keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Ratkennut mysteeri

tunnetila: itkisinkö vai nauraisinko

Mystisen turkiskuoriaisen arvoitus on ratkennut! Haluatteko nähdä tämän peijakkaan, merinovillaisiin neuleisiin reikiä aiheuttaneen tuholaisen joka tunkeutui ällöttävine olemuksineen myös uniini? Vaikka ette haluaisi niin näytän sen silti! Tadaa...


Kyllä, luottoystäväni, minulta aina vain kehuja toimivuudestaan saanut nypynpoistaja osoittautui petturiksi, tuoksi merinovillaisten, ohuiden neuleiden viholliseksi. Tein tuolla rakkineella nimittäin eilen mustaan ohueen merinovillaiseen neuletakkiini kolme (luit oikein,
kolme) reikää, joista jokainen näytti ihan samalle mitä kuvitellun kuoriaisen nakerrukset.

Ohut neulos kestää nypynpoistajalla hurruttelun jos neuloksessa ei ole epätasaisuuksia, mutta jos neuleessa on pienikin kohouma se saattaa tarrata siihen kiinni. Näin kävi eilen kerran. Kaksi muuta reikää aiheutui huolimattomasta käsittelystä, eli kun poistin nyppyjä vaatteen reunasta ja nypynpoistaja osui vaatteen lisäksi hieman pöydän pintaan. Silloin kuului inhottava jurskahdus ja reikä oli valmis. (Tästä voimmekin päätellä, että nypynpoistaja ei ole yksin syyllinen kaikkiin tuhoihin vaan varsinainen jättimäinen reijittäjäkuoriainen on nypynpoistajan toisessa päässä..)

Minusta on tullut ihan mahdoton! Tuhoan kengät muutamassa viikossa käyttökelvottomiksi ja samaa tahtia reijitän lempparineuleitani. Vuosi ei ole vielä puolivälissä joten ostorajoitetta on vielä voimassa yli puolet. Vaatteet kuitenkin vähenevät tiuhaa tahtia. Toki paikkailin neuleita mahdollisuuksien mukaan mutta ei niistä koskaan uuden veroisia tule. Kenkäpettymyksen jälkeen kuitenkin päätin, että saan tehdä "ylimääräisiä" hankintoja hajonneiden tilalle, eihän tästä muuten mitään tule. Päätin myös jättää kalliimmat neuleeni nypynpoistajalta rauhaan ja käytän niihin tästä lähtien ainoastaan kashmirkampaa.

10 kommenttia:

 1. Voi ei... Se näyttääkin ilkeältä.
  gradi

  VastaaPoista
 2. Hei Nina,
  käsittääkseni sinä käytät paljon hyvästä materiaalista tehtyjä vaatteita. Osaatko sanoa miten toimii puuvillan ja silkin yhdistelmä. Muistaakseni suhteessa 60%-40% ostin ihanan paidan josta tykkään kovasti ja siinä on materiaalit edellämainitut.

  VastaaPoista
 3. No hyvä tietää että en näytä omaa leikkuriani millekään arvokkaalle tekstiilille :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä:(En taidakaan ostaa tuota härveliä...

  VastaaPoista
 5. No jopas on harmillista!

  Mä puolestani poistin samaisella laitteella nyppyjä yhdestä neuleesta ja laite hyydähti heti alkumetrien jälkeen. Sen koommin ei ole toiminut (ehkä ihan hyvä niin). Ei siis mikään vakuuttava vekotin näemmä missään suhteessa.

  VastaaPoista
 6. Joy: Eikö näytäkin! Vähän niin kuin se Wall-e mutta pelottavampi.

  Anonyymi: Oi, puserosi materiaali kuulostaa ihanalta! Puuvilla hengittää, silkki tuo puseroon elävyyttä ja vähän luksusta. Pesuohjeita kannattaa noudattaa tarkasti ettei silkkikuitu vahingoitu. Varmasti hyvä ostos!

  Ilona: Olisinpa minäkin tiennyt tuon ajoissa..

  Anonyymi: Villaan ja paksuihin sekoiteneuleisiin tuo puree loistavasti ja antaa nyppyyntyneille neuleille lisää käyttöikää, mutta ohuiden neulosten kanssa saa olla varovainen. Varovaisempi kuin minä..

  mj: Voi ei.. No, onneksi hyytyi heti alkuunsa eikä saanut suurempaa tuhoa aikaan. Itse olen aiemmin ollut tähän tosi tyytyväinen. Nyt ärsyttää.

  VastaaPoista
 7. Kauhea juttu, mutta onneksi ne ei ollu niitä kamalia kuoriaisia... Ihme koje kyllä keksitty, jos vaatehuolto hajottaakin... Höh, ihan mälsää.

  VastaaPoista
 8. Nooruska: Kyllä mäkin helpotuin kun tajusin ettei kuoriaisia sitten ollutkaan. Ja onpahan nyt niitä torjuttu eli ei pitäisi tullakaan. Toivottavasti!

  VastaaPoista
 9. Hyvä että reikien syy löytyi, joskin ikävää että se syy olikin tuollainen. Mikään ei ole tylsempää kuin tajuta itsensä harmin aiheuttajaksi.

  Kun itse käsittelen neuleita nypynpoistajalla teen sen aina silityslaudan päällä, silloin alla on pehmeä tasainen pinta. Asetan neuleen aina huolella paikoilleen ettei ole möykkyjä eikä ryppyjä. En myöskään koskaan mene ohuissa neuleissa nypynpoistajalla saumojen yli sillä paksumpi kohta saattaa aiheuttaa juuri kuvaamasi tapaturman. Olen saanut aikaiseksi vain yhden reiän johonkin viskoosisekoite-neuleeseen kerran kun olin vähän varomaton. Huolellisesti toimien laite on ohuemmillekin tekstiileille ihan turvallinen.

  VastaaPoista
 10. Rhia: Silityslauta! No niin tietysti. Olenko mä koskaan sanonut että sä olet nero?! Jos en ole niin nyt sanon! :)

  VastaaPoista