Pidä nyt toisia laukkuja sen aikaa että saat hartiasi kuntoon.

  VastaaPoista
 6. Toi laukku on aivan mahtava! Siis misä kirppiksellä kävit??? Mekko on kans todella kaunis, mustia mekkoja tarvii aina.

  VastaaPoista
 7. Mikkan: Aika hyvä periaate pienten laukkujen hankintaan. Mä ostin tuon ison reissuja varten mutta sit käytinkin sitä ihan koko ajan ja se kostautui.

  Joy: Noi kengät on tosi kivan näköiset mutta aika ikävät jalassa. Painaa isovarvasta (jos klikkaat kuvan isoksi huomaat laasterit :) ) eikä meinaa pysyä jalassa. Eli vaikka on kauniit niin ei kannata ostaa. :)

  Nooruska: Kiitos, tuo mekko on ihan lempparivaatteitani. Laukku löytyi Valtterista, mistäpä muualtakaan. :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin fanitan noita kenkiä, argh pitäisiköhän tehdä yksi myönnytys H&M:n kengille..:) Ja kaunis asu muutenkin :)

  Ja he, mulla on muuten aivan varmasti sama olkapääjuttu, tosin luulen osan kivusta johtuvan duunistani..:O Mutta voisi näin alkuunsa yrittää kokeilla, auttaisiko laukun vaihtaminen olalta kannettavasta aivan johonkin muuhun!

  VastaaPoista
 9. Tyylikäs asu, tyylikäs laukku. Noi Hennesin kengät on kyllä kivat.

  VastaaPoista
 10. Salka: Kiitos! Näitä muuten näyttää olevan tänäkin vuonna Henkalla myynnissä, ja halvalla! :)

  Suosittelen laukun vaihtamista hetkeksi toiseen. Olen käyttänyt tätä kädessä kannettavaa nyt kolmisen viikkoa ja olka alkaa olla jo pikkasen parempi. Mut ei lähelläkään tervettä vielä. :(

  Melina: Kiitos! Ja vaikka edellisessä postauksessa halpoja kenkiä manasinkin niin nää Henkan sandaalit on vielä suht kunnossa viime kesältä. :)

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva laukku ja sorry repesin nauramaan sun ballerina-jutulle edellisessä postauksessa,, siis en sille, että ne menivät rikki vaan miten kerroit sen... :D

  VastaaPoista
 12. Iris: Heh, saa nauraa kun mua ei enää itketä. :) Kengät on kuivuneet ja ovat aika koppurat. Tasoittelin välipohjaa ja laitoin uuden pohjallisen. Täytyy testata voiko niillä vielä kävellä ilman että pohja putoaa irti. :)

  VastaaPoista
 13. ala huoli, jos eivat kesta niin vinkkaat hallin nimen niin saat postissa uudet ;)

  VastaaPoista
 14. Iris: Jeeee!!! Mahtavaa! Kiitti. :)

  VastaaPoista
 15. Ompahan kyllä hieno laukku! Itselläkin on se "perinteinen" malli metallisilla kädensijoilla, mutta tuo on kyllä paaaljon hienompi!

  VastaaPoista