sunnuntai 9. elokuuta 2009

Madonna ja loman loppu

tunnetila: surkeilu

Viimeistä lomapäivää viedään. Itkettää. Viimeinen lomaviikko oli hulinaa aamusta iltaan, kestitsimme vieraita koko viikon maanantaista sunnuntaihin asti. Nyt on vieraat saatettu lentokentälle ja voi vetää yhden illan henkeä ennen huomista töihin paluuta.

Viimeisen lomaviikon kruunasi helteinen sää ja kauan odotettu Madonnan konsertti. Jestas että keikka oli upea! Madonna ylitti kaikki odotukseni olemalla hymyileväinen ja hyväntuulinen. Ajattelin keikan olevan pelkkä loppuun asti hiottu suoritus suuren luokan pop diivalta mutta Madonna näytti nauttivan esiintymisestä ja koko porukalla tuntui olevan lavalla kivaa. Lopussa Madonna jopa kävi yleisön seassa ja läpsi onnekkaimpia eturivien faneja käsiin. En olisi ikinä uskonut! Ystäväni arveli Madonnan juosseen käsien läpsimisen jälkeen suoraan desinfiointiaineiden äärelle mutta mitä sitten? Jo eleenä yleisön sekaan asetuminen sai minulta 10 pistettä ja papukaijamerkin.

Ensimmäisessä kuvassa Madonna lavan keskellä ja screenillä (klikkaa suuremmaksi), toisessa näkymä screenillä ja seuraavissa kuvissa huikeasti valaistu lava pimenevässä illassa. (Kuvat Nokia E71.)


Lehdissä kirjoiteltiin keikan jälkeen fanien pettyneen siihen ettei Madonna soittanut tarpeeksi vanhoja hittejä. Mitäs esim. Holiday, Like a Prayer, La Isla Bonita, Frozen tai Human Nature sitten olivat? Ja jos artisti on julkaissut uuden levyn niin totta kai hän esittää biisejä myös tältä levyltä. Live keikkahan on paras osa uuden julkaisun markkinointia. Minä en valita vaan nautin keikasta täysin siemauksin!

Ketkä teistä olivat keikalla ja mitä tykkäsitte? Vaikka ette normaalisti kommentoisikaan niin nyt olisi kiva tietää kuinka moni meistä oli paikalla tuon yhteensä yli 85 000 ihmisen joukosa! Jättäkää vaikka anonyymikommentti "hep" niin lasketaan kuinka paljon meitä siellä oli, jookos, olisi kivaa!

20 kommenttia:

 1. siellä olin ja petyin pahasti.
  Huonoiten käyttämäni keikkalippurahat ehkä ikinä. :(

  VastaaPoista
 2. AnneVee: Me too!!! :)

  Anonyymit: Jee jee!

  Tuhlaus: Mitä mitä?? Miksi miksi? Vaadin perusteluja! :) Itse en keksinyt mitään valittamista, tosin kasakkapartion show oli vähän turha täällä Suomessa.. :)

  Anonyymit: Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
 3. Hep, mutta minusta Madonna oli kone eikä showssa ollut hirveesti inhimillisiä hetkiä. Kyllä niitä vanhoja biisejä tuli ihan tarpeeks.

  Olin siellä ton AnneVeen kanssa! :)

  VastaaPoista
 4. Mä taas oisin ollu pettynyt jos Madonna olisi soittanut enemmän niitä vanhoja hittejä. Niin kuin itsekin sanoit, kiertueella on tarkoitus promotoida uutta levyä. Lisäksi itse tykkään Hard Candystä, vaikka se ei Madonnan parhaita levyjä olekkaan. Musta oli oikeasti ihan samantekevää oliko vanhoja hittejä vai ei. Mä lähdin katsomaan ja kuuntelemaan ehkä eniten ihailemaani artistiä ja sain sitä mitä halusinkin. Ja olen onnellinen. Aivan ekstaasissa vieläkin. Olen lauleskellut Give it 2 me:tä niin että naapurit varmaan pyytävät kohta lopettamaan.

  Se oli ihanaa ja mahtavaa ja ei meinannut uni tulla koko yönä silmään ja vieläkin itkettää kun ajttelen koko asiaa ja oon aivan sekaisin onnesta. (Vaikee huomata, vai mitä ;D)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi9/8/09 19:04

  Madonna oli ihana!!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi9/8/09 19:12

  Loistava keikka, tykkäsin valtavasti ja olin tyytyväinen, että päätin viime hetkellä lähteä mukaan. Olin C-katsomassa, joten lavalle ei näkynyt ollenkaan mutta screenille näin hyvin. Yllätyin myös Madonnan hyväntuulisuudesta, sitä naista ei usein näe hymyilevänä. Hypittyä ja laulettua tuli niin että perjantaina oli jalat muusia ja ääni käheänä :)

  -Kay

  VastaaPoista
 7. En ollut, vaikka olisin halunnutkin. Ei antaneet aikataulut ja elämäntilanne myöden, mutta toisella kertaa sitten... Hyvä, että keikka oli loisto kokemus.

  Täällä ollaan nautittu kesän lämmöstä kuin viimeistä päivää. Taitaa olla viimeisiä kesäisiä viikonloppuja, joten on ollut ihan aihettakin ottaa ilo irti

  VastaaPoista
 8. Jep, siellä oltiin! En kovin hyvin Madonnan musiikkia tunne, mutta on se sen kokoluokan tähti, että piti päästä kattomaan. Screenille näin hyvin, lavalle en oikein ollenkaan. Ja laulutaidoista en osaa sanoa, mutta on se kyllä timmissä kunnossa!! Siinä tällanen puolet nuorempi häviää sata-nolla niin kuin muutenkin fysiikassa. Oon liikuntaa harrastanu aina, mutta itellä ei kunto kestäis viittä minuuttiakaan tuossa vauhdissa...:)

  VastaaPoista
 9. Suurin ärsytyksen syy oli tietenkin se, että en nähnyt edes liian alhaalle sijoitettuja screenejä juuri lainkaan. Toisekseen koko tunnelma oli jotenkin sellainen jäätävä. Ehkä mä vaan itse kaipaan keikoilla sellaista hieman inhimillisempää ja lämminhenkisempää fiilistä ja esiintymistä siltä artistilta. Kaipaan jonkinlaista kontaktinottoa ja tunnetta siitä, että kysessä on yksilöllinen tapahtuma eikä valmiiksi pureskeltu vakuumipakattu rutiinisuoritus, joka toistuu täysin samanlaisena kaupungista toiseen. Ainoastaan paikan nimi niisä parissa ontuvassa "spiikissä" vaihtuu. En myöskään tykännyt mitenkään ylettömästi siitä, että lähes kaikki biisit oli sovitettu sellaiseksi dance-hutuksi. Mä en vaan saanut hommasta minkäänlaista kunnon tunnetta irti. Tosin muutaman viikon takainen kyyneleitä kirvoittanut metallican keikka taisi nostaa odotukseni tällaisia megakonsertteja kohtaan niin korkealle, että edessä ei enää ole muuta kuin pettymyksiä. :)
  Kelpasiko perustelut?

  VastaaPoista
 10. Anonyymi9/8/09 21:58

  Mukana oltiin. Riehuin, pompin ja huusin koko keikan ajan..

  t. I May Say

  VastaaPoista
 11. Näin jälkeenpäin on alkanut harmittaa että en lähtenyt. Ja pari päivää ennen konserttia lippujakin olisi saanut tosi edullisesti =) Olen kuullut keikalta pelkkää hyvää. Toki aina joku valittaa ja vinkuu, mutta hyvänen aika, ei voi aina kaikkia miellyttää vaikka tekisi ihmeitä. Minusta on sinänsä hassua valittaa siitä että ei esitetty tarpeeksi vanhoja biisejä. Käsittääkseni kuitenkin noin puolet biisestä oli vanhoja. Tämä kun ei kuitenkaan ollut mikään retrospektiivi-kiertue vaan nimenomaan Hard Candy-levyä promotoiva kiertue joten on minusta ihan ymmärrettävää että ei todellakaan käydä pelkästään vanhoja biisejä läpi. Madonna kuitenkin tekee levyjä ja keikkailee kohtuullisen aktiivisesti joten tuskin retrospektiiviä keikkaa tullaan näkemään vielä vähään aikaan. Tällä kertaa tämmöstä, ensikerralla sitten jotain ihan muuta. Eikös tämä ollut yksi koko kiertueen isoimmista keikoista noin yleisömäärän suhteen...

  VastaaPoista
 12. HEP! Olen kanssasi ihan samaa mieltä :) Ihana, hymyilevä Madonna livenä Suomessa, ei siitä heti tokene ;)

  Ja pääsinpä vielä B-alueelle, kun siellä oli tilaa ja porukkaa otettiin C-alueelta sinne!! Uskomaton tuuri...!

  VastaaPoista
 13. Petra: Jännä että koit noin, minä kun juuri yllätyin hymyistä ja iloisista käden läpsäytyksistä soittajien kanssa.

  Shandi: Ihana!!! Voi että mikä kokemus sinulle. Juuri noin pitää keikan jälkeen tuntea.

  Anonyymi: Niin olikin! :)

  Kay: Ai säkin olit siellä! Harmi ettei törmätty. Mutta kiva että säkin tykkäsit. :)

  Piksi: Voi että, sun olisi pitänyt päästä sinne! Olisit varmasti pitänyt näkemästäsi.

  Tintti: Niinpä! Mä en ymmärrä miten se tekee niitä "kyykkyyn ylös kyykkyyn ylös" juttujaan. En ikinä pystyis sellasilla koroilla jumppaamaan yhtään. :)

  Tuhlaus: Perustelut hyväksytty! Mielestäni Frozen (oma suosikkini) on parempi alkup. versiona mutta nielin kyllä diskot siinäkin.

  Ymmärrän että tätä edeltäneen itkuun kirvottaneen keikan jälkeen tuo ei ehkä ollut niin vahva kokemus mitä esim. minulla joka koko ajan vertasin tätä showta Britneyn patsasteluun ja spiikittömään suoritukseen. Madonna-Britney 6-0.

  I May Say: Mahtavaa!!! Just täydellistä keikkafiilistä!

  Rhia: Voi vitsi kun olisit sinäkin tullut sinne! Jotkut saivat lippuja jopa hintaan 25€! Hienoinen romahdus.. :) Mutta sinä kun arvostat showta ja loppuun hiottuja kokonaisuuksia asujen kera niin olisit varmasti saanut konsertista paljon irti.

  Heidi: Oi mikä onnenkantamoinen! Mahtava yllätys saada paikka paremmasta katsomosta.

  VastaaPoista
 14. Aatallini11/8/09 14:32

  Hep! Hienoa oli...

  VastaaPoista
 15. Aatalliini: Eikö ollutkin? Jee jee! :)

  VastaaPoista