torstai 27. elokuuta 2009

Huijauksen makua

tunnetila: älähdyskuva

Olen ollut Olivia -lehden kestotilaaja jo useamman vuoden. Olivian irtonumeron normaali hinta on 7.80€, yhden numeron hinnaksi tulee kestotilaajalle 7.49€. Säästöä uskollinen tilaaja saa jokaisesta numerosta 31 senttiä. Huomattavaa säästöä ei siis tule, mutta kun lehti kolahtaa päivää aikaisemmin postiluukusta kun sen saa käsiinsä lehtitiskiltä, niin olen maksanut vuosimaksuni tyytyväisenä.


Hieman minua tosin on harmittanut jatkuvat lehtien irtonumeroiden tarjoukset (lehti on usein tarjouksessa hintaan 5.90€ tai kaksi lehteä yhden hinnalla (vanhempi ja uusin numero)), mutta tästäkään en ole jaksanut marmattaa kuin satunnaisesti. Nyt kuitenkin huomasin, että Olivia on tehnyt Seppälän kanssa sopimuksen ja kuten ennen Trendin, nyt Seppälästä saa Olivia-lehden hintaan 3.90€!!

Anteeksi nyt vaan, mutta tunnen oloni kestotilaajana enemmän kuin huijatuksi. Kestotilaus ja yhteen lehteen sitoutuminen tulee jatkossa rutkasti kalliimmaksi kuin kerran kuussa Seppälässä vierailu. On hienoa että saan jatkossa Seppälästä suosikkilehteni lähes puoleen hintaan sen tämänhetkiseen hintaan verrattuna, mutta minne on kadonnut kestotilaajan ennen niin suuresti mainostetut edut?! "Kestotilaajana osallistut automaattisesti joka kuukausi 1000€:n matkalahjakortin arvontaan!" Jeah, right! Ihan niin kuin joskus muka voittaisin jotain...

Mielipiteitä uudistuksesta? Kuinka moni Olivian tilaaja pitää lehden saamista suoraan postiluukusta yli kolmen euron arvoisena palveluna ja jatkaa tilaustaan? Tai kuinka moni lehden lukija kipittää jatkossa tyytyväisenä kerran kuussa Seppälään ja hankkii sieltä edullisempaa luettavaa?


Nim. kestotilauksensa lopettanut hämmästelijä

28 kommenttia:

 1. aika kipakka postaus :)

  itse olen myös olivian kestotilaaja, mutta mun on pakko myöntää etten ollut huomannut moista asiaa ollenkaan. nyt tuli sellainen fiilis että mua kusetetaan! toki kestotilaaja saa sen city-shopparin (jonka olen onnistunut hävittämään..).

  toisaalta olivia on hyvin tehty lehti. oon miettinyt muutaman kerran et pitäisikö vaihtaa elleen, mutten ole saanut aikaiseksi. pitääkin nyt tarkistaa että mitä elle maksaa ja mitä etuja sillä saa.

  mutta tuohon seppälästä hakemiseen en lähde; joko jatkan tilausta ja luen kotiinkannetun lehden tai jätän lehden kokonaan lukematta.

  kiitos taas tästäkin vinkistä!

  VastaaPoista
 2. I May Say: Heh, kipakkuutta riitti kun paloi käämit totaalisesti.. Tulikohan oltua liian ilkeä..? :)

  Ai juu, tuon City Shopparin olin unohtanut kun en muista sitä koskaan edes käyttää. Mutta jos sitä käyttäisi niin se olisi kyllä hyvä etu.

  Ja kyllä, Olivia on edelleen suosikkini mutta hankin sen jatkossa eri tavalla.

  VastaaPoista
 3. hih, hyvin puffattu, piti heti aamusta tulla vaanimaan että mistä täällä ranttaillaan. ja arvaa vaan olenko tuonkin läpyskän kestotilaaja :D vaikka oliviasta tykkäänkin, niin silti ärsyttää tuo "no ei se kestotilaaja kuitenkaan jaksa perua"-asenne, olemassaolevaa asiakastakin pitäisi palkita eikä vaan haalia uusia. grr.

  VastaaPoista
 4. En tilaa mitään lehtiä kestona. Tilaan jonkun lyhyen tarjouspätkän joka jatkuu kestona ja otan tilaajalahjan (tilaan vain jos kylkiäinen on tarpeeksi hyvä). Kun saan laskun merkkaan samantien kalenteriin koska tilaus on peruutettava ettei se vaan jatku kestotilauksena. Ja sitten tilaan uuden tarjouspätkän, joko samaa tai jotain muuta lehteä.

  VastaaPoista
 5. Aika ikävästi tehty tilaajia kohtaan. Itse en kyllä valita; nyt ehkä raaskii ostaa lehden joskus eikä tarvitse aina lukea kirjastossa.

  VastaaPoista
 6. Ei se tarjous itseasiassa ole edes pelkästään Seppälässä. Ainakin omani ostin ruokakaupasta hintaan 3.90€.

  VastaaPoista
 7. Heh, pitääpä muistaa tämä, kun perun Oliviaani kohta alkavan tarjousjakson jälkeen. Tilasin ko. lehden vain ja ainoastaan tilaajalahjojen - tai siis kestotilaajalahjan - eli cityshopparin takia, kun laskeskelin (tai no, puhelinmyyjä laskeskeli), että lehti+joku koru+cityshoppari hintaan 19,90 tulee halvemmaksi kuin pelkkä cityshoppari 25 e.:)

  VastaaPoista
 8. NO HUH! En tilaa mitään lehtiä kestotilauksella ensimmäistä jaksoa pidempään ts. tilaan lehtiä vain hyvässä tarjouksessa ja peruutan kestotilauksen heti, kun pakollinen eka halpajakso on tullut täyteen. Minusta kestotilaus on muuttunut huijaukseksi, kun lehtiä myydään. lyhyempiä aloitusjaksoja halvemmalla ja irtonumeroita myös alehintaan. Mutta tuo seppäläyhteistyö on kyllä ihan huippu. Mietin juuri, että tilaisinko lyhyen pätkän oliviaa, mutta ostanpa lehden irtonumerona seppälästä sensijaan

  VastaaPoista
 9. Hyvä postaus! Minä ja ystäväni lopetimme juuri olivian tilauksen saman syyn takia. Tykkään Oliviasta, mutta jatkossa haen sen seppälästä mieluummin.

  VastaaPoista
 10. Olivialla on hieman pasmat sekaisin. Itselläni on ollut sinne joskus vahingossa tietysti kaksi päällekkäistä tilausta. Miten ne semmoset voivat ottaa edes vastaan? Ja molemmista pitää tietty maksaa.

  Eli Seppälään vaan tuo kanta-asiakkuus on ihan puppua.

  Sitä paitsi Olivialla on tosi usein hyviä tarjouksia ja hmm niitä tilaajalahjoja (olen ihan toivoton kun porkkanana on LAHJA)....

  VastaaPoista
 11. Tiiti: Kyllä, olemassa olevien asiakkaiden palkinta kannattaisi! Ennen luulin että vain tilaajille järjestetään kantisiltoja yms mutta sitten huomasinkin että ilmoitukset on kaikissa lehdissä ja satunnainen lukijakin pääsee kekkereihin osallistumaan jos huomaa ilmoituksen ajoissa. Kiva tietty että kaikki pääsevät mukaan mutta silti...

  Anonyymi: Tuo on kyllä hyvä tapa tilata lehtiä. Saa usein tilaajalahjoja ja myös vaihtelua kun tulee luettua erilaisia lehtiä. Usein samakin asia saatetaan käsitellä eri lehdissä ihan eri kantilta.

  .Nekku.: Kyllä, ei-tilaajille tuo etu on loistava! Ja tulee siis olemaan myös minulle itsellenikin kun saan lehden jatkossa edullisemmin.

  Anonyymi: Sekin vielä! Kiitos tiedosta. Täytyypä tsekata oma lähikauppa.. :)

  AnneVee: Totta, tuo tarjous on kyllä hyvä. Täytyisi vaan muistaa käyttää sitä CityShopparia. Siinä on monia tuntuviakin etuja.

  Piksi: Sieltä ostetaan mistä halvemmalla saadaan! Tässä tapauksessa tilanteeseen sopiva motto. :) Ja varmaan jää jokunen lehti myös ostamatta, esim. lomaillessa yms. jos ei ole Seppälää lähellä. :)

  Wikke: Kas, muitakin "aktivisteja". :) Mutta oikeesti, toi on niin väärin että oikein ilahduttaa että ihmiset äänestävät "jaloillaan".

  Nooruska: Heh, mäkin sorrun joskus noihin tilaajalahjoihin. Joskus ne on tosi hyviä ja tulevat tarpeeseen!

  VastaaPoista
 12. Tässä on syy miksi en tilaa yhtä ainutta lehteä, niitä saa aina alennuksella ja Seppälä on suorastaan loistomesta noiden muotilehtien suhteen :) ja samalla voi ostaa muutamat sukkikset lisää.

  Sitäpaitsi rakastan hiippailla lehtihyllylle ja makustella kaikkia ihania kiiltäväkantisia muotiraamattuja ja lopulta poistua kassan kautta muutaman lämyskän kera :)

  VastaaPoista
 13. Täällä on mietitty samaa.:/

  VastaaPoista
 14. Hei mutta se on aika usein noin - kestotilaajia tai muuten vain vanhoja asiakkaita syrjitään aika kohtuudella. Mutta ei pidä jäädä ruikuttamaan vain toisille, asialle pitää tehdä jotain, niinkuin itse teit! Hyvä! :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Pitääpäs hipsiä sitten Seppälään, kun tulen Suomeen...

  Itse tilasin Oliviaa jokin aika sitten, mutta hermostuin siihen, että se tuli tänne Hollantiin aina noin 2-3 viikkoa myöhässä (yleensähän tänne postitus Suomesta kestää 2-3 päivää). Siinä vaiheessa olin jo ehtinyt lukea mielenkiintoisimmista lehdessä olleista jutuista blogeista. Peruin tilaukseni.

  VastaaPoista
 17. En tilaa mitään aikakauslehtiä kestona ja ostan irtoinakin harvoin.

  Tämä on ihan hyvä tapa säästää, sillä monille tulee niitä tilauksia kertyneeksi yhdestä sun toisestakin lehdestä.

  Nyt ostin juuri tuon Olivian siihen 3 eur ja risat hintaan.

  VastaaPoista
 18. Hmmm. Sen sijaan että suodatat kiukustumisesi vain tänne blogiisi, jatkaen kuitenkin kyseisen lehden lukemista (tosin irtonumeroita ostellen kestotilauksen sijasta), olisi järkevää myös kertoa tunteistasi k.o. lehden asiakaspalveluosastolle.

  Ja kenties pitää esim. vaikka pieni tauko Olivian lukemisessa, ostamalla irtonumeroita kannatat silti lehteä ja samalla heidän ikävää asennettaan uskollisia asiakkaita kohtaan.

  Nimim. eräs joka uskoo vankasti että kannattaa äänestää jaloillaan, ja kertoa yrityksille mielipiteistään.

  VastaaPoista
 19. Nelliina: Musta alkaa kans tuntua etten tilaa kohta mitään lehteä! Mä vaan olen sellanen että en tykkää ostaa muiden selailemaa lehteä lehtihyllystä. Jos ostan niin ostan aina pinon alimmaisen. Jos on vain yksi joka selattu hiirenkorville niin jää lehti ostamatta. Kotiin tulevat lehdet saa aina "tuoreina".´:)

  MouMou: Niinpä... Tämähän näkyy olevan lehdeltä hyvä tapa karkoittaa kanta-asiakkaat..

  Mikkan: On se niin väärin! Vanhat asiakkaat ja kestotilaajat kunniaan!!!

  Bisquits: 2-3 viikon toimitusaika?! Ei ihme ettet pysynyt tilaajana pidempään. Olen aina pitänyt Oliviaa kotimaisten lehtien aateliana, kurjaa kun nyt alkaa paljastua tylsiä juttuja.

  Venny: Ja että tämä uusin numerokin on ollut jo kaupoissa tuohon hintaan..? Grr... Ärrinmurrin....

  Gecko: Uskon todella samaan kuin sinä, eli jaloillaan äänestämiseen. Moni paikka on jo boikotissa huonon palvelun vuoksi.. :) Mutta totta, omalla tontilla marmattaminen ei aina riitä. Yhteydenotto Oliviaan ei ole lainkaan pois suljettu vaihtoehto.

  VastaaPoista
 20. En ole ollut Olivian tilaaja mutta jos nyt miettisin tilaamista niin kyllä jäisi tilaamatta. Se että lehti kolahtaisi postiluukkuuni päivää aikaisemmin kuin muualle ei ole se syy joka minut houkuttelisi tilaajaksi, etenkin kun kuljen Seppälän ohi lähes viikottain. Mieluummin siis säästäisin sen kolmisen euroa ja kävisin hakemassa lehteni Seppälästä, mikäli siis sen edes joka kuukausi haluaisin.
  Minusta kestotilaajana kuuluisi saada hieman parempia etuja. Kyllä tuo vähän kusetukselle vaikuttaa. Kestotilaajana kuitenkin sitoutuu tilaamaan lehteä pitkäjaksoisesti, eli on tavallaan "varma asiakas", irtolehden ostajat kun ovat niitä satunnaisia asiakkaita. Mutta nykyään näemmä kääntyy kaikki vanhat markkinointimenetelmät päälaelleen joten eipä tämäkään kai pitäisi olla yllätys.

  VastaaPoista
 21. Eihän melkein mitään lehtiä kannata tilata kestona, netissä on koko ajan megahalpoja tarjouksia, tilasinkohan mä vuoden Trendin just alle 35€:lla? Ja olivia maksaa 6 numeroa 25€, se on tietysti kesto, mutta kunhan ne muistaa perua ajoissa.. Se on kyllä ihan sikamaista toimintaa lehtitaloilta, luotetaan vaan ihmisten hyväuskoisuuteen.

  VastaaPoista
 22. Kiitos vinkistä, taidan käydä hakemassa Oliviani jatkossa Seppälästä...

  VastaaPoista
 23. Rhia: Sanos muuta! Olen aika varma että ennen nuo kestotilaajaedut oli paremmat. En tiedä missä vaiheessa säästöä kestotilaukseen on tullut vain muutama kymmenen senttiä ja hinta on hilautunut ylöspäin... Harmittaa.

  Pee: Ihan totta! Vai Trendi 35€/vuosi, sehän on jo huipputarjous! Olivian vuosi maksaa 90€ kestotilauksena... Buu!

  Sointu: Ole hyvä, kiva että vinkistä marmatuksen keskellä on hyötyä! :)

  VastaaPoista
 24. Mäkin lopetin Olivian kestotilauksen jo hyvän aikaa sitten koska sen saaa niin paljon halvemalla kaupasta. Edes ne aloitusjaksot, joilla tilaajia houkutellaan tilaamaan eivät nykyään ole edullisia: kolme Oliviaa 19,90 tekee 6,63€ lehdeltä. Saahan kaupan päälle toki jonkun korun tms, mutta usein ne kaupanpäällisetkin ovat jotain sellaista mitä en halua ja siksi jätän tilaamatta.

  Cityshopparista oli minulle muutaman kympin hyöty, kun myin sen huutiksessa. Lähinnä ärsyynnyin siitäkin; suurin osa tarjouksista on hyödynnettävissä Helsingissä, Tampereella tai muissa isoissa kaupungeissa.

  VastaaPoista
 25. Enpä tiennytkään tuosta Seppälän tarjouksesta... Taidan tosiaan lopettaa minäkin tilaukseni, kun säästö tilaajana on ihan minimaalinen... Kiitos vinkistä!

  Olivia on kyllä hyvä lehti, tykkään :) Mutta tuo hinta...!

  VastaaPoista
 26. Shandi: Oho, jopa keksit hienosti: kun et itse tarvinnut myit shopparin sellaiselle joka sitä tarvitsee. Loistoidea ja kaikki hyötyivät!

  Heidi: Ole hyvä!

  Vitsi kohta Oliviassa aletaan ihmetellä miksi useampi tilaaja yhtä aikaa tippuu pois ja silloin jäljet johtaa sylttytehtaalle. :) No, toisaalta nyt sellaiset joilla ei ole ollut ennen varaa ostaa lehteä tietävät hakea sen Seppälästä ja myyntiä tulee lisää.

  VastaaPoista
 27. Itse en ole myöskään tilannut mitään suomalaisia lehtiä vuosikausiin. Sen lisäksi, että maksoin ylihintaa irtonumeroihin verrattuna, sain usein lehdet myöhemmin kuin mitä ne kauppojen hyllyille ilmestyivät. Nyt olen tyytyväinen US Marie Clairen ja Harper's Bazaarin tilaaja ja ja kappas, vuosikerrat alle 20 e (sis.toim.kulut Suomeen) ja lehdet tipahtavat postiluukusta pari viikkoa ennen kuin ehtivät Suomessa kauppoihin. Sweet deal.

  VastaaPoista
 28. Kiitos tästä, en olis ilman tätä tiennyt tuosta Seppälässä myymisestä ollenkaan! Itse olen myös Olivian kestotilaaja ja heti teki mieli irtisanoa tilaus ja ostaa irtonumeroita tästä lähtien. Saitko sä rahat takaisin tilauksesta vai loppuuko tilaus maksetun jakson jälkeen? Itse juuri maksoin koko vuoden laskun ja toivon että sen saisi vielä takaisin.

  VastaaPoista