tiistai 11. elokuuta 2009

Graafista ja paksuntavaa

tunnetila: tyytyväisyys

Lomailu Suomessa on kallista. Satsasin kuitenkin tänä kesänä kotimaisiin palveluihin, (mm. hoidot, ravintolat, matkustus) enkä vienyt rahojani ulkomaille asti. Kun jo pelkkä eläminen maksoi rutkasti niin vaatteiden shoppailu jäi huomattavasti vähemmälle. Ostin Oulusta housut ja Kuopiosta kengät. Siinä koko kuukauden saldo. Miksi ostaa enemmän jos ei muuta tarvitse?

Ihastelin Hanna Sarenin Seppälälle suunnittelemia vaaleanharmaita, hauskan graafisesti leikattuja housuja jo niiden ilmestyessä kauppoihin, mutten koskaan päätynyt sovittamaan niitä. Liian vaaleat ja liian rypytetyt nimittäin ovat minulle yhtä kuin liikaa paksuntavat. Oulussa törmäsin housuihin jälleen ja kun housujen hinta oli pudonnut järjettömän pieneksi niin rohkaistuin sovituskoppiin pöksyjen kanssa. Totesin housujen olevan juuri niin leventävät kuin kuvittelinkin ja päätin unohtaa koko jutun.


Housut eivät kuitenkaan jättäneet minua rauhaan vaan palasin sovittamaan niitä vielä uudelleen. Tällä kertaa kääräisin lahkeet ja sain housuista enemmän näköiseni. Olenhan lökötellyt koko kesän superlöpsykkähousuissani. Ja niin minusta tuli uusien, vaaleiden housujen omistaja! Vaikka mukana on kaikki minulle epäsuotuisat ominaisuudet niin entä sitten? Tykkään housuista ja aion käyttää (olen jo käyttänytkin) niitä reippaasti sen suurempia muodoistani huolehtimatta.Asussa housujen ja Koola Annan t-paidan kanssa Kuopiosta ostamani sandaalit. Kankaiset (sisäpohja nahkaa, pohjassa myös juuttia) kiilapohjaiset kengät löysin Benettonilta ja tykkään näistä valtavasti! Kengät istuvat jalkaan kuin valettu (vaikka saattavatkin näyttää hieman liian pieniltä alla olevassa kuvassa) ja olen jaksanut kävellä näillä pitkiäkin reissuja. Olen harmitellut minulla jo olevia juuttikenkiä joista tykkään paljon mutta jotka eivät pysy kunnolla jalassa. Nyt löysin niille korvaajat ja voin laittaa minulle sopimattomat kengät kiertoon.


Vanhoista "ei sopivista" kenkä- ja vaatesuosikeista luopuminen on huomattavasti kivempaa kun löytää tilalle uudet joista pitää kenties vielä enemmän. Löytyykö kaapeistanne vaatteita jotka ovat liian pieniä/suuria/kuluneita ettekä kuitenkaan voi luopua niistä ennen kuin korvaava tuote löytyy, jos silloinkaan?

11 kommenttia:

 1. Nuo housuthan ovat aivan ihanat, ja eivät todellakaan paksunna! Rakastan tuon tyyppisiä housuja, koska niistä ei voi arvata minkä kokoinen ihminen siellä sisällä on. ;) Täytyykin käydä tarkastamassa Seppälän ale. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat housut. Paksuntaminen on vain käyttäjän korvien välissä =)). Itse iskin silmäni filippan vastaaviin netissä, mutta että seppälässä kanssa, täytyypä katsastaa seppälän alerekit..

  Liian kuluneista takeista löytyy karuja esimerkkeja omasta kaapista. Tämän syksyn projektina taas kerran on löytää täydellinen ei-villakankainen säätäkestävä ei-tätimäinen talvitakki. Olen ihan mahdoton "kriitikko" takkien suhteen ja kaikissa tuntuu olevan jotain vikaa. Ja vahoja kuluneita talvitakkeja löytyy kaksi kaapista, joista molemmat joutavat kaatopaikalle, kunhan uusi täydellinen yksi löytyy korvaamaan vahat "rakkaudet".

  VastaaPoista
 3. Mä en kyllä näe noissa mitään paksuntavaa, päinvastoin olemuksesi on niissä tosi siro. Onko se pillifarkkujen ja leggareiden syy, että ihmiset pekäävät turhaan väljiä housuja?

  Housujen etumuksen leikkaus näyttää tosi hauskalta, hieno löytö!

  VastaaPoista
 4. Hienot housut!Ja kengät myös:)

  VastaaPoista
 5. Kaapissa on todella paljon niitä huono ostos mutta ei voi poiskaan heittää -huteja :) Yleensä sitä korvaavaa tuotetta saa etsiä useamman vuoden, ja ehkä sitten sen vanhan ja huonomman voi laittaa kiertämään.

  VastaaPoista
 6. Anna-Maria: Voi kiitos! Musta jo pelkkä vaalea väri saa aikaan puff-efektin. :) Mutta malli näissä on hauska. Toivottavasti löydät Seppälä alesta jotain itsellesi! ;)

  Piksi: Kiitos! Filippan vastaavat saattaa olla vähän eri hintaluokassa kuin nämä, alehinta näillä kun oli alle kympin. :)

  Tsemppiä takin hankintaan. Mä ymmärrän sua niiiiin hyvin. :) Onneksi löysin oman talvitakki-ihanuuteni (tosin villakankaisen mutta sellanen minulla oli hakusessa) viime keväänä. Ei tarvitse enää hetkeen etsiä.

  Sugar Kane: Kiitti! Mä en pelkää muuten väljiä housuja mutta vaalean värin kanssa saa olla tarkkana. Mustat tai tummat löysät on ok, vaaleat taas ei..

  Anonyymi: Kiitos! Mä tykkään noista kengistä tosi paljon.

  Ilona: Just niin. Ikinä ei kannattaisi ostaa "ihan kiva" vatteita vaan täytyisi aina malttaa odottaa "sitä oikeaa". :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat housut! Ja eivät ainakaan kuvissa näytä leventävän:) Vaikka ymmärrän hyvin kyllä sinua, kun itse olen tosi montaa tuon tyyppistä mallia sovittanut, enkä ole uskaltanut ottaa just tuon levennysefektin vuoksi.

  Vaatekaapissa eniten rassaa ehkä ne mustat neuletakit, joiden malli tai materiaali ei ole hyvä - mutta sitä täydellistä odotellessa...

  VastaaPoista
 8. eikä muuten paksunna! noi on todella kivat housut. sitä paitsi sä olet tarpeeksi luikku pitämään "paksuntavia" housuja, jos sulla sellaiset olisi. toistan kuitenkin vielä: nämä housut eivät paksunna..

  VastaaPoista
 9. Lovely: Mutta sähän olet niin kaponen ettei haittaa vaikka vaatteet toisivatkin pikkasen muhkeutta hentoon varteesi. :)

  Mullakin on parhaillaan hakusessa musta neuletakki (kun menin tekemään vanhaan niitä samperin reikiä..) :)

  I May Say: Apua, mua sanottiin luikuksi!!! Jee, päiväni on nyt paljon hauskempi. Ja varmasti syön iltapäiväkahvilla tämän kunniaksi pullan! :)

  VastaaPoista
 10. Mistä löysit noin kivat kengät? Minulla on ne samanlaiset juuttikengät eivätkä ne itselläkään pysy jaloissa. Enpä taida enää ostaa kenkiä HM:ltä...

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Ai ne ei pysy jalassa sinullakaan?! Luulin jo olevani kummajainen kun olen nähnyt niitä vastaantulijoilla jalassa eikä ne näytä tuottavan kenellekään muulle ongelmia.

  Nämä kengät on tosi hyvät (ehkä vähän liian korkeat ollakseen supermukavat mutta jaksaa silti hyvin kävellä) ja löytyivät Kuopion Benettonilta. Eiköhän löydy muistakin Benettonin liikkeistä..

  VastaaPoista