perjantai 5. kesäkuuta 2009

Itku kuukauden ilosta

tunnetila: itkupotkuraivari

Muistatte varmaan, että olen koko blogini olemassaolon ajan (ja todellisuudessa jo pitkään ennen sitä) etsinyt täydellisiä mustia balleriinoja. Aina kaikissa löytämissäni kengissä on ollut jotain vikaa, jos ei muuta niin järjettömältä tuntuva hinta. Lopulta tänä keväänä löysin sievät, ei kuitenkaan ihan tavalliset satiinitossut Italiasta, ja näitä kenkiä olen jo ehtinyt täällä teille useampaan otteeseen hehkuttaa.


Satsaan yleensä perushankinnoissa laatuun mutta tällä kertaa olin innoissani kun löysin kengät paikallisesta Halpa Hallista vähän yli kympillä. Kengät on jalassa maailman mukavimmat, pehmeimmät ja istuvimmat. Ajattelin, että hyviä hankintoja voi tehdä myös edullisesti. Paitsi ettei ehkä sittenkään...

Olen käyttänyt balleriinoja lähes päivittäin ostopäivästä lähtien ja tottumuksesta sujautin ne jalkaan myös tänään vaikka ulkona näytti kylmältä ja sateiselta. Työmatkalla sade hieman yltyi ja hyppelin asfaltilla balleriinoissani lätäköitä välillä epäonnisesti väistellen. Työhuoneeseen päästyäni ihmettelin miksi jalkani ovat aivan kylmät ja märät. Kas, selvisi mistä kenkien halpa hinta johtui. Kengän välipohja oli tehty ohuesta ja huokoisesta PAHVISTA ja se oli sateessa kastunut läpimäräksi ja oli nyt pelkkänä selluloosamössönä.

Kengät on päältä edelleen täysin kunnossa ja yhtä somat kuin ennenkin, mutta sisäpohjaa niissä ei juurikaan enää ole ja koska kävelin pitkän matkan ilman sisäpohjaa, on varsinainen kumipohja myös haljennut parista kohtaa. Pohjallisistakaan ei siis enää tässä vaiheessa ole hyötyä. Lempparikengistäni tuli puolessa tunnissa täysin käytökelvottomat paskat.

Voi helkkarin helkkarin helkkari!!!! Kyllähän tuota iloa uusista kengistä kuukauden verran kestikin.. Minulla on ollut muutenkin viime aikoina järjettömän huono tuuri kenkien suhteen mutta siitä en ala edes enempää avautumaan. Harmittaa tällä hetkellä jo nämä yhdet niin paljon että jos lähden muistelemaan kaikkia muita kenkäepäonnistumisia niin alan pian vihaamaan kenkiä ja sitä kauheutta ei kukaan nainen halua kokea, eihän?!

13 kommenttia:

 1. hmh. kuolema kertakäyttökengille! tiedän ärsytyksentunteen tasantarkkaan itsekin jokuset halvat-mutta-hienot kengät vahingossa tuhonneena.

  VastaaPoista
 2. Eikä. Pahvia?!

  Ja metsästys jatkukoon...!

  VastaaPoista
 3. No harmitus :(! No, tiedän itsekin vastaisuudessa, ettei ehkä noista halpiskaupoista kande kenkiä katsella :(

  Ja oih, tuo edellisen postauksen inkkarimekko..mäkin haluan! Itsekin tykkäilen intiaaneista, intiaanitytöt ovat vain niin kauniita :)

  VastaaPoista
 4. Otan osaa suruun. Itse tuhosin satiiniset ihanuus-balleriinat viimekesänä ihan puhtaasti liialla käytöllä. Ei kestä kangaskenkä jokapäiväistä kovaa käyttöä, Evil oppi sen kerrasta. Nyt yritän miettiä miten kantapäästä puhki kuluneen kankaan saisi jotenkin paikattua niin että niitä vielä kehtaisi jotenkin käyttää...

  VastaaPoista
 5. Äh, tosi tylsä juttu:(

  VastaaPoista
 6. Tiiti: Kuolema kertakäyttökengille!!! Ärsyttää...

  Joy: Jep, pahvia, ja vielä oikein ohutta sellaista. Mä en olis jakasnu enää metsästää... :(

  Salka: Jee, inkkarifani! Onneksi inkkarimekkoa voi käyttää kotiasuna vaikka ulkona onkin jäätävä arktinen ilmasto. :)

  Rhia: Kiitos. Mulla kävi kertomallasi tavalla yksien Bronxin nahkakenkien kanssa viime kesänä. Kantalappu oli uusissa (balleriinamaisissa) kengissä niin höttöä että muutaman viikon käytön jälkeen kanta oli kulunut lähes olemattomaksi ja nahka repesi kannasta. Eikä voi korjata, olen käyttänyt kenkiä jo kolmella suutarilla. Tässä siis esimerkki toisesta kenkäkatastrofista.

  Jonna: Niin on. Ja vielä tylsempää on kun olen ostolakossa.. Paitsi päätin äsken että hajonneiden kenkien tilalle saa ostaa uudet eikä ne vähennä ostosaldoa. Kohtuus kaikessa!

  Mikkan: Kiitos myötäelämisestä! :)

  VastaaPoista
 7. Voihan harmitus! Vieläköhän suutari voisi liimata niihin uuden kumipohjan vanhan päälle..? Samaan tapaan kuin nahkapohjaisiin kenkiin liimataan. Silloin irtopohjalliset kävisi ensiavuksi sinne sisäpuolelle :)

  (tosin, se kumipohjan laitto maksaa enemmän kuin kenkiesi ostohinta...)

  VastaaPoista
 8. Ilona: Muuten hyvä idea, mutta tosiaan, ei kai kympin kenkiä kannata lähteä enää korjauttamaan. Remontista tulee kallis eikä lopputulos välttämättä ole hyvä.

  VastaaPoista
 9. Onpa harmi! Miulki kävi balleriinojen kans viime kesänä niin, ett naulat tuli läpi pohjasta ja jalkapohja meni tietty rikki, eli ku halvalla ostaa...

  VastaaPoista
 10. Anonyymi6/6/09 23:03

  Mun mielestä kengät kuin kengät kannattaa korjauttaa, jos ne on kivat kengät. Kysäise suutarilta paljon maksaisi ja millaiset tulisi, ja päätä sitten. Suutarithan tekee kenkiä alusta asti, joten ei se suutarin jälki ole välttämättä huonompaa kuin alkuperäinen ehjä kenkä.

  VastaaPoista
 11. leena: Auts! Tuo ei kuulosta yhtään kivalta. Olen samaa mieltä tuosta halvalla ostamisesta. :)

  Anonyymi: Hyvä vinkki, mutta tässä tapauksessa luulen, että kengän päälinenkin on niin huono ettei suutari edes ryhdy korjaushommiin... Ja jos ryhtyykin niin en epäile suutarin jälkeä vaan sitä, että uusi hyvä pohja kestäisi mutta päällinen hajoaisi seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 12. Hei!Vilkaisehan Hobby Hallin tarjouseristä kenkiä!Sieltä voi tehdä välillä uskomattoman edullisia löytöjä!Ostin juuri Vagabondin balleriinat alle puoleen hintaan...
  (Ja jos ei heti oikeaa kokoa löydy jostain mieleisestä,niin kantsii vilkuilla silloin tällöin uudelleen,jos tulee palautuksia...)

  VastaaPoista