lauantai 15. elokuuta 2009

Mihin kesälomaa tarvitaan?

tunnetila: hauskuus

Ensimmäinen ilta Flowssa takana. Olipas hyvä meno ja meininki! Löysin seuraakin heti festarialueelle sisään päästyäni joten yksinäisyyskään ei päässyt vaivaamaan. Seuraavassa kuvia muutamasta näkemästäni bändistä.

Ensimmäisessä kuvassa kaukana lavalla Yann Tiersen. Keikka oli minulle hienoinen pettymys. Bändi soitti hyvin ja Tiersenin viulu soi upeasti, mutta makuuni keikka oli liian sekava. Vaikka tykkään esim. kokeellisesta jazzista niin siinäkin on enemmän "jotain". Meno lavalla oli huikeaa mutta jätti minut silti kylmäksi. Liikaa tiluttelua.


Telttalavan katossa roikkui Marimekon Kivet kankaista tehtyjä purjeita. Yksi tapahtuman sponsoreista onkin Marimekko.

Koko illan ehdoton suosikkini oli Le Corps Mince de Françoise. Tytöt ovat mahtavia ja keikan aikana teltassa meno yltyi ylimmilleen. Ihan loistavaa veivaamista! Alkuillasta teltassa soitti myös toinen kotimainen tyttöbändi Pintandwefall. Nuoret tytöt olivat energisiä ja esiintyminen oli jopa ylitsevuotavaa. Riehuvista tyttöbändeistä suosikkini on PMMP ja jos menoa vertaa heihin niin vielä siihen on matkaa. Mutta tykkäsin keikasta ja tytöt ovat hyvin lupaavia tulevaisuuden toivoja. Toivottavasti energiaa riittää jatkossakin.


Päälavalla pimenevässä illassa esiintyi New Young Pony Club. Hyvää tanssimusaa tuli festarialueen täydeltä ja yleisö joraili mukana reippaasti. Hyvä keikka, ei siinä mitään, mutta tuntuu että samanlaisia bändejä on olemassa kuin sieniä sateella. Tosin NYPC on kuulema indie-electron uranuurtaja eli pisteet uuden luomisesta heille.

Kiinnostuin Joensuu 1685:stä Oulun QStockissa jossa näin heidän keikastaan vain lopun. Tällä kertaa kuuntelin koko setin ja totesin jo aiemmin kuulemani loppu biisit setin parhaiksi. Mutta hyvä keikka, virkistävän erilaista musiikkia pitkästä aikaa.

Osaltani festari-illan päätti nuoret pojat New Yorkista: Vampire Weekend. Voi että olin kuolla tylsyyteen! Jengi ympärilläni joraili hiki päässä mutta minua bändi ei sytyttänyt, ei sitten yhtään. Bändi on varmasti hyvä Columbia Universityn bileissä mutta miksi raahata heitä kauas pohjolaan?! Mutta onneksi muu festarijengi näytti diggailevan heistä.


Tässä vaiheessa iltaa olin jo niin jäässä (vaikka olin mielestäni pukeutunut asianmukaisesti) että kun sain kaverilta kyydin kotiin niin jätin suosiolla väliin ehkä illan kovimmaksi arvelemani setin: Ladyhawken. Toivottavasti paikalle urhoollisesti jääneet saivat rahoilleen keikalta vastinetta.

Tänään kävimme brunssilla Kalasatamassa ja ulkona oli helle. Ihanaa eilisen syväjäädytyksen jälkeen. Eilisestä festiasusta ei sattunut kuvia omaan kameraan mutta tänä aamuna kävin Kalasatamassa herkuttelemassa seuraavassa asussa: pussimainen toppi Marimekko (Rihanna), laukku 2 or +BY Yat, pussittavat housut Milanosta, kengät Bronx ja neonpinkki ranneke Flow.


Nyt odottelemme ystäviä kylään ja kuuden maissa menemme illalliselle Farangiin. Odotettavissa mahtavia aasialaisia makuelämyksiä, en malta odottaa! Illallisen jälkeen kutsuu taas Flow, tiedossa mm. White Lies, Grace Jones, Handsome Furs. Loistavaa! Täytyy varmaan kaivaa illan asuksi toppatakki ja UGGit... Kommentteja bändeistä ja fiiliksestä muilta paikalla olleilta olisi kiva kuulla!

Mihin sitä kesälomaa muka tarvitaan kun viikonloputkin voi viettää pelkästään hauskaa pitäen. Huomennakin festareilla menee lähes koko päivä. Siivota voi sitten joskus...

2 kommenttia:

  1. Uskomatonta, me ei olla nähty yhtään samaa bändiä koko perjantaina ;-). Hyvä, että seuraa löyty, siellä tosiaan tuntuu aina olevan todella paljon tuttuja!

    VastaaPoista
  2. Nooruska: Ei voi olla totta!!! Hahahaaa! No mutta siitä näkee että festeillä oli tarjolla jokaiselle jotakin. :)

    VastaaPoista